sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

10 consells per utilitzar correctament la teva cadira salvaescales

consejos para usar correctamente tu silla salvaescaleras

Les cadires salvaescales són solucions per a l'accessibilitat molt fàcils d'utilitzar, així i tot és interessant conèixer alguns consells per utilitzar correctament la teva cadira salvaescales. Els consells que et donarem serviran per a millorar la seguretat en el moment d'usar la cadira i també per allargar la vida útil del salvaescaleras.

Esta lista de consejos que te hemos preparado sirve especialmente para las sillas salvaescaleras que se instalan en casas particulares, unifamiliares, chalés o fincas.

Quina classe d'obstruccions em puc trobar enmig de l'escala?

Has de parar esment per evitar problemes amb la teva cadira salvaescales als següents obstacles, molt típics en cases particulars:

 • Mascotes, especialment gossos i gats: poden posar-se enmig de l'escala o, quan s'utilitza la cadira puja escales, poden decidir passar pel mig just quan vols utilitzar-la.
 • Nens: els més petits no perceben el perill i poden col·locar-se enmig del recorregut de la cadira i obstruir-li el pas.
 • Objectes que hagin deixat a l'escala: és molt típic deixar objectes a la part inferior de l'escala per pujar-los més tard (roba, motxilles, etc.).
 • Persones que en aquest moment estiguin utilitzant l'escala.
 • Portes obertes: especialment si aquestes es troben just al costat de l'escala, tant a la part inferior com superior, i puguin suposar una obstrucció quan s'arriba a final de tram.

Com pots evitar aquests obstacles?

Molt fàcil! Sempre tens el control total de la cadira amb la botonera de direcció que hi ha en el reposabraços. La cadira es mou mentre tens premut el botó, si no el prems, aquesta es queda parada. Gràcies a això, si veus que hi ha algun obstacle en el teu camí, sempre ets a temps de parar la cadira.

En caso de que tus reflejos no sean muy rápidos, o no te hayas dado cuenta de que hay un obstáculo en la escalera, no te preocupes. La silla está equipada con un sensor que para el movimiento si detecta que choca con alguna cosa. Gracias a este sistema se evita atrapamientos en las escaleras.

Si nada de esto funciona, además dispones de un botón de emergencia de color rojo en el brazo de la silla. Lo puedes puedes pulsar cuando consideres que lo necesitas para parar la silla de inmediato.

10 consells per utilitzar una cadira salvaescales

Aquests són els consells que et donem per evitar problemes amb la cadira i assegurar una vida útil molt llarga.

 1. Asegúrate de no dejar nada en medio de las escaleras: ropa, mochilas o cualquier otra cosa que pueda estar en medio del recorrido de la silla y puede entorpecer el recorrido. Si la silla se queda encallada por culpa de un objeto puede estropearse o puede que te quedes encallado en medio de la escalera y necesites la ayuda de alguien para solucionar el problema.
 2. Compte amb les mascotes: són molt llestes, però a vegades tenen tendència a posar-se al mig, per què serà? Pots ensenyar-los a mantenir-se allunyats quan la cadira està en marxa, sinó funciona, pensa que pots controlar el moviment del salvaescales i parar-lo quan el teu gos o gat es posin al mig.
 3. Compte amb les portes: especialment si aquestes s'obren en direcció a l'escala. Si aquesta està oberta pot entorpir el recorregut de la cadira i no podràs arribar a l'últim graó.
 4. Mantingues engreixada la guia: és important que hi hagi la quantitat adequada de greix en la guia perquè la cadira es pugui desplaçar correctament. Sobretot: no netegis el greix! Pot ser molt perjudicial per a la cadira.
 5. Assegura't de fer revisions: no són obligatòries, però la visita d'un tècnic anualment pot evitar avaries que apareixen per falta de manteniment. Aquesta persona revisa el greix de la cadira i comprova que funciona correctament.
 6. Neteja la guia d'aquesta manera: pots treure la pols o altra brutícia amb un drap humit, però mai has de retirar el greix de la guia. T'expliquem quin manteniment necessiten les cadires salvaescales.
 7. Netejar la cadira: l'entapissat de la cadira també ho pots netejar amb un drap humit.
 8. Asseu-te bé: els peus en el reposapeus i corda't el cinturó. És important per sentir-se segur i evitar qualsevol problema.
 9. Què fer si deixes la cadira parada durant un període llarg de temps: les persones del Servei Tècnic t’explicaran què has de fer amb la cadira perquè no s'espatlli.
 10. Assegura't que la bateria carrega: quan t'instal·lem la cadira, t'explicarem què has de fer per mantenir les bateries en un estat òptim.

Si tens dubtes sobre la teva cadira salvaescales, no dubtis a trucar-nos, el nostre Servei Tècnic t'ajudarà a resoldre-les encantats.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu