sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

10 Consells per a cames pesades

Consejos para aliviar pesadez en las piernas

Et notes les cames pesades? És una sensació bastant molesta i moltes vegades apareix al final del dia. A vegades, pot estar acompanyada de dolor i fins i tot pot aparèixer inflamació a la zona dels peus, turmells o cames. És molest, ho sabem, per això t'expliquem amb detall què és el que et passa i quines solucions existeixen per a alleujar els símptomes.

Per què sentim les cames pesades?

En moltes ocasions, la insuficiència venosa és la culpable de crear la sensació de pesadesa a les cames. Quan existeix aquest problema, les venes de les cames tenen certa dificultat perquè el flux sanguini sigui fluid i costa que la sang arribi de les cames al cor. Això provoca l'acumulació de líquids a les cames, turmells o peus provocant la sensació de cames pesades, inflamació de cames o varius.

Són les dones les que tenen més tendència a patir de cames pesades, perquè la circulació està molt lligada amb la producció d'estrògens i progesterona. Amb l'arribada de la menopausa, aquests nivells s'alteren produint, entre altres símptomes, mal funcionament del sistema venós.

Insuficiència venosa

Hi ha altres factors de risc que contribueixen en l'aparició de la insuficiència venosa i que també poden tenir els homes:

  • L’edat i la genètica: l'edat és un factor de risc. A més, la genètica té un pes important ja que pot ser la raó de tenir insuficiència venosa crònica.
  • Estil de vida sedentari: és important mantenir-se actiu i fer exercici moderat. Fer exercici fa que el nostre cos es mogui i circuli millor els líquids que tenim.
  • Mala alimentació: és molt important controlar l'alimentació per evitar o disminuir els símptomes per mala circulació. La sal, per exemple, està contraindicada ja que augmenta la pressió, la hipertensió i s'associa a patologies del cor, alteracions renals i cerebrovasculars.
  • Temperatures molt altes: la calor provoca la dilatació dels vasos sanguinis, per aquesta raó es dificulta molt el retorn de la sang cap al cor. La sensació de pesadesa augmenta quan els líquids s'acumulen als peus, turmells i cames.
  • Fumar: el fum del tabac conté substàncies que són nocives per a les venes, la qual cosa provoca que les seves parets es danyin i, amb el temps, apareguin problemes circulatoris.

Dolor a les cames per culpa de la insuficiència venosa

La insuficiència venosa és un problema en les venes profundes de les extremitats, en aquest cas, de les extremitats inferiors (les cames). Les venes tenen unes vàlvules que permet que la sang circuli en un únic sentit i no pugui tornar enrere. Quan hi ha un problema amb aquestes vàlvules la sang no pot fer el seu recorregut amb normalitat i pot arribar a acumular-se produint dolor a les cames.

Dolor a les cames al acabar el dia

La inflamació de la zona produeix un augment de diàmetre de la zona i del seu volum i dona un aspecte tirant i brillant a la pell. Es pot observar molt fàcilment si fas força amb el dit com apareix una marca a la cama.

Els millors consells per alleujar les cames pesades

Si notes amb freqüència que tens pesadesa llavors t'interessa posar en pràctica aquests consells per a les cames cansades.

Hidratar-se

És important mantenir-se hidratat tot el temps, també quan es té tendència a la retenció de líquids. Si no beus aigua, el cos, decideix reservar el màxim els seus nivells perquè és important estar hidratat.

Mantingues les cames enlaire

Tant com et sigui possible mantingues les cames a dalt o en horitzontal. Amb aquesta posició ajudes a la circulació sanguínia i al drenatge dels fluids a moure's més fàcilment mitjançant la força de la gravetat.

Dieta equilibrada per evitar obesitat

Evitar la sal i greixos saturats és important per a ajudar la circulació del nostre cos i afavorir el flux dels vasos sanguinis. És important conèixer els aliments dolents per a la circulació i les varices.

Consells de roba

Una cosa tan simple com portar pantalons molt ajustats pot alterar-nos la circulació de la sang. Qualsevol peça molt ajustada dificulta el retorn venós: pantalons estrets, cinturons, botes, etc. En casos extrems, és bo utilitzar mitges de compressió ja que aquestes estan dissenyades per evitar la dilatació dels vasos sanguinis. Un altre aspecte a tenir en compte són les sabates, ja que els talons no ens ajudessin a evitar les cames cansades.

Cures de la circulació dels membres inferiors

Mantén-te actiu

El sedentarisme és el teu pitjor enemic. Fer activitat física aporta molts beneficis i evita la inflor de les extremitats ja que afavoreix el bombament de la sang fins al cor mitjançant el moviment dels músculs de les cames.

Massatges per a alleujar dolor de cames

L'aigua calenta influirà en la dilatació de les venes, així que és important remullar-se les cames amb aigua freda sempre que sigui possible. Després del bany és important fer un massatge a les cames per a estimular la circulació. Pots usar cremes especials per a relaxar i refrescar les cames.

Evitar estar dempeus o assegut molt de temps seguit

Pot ser complicat depenent del treball que realitzis, però no és bo estar dempeus o assegut durant moltes hores seguides. Si no és possible, una bona ajuda a aquesta situació serien les mitges compressives.

Mala postura provoca cames cansades

És important cuidar la postura per a ajudar a una bona circulació de cames. Asseure's amb les cames plegades és un bon exemple del qual no s'ha de fer. Si treballes assegut, és una molt bona idea tenir un reposapeus ajustat a la teva altura, ja que això evita que les cames estiguin sempre amb pressió per culpa de la cadira.

Massatge professional per a cames cansades

Si tens tendència a patir dolors o pesadesa a les cames, acudeix a un professional perquè pugui fer-te un massatge que ajuda a drenar els líquids de les cames.

Ús de mitjana de compressió per a la circulació de cames

Un professional t'aconsellarà amb les mitges de compressió que siguin més adequades per a tu en cas que consideri que pot ajudar-te en el teu problema. Acudeix a un especialista, per exemple, un fisioterapeuta o a un metge vascular, perquè pugui ajudar-te amb la presa de decisió.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu