sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

10 infusions per baixar la tensió

Remedios e infusiones para bajar la tensión arterial

Els remeis naturals i casolans han servit, des de fa molts anys, com una bona ajuda per millorar problemes mèdics. I la veritat està en el fet que molts metges, aconsellen la introducció d'aquests remeis juntament amb la medicació prescrita. Així que, si estàs buscant una forma per completar de manera natural el teu tractament, t'aconsellem que donis un cop d'ull a les infusions per baixar la tensió.

Per què tenim la tensió alta?

La pressió arterial alta, o hipertensió, pot atribuir-se a una combinació de factors genètics i ambientals. La predisposició genètica, marcada per antecedents familiars de pressió arterial alta, augmenta la probabilitat de desenvolupar la condició.

Hàbits de vida poc saludables exerceixen un paper crucial. Una dieta rica en sodi i grasses, falta d'activitat física, consum excessiu d'alcohol i tabaquisme contribueixen a l'augment de la pressió arterial. L'envelliment també influeix, ja que les artèries tendeixen a tornar-se menys flexibles amb el temps.

L'obesitat, especialment l'acumulació de greix abdominal, augmenta el risc de patir hipertensió. L'excés de pes pot exigir un major flux sanguini, augmentant la pressió arterial.

L'estrès crònic desencadena l'alliberament d'hormones que temporalment eleven la pressió arterial. A més, l'estrès pot influir en comportaments perjudicials com l'alimentació poc saludable i la falta d'exercici.

Control de la hipertensió

Malalties subjacents, com a malalties renals, diabetis i trastorns hormonals, també poden contribuir al desenvolupament de la hipertensió.

Una dieta alta en sodi pot augmentar la retenció de líquids i elevar la pressió arterial. El consum excessiu d'alcohol té un impacte directe, i el seu efecte pot variar segons la quantitat consumida i la tolerància individual.

La hipertensió és coneguda com "l'assassí silenciós" perquè sovint no presenta símptomes evidents. Els controls regulars de la pressió arterial són essencials. En cas de diagnòstic, treballar amb professionals de la salut per a gestionar-la és crucial.

Modificacions en l'estil de vida, com una dieta saludable, exercici regular i gestió de l'estrès, són components fonamentals del tractament. En alguns casos, poden requerir-se medicaments receptats per a mantenir la pressió arterial en nivells segurs.

Com mesurar la tensió arterial

La pressió arterial es mesura amb dos valors: la pressió sistòlica i la pressió diastòlica. Aquests valors s'expressen en mil·límetres de mercuri (mm Hg). El rang normal de la pressió arterial pot variar lleugerament segons la font i les directrius mèdiques, però en general, es considera el següent:

 • Pressió Sistòlica: Aquest és el valor més alt i representa la pressió en les artèries quan el cor es contreu i bomba sang cap a la resta del cos. El rang normal per a la pressió sistòlica és típicament al voltant de 90 a 120 mm Hg.
 • Pressió Diastòlica: Aquest és el valor més baix i representa la pressió en les artèries quan el cor està en repòs entre batecs. El rang normal per a la pressió diastòlica és generalment al voltant de 60 a 80 mm Hg.

Llavors, una lectura típica de la pressió arterial s'expressaria com "120/80 mm Hg. Aquest és un exemple d'una pressió sistòlica de 120 mm Hg i una pressió diastòlica de 80 mm Hg.

Valores normales de la tensión arterial en función de la edad

A continuació, es presenten les categories generals de pressió arterial segons les directrius de la American Heart Association (AHA):

 • Normal: Sistòlica < 120 mm Hg i Diastòlica < 80 mm Hg
 • Elevada: Sistòlica 120-129 mm Hg i Diastòlica < 80 mm Hg
 • Hipertensió de grau 1 (lleugera): Sistòlica 130-139 mm Hg o Diastòlica 80-89 mm Hg
 • Hipertensió de grau 2 (moderada): Sistòlica ≥ 140 mm Hg o Diastòlica ≥ 90 mm Hg
 • Crisi d'hipertensió: Sistòlica ≥ 180 mm Hg i/o Diastòlica ≥ 120 mm Hg

És important assenyalar que aquestes categories són pautes generals i que la interpretació de les lectures de pressió arterial ha de realitzar-se tenint en compte altres factors individuals de salut i la història clínica de la persona. La hipertensió arterial, especialment si no es controla, pot augmentar el risc de malalties cardiovasculars, accidents cerebrovasculars i altres problemes de salut.

10 infusions per a la tensió alta

Aquestes són algunes infusions que ajuden a reduir la pressió alta i que poden servir de complement al tractament que t'hagi prescrit un metge.

Dent de lleó

Aquesta planta conté propietats que estimulen la circulació sanguínia per ser antioxidant.

Lavanda per a la hipertensió

La lavanda conté molta cumaria, que té propietats sedants que disminueixen l'estrès, així com la pressió arterial que es crea per l'estat de nervis. A més, protegeix el sistema cardiovascular i millora la circulació de la sang.

Prova la infusió d'orenga

Aquesta planta, en tenir carvacrol, neta els vasos sanguinis. Té propietats antiinflamatòries i diürètiques.

La melissa, un hipotensor

Té molts beneficis, permet controlar l'estrès i l'ansietat, els problemes de somni i millora la circulació de la sang. També té aldehids terpènics que tenen propietats calmants i sedants.

Infusió d'olivera per a la hipertensió

És un got dilatador, així que millora la pressió arterial i, a més, prevé el colesterol. A més, és: antioxidant, antibacterià i antibiòtic.

L'api és bo per a baixar la tensió

L'api conté compostos antioxidants i fitoquímics que serveixen per a controlar i baixar la tensió arterial. Prenent api, també ajudaràs a reduir la producció de cortisol, una hormona que contraproduent per a la hipertensió.

Per a fer la infusió bull en una tassa 200 ml d'aigua i afegeix 20 grams d'api quan comenci a bullir. Deixa reposar uns 15 minuts.

Infusió de valeriana per a baixar la tensió

La valeriana serveix per controlar l'estrès i el nerviosisme, causes de la hipertensió. Això és gràcies a les seves propietats relaxants i sedants.

Diferents tés per millora l'estrès i els nervis

El romaní com a remei de la hipertensió

El romaní té flavonoides que ataquen als radicals lliures, són antioxidants que mantenen les artèries en bon estat.

Cua de cavall

Té moltes propietats diürètiques i antioxidants, qualitats que influeixen indirectament amb la pressió arterial.

Camamilla

La camamilla pot reduir la pressió arterial perquè té propietats de dilatació dels vasos sanguinis.

Altres remeis casolans per a baixar la tensió arterial alta o hipertensió

A més de portar un estil de vida saludable, existeixen altres remeis naturals que poden ajudar-te com a complement al tractament per a controlar la tensió de manera natural.

 1. Omega-3 i àcids grassos: Fonts com a peixos grassos, llavors de lli i nous contenen àcids grassos omega-3, que poden tenir efectes positius en la salut cardiovascular. S'ha suggerit que aquests àcids grassos ajuden a baixar la tensió.
 2. Suplements d'all: L'all ha estat tradicionalment utilitzat per les seves propietats medicinals, i alguns estudis suggereixen que els seus minerals essencials ajuden tenir un efecte modest en la reducció de la pressió arterial.
 3. Coenzim Q10 (CoQ10): Aquest antioxidant natural es troba en el cos i en alguns aliments. S'ha estudiat en relació amb la reducció de la pressió arterial, i alguns estudis suggereixen que els suplements de CoQ10 poden tenir certs beneficis.
 4. Magnesi: S'ha observat que el magnesi, present en aliments com ara les nous, llegums i vegetals de fulles verdes, pot exercir un paper en la regulació de la pressió arterial. No obstant, l'evidència és variable i es necessita més recerca.
 5. Potassi: Una dieta rica en potassi, que es troba en fruites, verdures i llegums, pot ajudar a contrarestar els efectes negatius del sodi en la pressió arterial.
 6. Estrès i tècniques de relaxació: La gestió de l'estrès és crucial per a la salut cardiovascular. La meditació guiada, la respiració profunda i el ioga són tècniques redueixen la tensió i, en conseqüència, la pressió arterial.
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2023

salvaescales google
menu