sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

10 consells per utilitzar correctament la teva cadira salvaescales

consejos para usar correctamente tu silla salvaescaleras

Les cadires salvaescales són solucions per a l'accessibilitat molt fàcils d'utilitzar, així i tot és interessant conèixer alguns consells per utilitzar correctament la teva cadira salvaescales. Els consells que et donarem serviran per a millorar la seguretat en el moment d'usar la cadira i també per allargar la vida útil del salvaescaleras.

Aquesta llista de consells que t'hem preparat serveix especialment per a les cadires salvaescales que s'instal·len a cases particulars, unifamiliars, xalets o finques.

Quina classe d'obstruccions em puc trobar enmig de l'escala?

Has de parar esment per evitar problemes amb la teva cadira salvaescales als següents obstacles, molt típics en cases particulars:

 • Mascotes, especialment gossos i gats: poden posar-se enmig de l'escala o, quan s'utilitza la cadira puja escales, poden decidir passar pel mig just quan vols utilitzar-la.
 • Nens: els més petits no perceben el perill i poden col·locar-se enmig del recorregut de la cadira i obstruir-li el pas.
 • Objectes que hagin deixat a l'escala: és molt típic deixar objectes a la part inferior de l'escala per pujar-los més tard (roba, motxilles, etc.).
 • Persones que en aquest moment estiguin utilitzant l'escala.
 • Portes obertes: especialment si aquestes es troben just al costat de l'escala, tant a la part inferior com superior, i puguin suposar una obstrucció quan s'arriba a final de tram.

Com pots evitar aquests obstacles?

Molt fàcil! Sempre tens el control total de la cadira amb la botonera de direcció que hi ha en el reposabraços. La cadira es mou mentre tens premut el botó, si no el prems, aquesta es queda parada. Gràcies a això, si veus que hi ha algun obstacle en el teu camí, sempre ets a temps de parar la cadira.

En cas que els teus reflexos no siguin molt ràpids o no t'hagis adonat que hi ha un obstacle a l'escala no et preocupis: la cadira està equipada amb un sensor que para el moviment si detecta que xoca amb alguna cosa. Gràcies a aquest sistema s'evita atrapaments a les escales.

Si res d'això funciona, a més disposes d'un botó d'emergència de color vermell al braç de la cadira que pots prémer quan consideris que necessites parar la cadira immediatament.

10 consells per utilitzar una cadira salvaescales

Aquests són els consells que et donem per evitar problemes amb la cadira i assegurar una vida útil molt llarga.

 1. Assegura't de no deixar res enmig de les escales: roba, motxilles o qualsevol altra cosa que pugui estar enmig del recorregut de la cadira pot entorpir el recorregut. Si la cadira es queda encallada per culpa d'un objecte pot espatllar-se o pot ser que et quedis encallat enmig de l'escala i necessites l'ajuda d'algú per solucionar el problema.
 2. Compte amb les mascotes: són molt llestes, però a vegades tenen tendència a posar-se al mig, per què serà? Pots ensenyar-los a mantenir-se allunyats quan la cadira està en marxa, sinó funciona, pensa que pots controlar el moviment del salvaescales i parar-lo quan el teu gos o gat es posin al mig.
 3. Compte amb les portes: especialment si aquestes s'obren en direcció a l'escala. Si aquesta està oberta pot entorpir el recorregut de la cadira i no podràs arribar a l'últim graó.
 4. Mantingues engreixada la guia: és important que hi hagi la quantitat adequada de greix en la guia perquè la cadira es pugui desplaçar correctament. Sobretot: no netegis el greix! Pot ser molt perjudicial per a la cadira.
 5. Assegura't de fer revisions: no són obligatòries, però la visita d'un tècnic anualment pot evitar avaries que apareixen per falta de manteniment. Aquesta persona revisa el greix de la cadira i comprova que funciona correctament.
 6. Neteja la guia d'aquesta manera: pots treure la pols o altra brutícia amb un drap humit, però mai has de retirar el greix de la guia. T'expliquem quin manteniment necessiten les cadires salvaescales.
 7. Netejar la cadira: l'entapissat de la cadira també ho pots netejar amb un drap humit.
 8. Asseu-te bé: els peus en el reposapeus i corda't el cinturó. És important per sentir-se segur i evitar qualsevol problema.
 9. Què fer si deixes la cadira parada durant un període llarg de temps: les persones del Servei Tècnic t’explicaran què has de fer amb la cadira perquè no s'espatlli.
 10. Assegura't que la bateria carrega: quan t'instal·lem la cadira, t'explicarem què has de fer per mantenir les bateries en un estat òptim.

Si tens dubtes sobre la teva cadira salvaescales, no dubtis a trucar-nos, el nostre Servei Tècnic t'ajudarà a resoldre-les encantats.

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2021

menu