sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

10 idees per a revestir les escales de casa teva

 idees per a revestir les escales de casa teva

Vols fer reformes a les escales? Llavors t'interessen aquestes idees per revestir les escales, a més d'alguns consells a tenir en compte en el moment de prendre la teva decisió.

Per què cal revestir les escales de casa?

Òbviament, si tens escales a casa, vols que aquesta llueixin tan bé com sigui possible. Per què és tan important triar un bon material per revestir-les? Perquè necessites un que compleixi amb les necessitats de l'espai i de les persones que viuen allà, a més, també ha de complir amb uns certs criteris de seguretat i estètica.

Hi ha molts tipus d'escales: hi ha escales d'exterior i també escales d'interior. Aquestes poden ser les típiques amb trams rectes, o bé amb corbes. Altres més inusuals són les escales de caragol, per exemple, les que tenen esglaons giren entorn d'un eix.

També hi ha escales flotants de caragol, les quals tenen un eix situat en el centre i poden anar molt bé en espais reduïts. A més, poden guanyar molta altura.

10 consells i idees per revestir les escales de casa teva

Pren nota de les idees que més t’agradin. Recorda que segons quina reforma vulguis fer hauràs de tenir en compte una empresa de reformes i les despeses en mà d'obra.

 idees per a revestir les escales de casa teva

1. Combina colors per millorar les teves escales

En cas de tenir escales de fusta o qualsevol altre material que ho permeti, pots pensar a combinar dos colors, un per als graons i un altre per a la base. Per exemple, si tens escales de fusta, pots pintar de color més fosc els esglaons, mentre que la contrapetja pot ser d'un color més clar.

Pensa que el lloc on es trepitja (a la petjada del graó) s'ha de posar un color i material resistent al pas de les persones i també del temps. Si no, pot resultar que al cap de poc temps de fer obres l'escala perdi l'encant.

2. Rajoles, l'adorn ideal per revestir escales

Rajoles per revestir les escales de forma original

T'agraden els colors i les formes? Llavors posa rajoles a la teva vida. Des de fa uns anys, aquests elements decoratius s'han posat de moda a moltes llars i fins i tot hi ha persones que intenten recuperar rajoles de ceràmica de cases antigues.

Pots combinar rajoles del mateix estil o bé de diferents tipus. Tot dependrà dels gustos que tinguis i de la idea que tinguis al cap.

Seguint la mateixa idea d'abans, pots utilitzar aquests elements per a la contrapetja, mentre que el graó pot ser de fusta o un altre material que pugui donar contrast.

3. Posa una barana i millora la seguretat

No és només un element clau en la seguretat de les escales, també és un element estètic crucial en un lloc com aquest.

Una barana proporciona a les persones amb problemes de mobilitat un suport estable per a poder baixar i pujar escales. A més, pot donar-hi un toc inesperat.

Si busques un espai rústic pots valorar instal·lar una barana de fusta o de ferro. O pots optar per opcions més modernes com el vidre, l’alumini o altres acabats.

4. Llum per revestir les teves escales

La il·luminació pot crear un ambient totalment diferent si es planteja bé. Pots pensar en posar il·luminació en els propis graons o bé a la paret o al sostre.

Tria llums que li donin personalitat a aquesta part de la casa. Aquests elements ajuden a crear ambients en funció de l'estètica i també del tipus de bombetes que es trien.

5. Tria el material de revestiment en funció de les teves necessitats

Pensa que, si hi ha persones grans, nens o mascotes que posar segons quin revestiment pot resultar un problema.

Hi ha escales de cristall que poden resultar molt lluminoses i modernes, però és un material que pot suposar certs riscos de seguretat i pot fer-se malbé amb facilitat. Si tenim nens o mascotes, és molt fàcil que puguin ratllar la superfície de les escales.

6. Moqueta, un toc càlid per revestir les teves escales

Has pensat a col·locar una moqueta als graons? Aquest element decoratiu dona un toc molt especial a les llars. Hi ha moltíssims models així que és qüestió que trobis el que més t'agrada. Això sí, assegura't de com s'han de fixar als graons perquè no pugui provocar un accident.

7. Fusta, dona un toc elegant

Com hem comentat, la fusta sol ser el material estrella als graons. Hi ha molts tipus i colors, permet la personalització i li dona un toc acollidor a casa nostra.

Tipus de revestiments per a les escales

8. El marbre és molt pràctic per revestir les escales

És un material estrella al nostre país. La durabilitat és alta, ofereix molts dibuixos i colors, així que pots trobar el que millor encaixi amb la idea que tens al cap.

9. Material barat per revestir les escales: el vinil

Molt econòmic i amb una infinitat de possibilitats. Aquest material permet recobrir les escales amb el toc vulguis i per un preu molt assequible. Es pot valorar si tens poc pressupost, però pensa que la seva durabilitat serà menor que altres materials.

10. Catifa, l'elegància a les teves escales

Hi ha molts tipus de catifa així que pots triar la que més t'agradi. Aquest element li d'un toc molt elegant a les escales. Pot influir molt en el seu aspecte. Tria’n una, acord amb la grandària de l'escala.

Decorar les escales de la teva llar

A més del recobriment de les escales, és important la decoració. Pots canviar radicalment l'espai si tries correctament els elements decoratius.

Quadres, fotografies, llums o mobles poden donar un toc especial i acollidor a un espai normalment oblidat. També pots valorar posar plantes, però hauràs de tenir en compte quines condicions de llum hi ha. Si tens unes escales d'interior sense llum natural hauràs de descartar l'opció. Si tens unes escales amb llum indirecta podràs buscar plantes que puguin adaptar-se a aquest lloc.

Consulta com pots decorar les teves escales gràcies a aquesta guia.

Solucions salvaescales per millorar la comoditat

Una vegada tenim les escales ideals, pot ser que ens interessi millorar la comoditat de les persones que les han de fer servir. Ja sigui perquè tenim una edat, o bé per lesions o malalties, pot ser que ens interessi millorar la nostra qualitat de vida a casa.

La millor opció per millorar la qualitat són els salvaescales. Existeixen diferents tipus, podem trobar les cadires salvaescales, que faciliten la mobilitat per baixar i pujar escales a persones amb problemes de mobilitat. O bé hi ha les plataformes salvaescales, ideals per a persones en cadira de rodes, ja que els permet recórrer un tram d'escales còmodament.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu