sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

10 Causes del dolor d'esquena al respirar

Dolor de espalda al respirar

Sentir dolor d'esquena al respirar pot ser símptoma d'una causa subjacent que està afectant directament la nostra salut. Pot ser una cosa tan senzilla com una lesió muscular per agafar massa pes, o una cosa tan seriosa com ser part dels símptomes d'un atac al cor.

T'expliquem quines causes poden provocar aquesta situació i posem l'accent a les malalties més importants que hem de tenir en compte que donen com a símptoma el dolor d'esquena al respirar.

10 causes que poden provocar dolor a l'esquena

El dolor d'esquena al respirar pot ser causat per una varietat de factors, alguns dels quals inclouen:

  1. Problemes en els pulmons.
  2. Lesions en la columna vertebral: per exemple, una hèrnia de disc, una fractura vertebral o una escoliosi.
  3. Espasmes musculars: a l'esquena poden ser causats per estrès, fatiga muscular o una lesió de les fibres musculars.
  4. Costocondritis: La costocondritis és la inflamació del cartílag que connecta les costelles amb l'estèrnum.
  5. Problemes de postura: Una mala postura en asseure's o parar-se durant llargs períodes de temps pot provocar dolor a l'esquena en respirar.
  6. Estirament dels músculs intercostals: Els músculs intercostals són els músculs que es troben entre les costelles. Si aquests músculs s'estiren massa, poden causar dolor a l'esquena al respirar.
  7. Infeccions: el sistema respiratori pot provocar dolor a l'esquena al respirar, ja que el cos està lluitant contra la infecció.
  8. Problemes cardíacs: En alguns casos, el dolor d'esquena en respirar pot ser un símptoma d'un problema cardíac, com un infart.
  9. Al·lèrgies: poden provocar inflamació a les vies respiratòries.
  10. Estrès: L'estrès crònic pot causar tensió muscular a l'esquena.

Alleujar el dolor d'esquena al respirar per a lesions que no són greus pot ser senzill, ja que amb repòs o analgèsics poden passar. En canvi, hi ha causants del dolor que s'han de tractar amb rapidesa.

El dolor al respirar a l'esquena no és normal, especialment si és molt intens i fa molts dies que dura. Necessita atenció mèdica immediata, així que acudeix al metge.

10 malalties que provoquen dolor d'esquena al respirar

A més de les causes del dolor ja esmentades, aquestes són algunes de les malalties relacionades amb el dolor d'esquena al respirar profundament. És important tenir-les en compte per poder acudir a un especialista de seguida:

1. L'escoliosi provoca dolor d'esquena

L'escoliosi és una deformitat de la columna vertebral que es caracteritza per una curvatura lateral anormal de la columna. En una columna vertebral sana, les vèrtebres estan apilades una damunt de l'altra en línia recta, però en l'escoliosi, la columna es desvia cap a un costat, formant una corba en forma de "S" o de "C".

escoliosis

2. Dolor d'esquena com a símptoma d'atac al cor

El dolor a l'esquena associat amb un atac al cor pot ser causat per la ubicació del cor en el cos. El cor està situat en el centre del pit, dins de la caixa toràcica, darrere de l'estèrnum, i pot enviar senyals de dolor a través dels nervis que s'estenen des del cor fins a l'esquena.

A més, un atac al cor pot provocar dolor a la part superior de l'esquena a causa de la tensió muscular. Quan el cos experimenta un estrès extrem, com durant un atac al cor, els músculs es tiben, la qual cosa pot provocar dolor a l'esquena.

És important recordar que els símptomes de l'infart femení són totalment diferents al dels homes i s'han de conèixer per poder actuar a temps.

Dolors símptomes d'atac de cor

3. L'obesitat genera dolor a l'esquena

L'obesitat pot provocar dolor d'esquena pel fet que l'excés de pes exerceix una pressió addicional sobre la columna vertebral, la qual cosa pot causar tensió en els músculs de l'esquena i la columna vertebral. A més, l'obesitat pot contribuir a la degeneració dels discos intervertebrals, augmentant el risc d'hèrnies discals i altres lesions a l'esquena.

Aquesta malaltia també pot afectar la postura i l'equilibri, la qual cosa pot augmentar la probabilitat de patir una lesió d'esquena.

4. El càncer de pulmó afecta l'esquena

El càncer de pulmó pot provocar dolor d'esquena quan les cèl·lules canceroses s'estenen als ossos de la columna vertebral o als nervis que es troben prop d'ella. Aquest dolor pot ser constant o intermitent i empitjorar amb el temps.

A més, el càncer de pulmó pot provocar dolor de pit que s'irradia a l'esquena i pot confondre's amb dolor d'esquena comuna.

5. La cifosi corba anormal de la columna

La cifosi és una curvatura anormal de la columna vertebral que es caracteritza per una excessiva convexitat a la regió toràcica. Aquesta deformitat pot exercir pressió sobre els músculs i lligaments de l'esquena, provocant dolor i molèsties.

A més, la cifosi pot causar una mala postura, la qual cosa pot empitjorar el dolor d'esquena i augmentar el risc de lesions de columna vertebral. En alguns casos, la cifosi també pot comprimir els nervis que s'estenen des de la columna vertebral, causant entumiment, feblesa i dolor als braços i les cames.

6. Embòlia pulmonar com a afecció de dolor d'esquena

L'embòlia pulmonar és una afecció mèdica en la qual un coàgul sanguini es forma en les venes profundes de les cames o la pelvis i després es desplaça cap als pulmons, la qual cosa pot provocar dolor al pit i dificultat per respirar.

En alguns casos, l'embòlia pulmonar també pot causar dolor d'esquena, especialment si el coàgul sanguini s'allotja en una artèria pulmonar prop de la columna vertebral, la qual cosa pot causar inflamació i dolor a la zona afectada.

7. Pleuresia i el dolor a l'esquena

La pleuresia és una inflamació del teixit que recobreix els pulmons i la cavitat toràcica. La inflamació de la pleura pot causar dolor d'esquena quan el teixit inflamat frega contra la paret toràcica, la qual cosa pot causar un dolor agut i constant.

Problemas respiratoris i dolor

A més, la pleuresia també pot causar dolor al pit i dificultat per respirar, la qual cosa pot fer que sigui difícil trobar una posició còmoda per a asseure's o ficar-se al llit.

8. Pneumònia com a causa del dolor d'esquena

La pneumònia és una infecció respiratòria que pot causar dolor al pit i dificultat per respirar. No obstant això, també pot experimentar dolor d'esquena en respirar, especialment en la zona mitjana i baixa de la columna vertebral.

Això es deu al fet que els pulmons inflamats poden exercir pressió sobre els nervis que s'estenen des de la columna vertebral, la qual cosa pot provocar que sent dolor agut i constant. A més, la pneumònia també pot causar una mala postura a causa del dolor en el pit, la qual cosa pot empitjorar el dolor d'esquena.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu