sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

10 Plantes d'interior ideals per a cases amb poca llum

plantas de interior poca luz

T'agraden les plantes, però no tens un jardí o un balcó? Per sort, hi ha un munt de tipus de plantes d'interior amb poca llum que poden fer lluir la teva casa amb tons verds i amb tons de color subtils.

Tenir plantes a casa no sols li dona un toc especial a l'interior, sinó que també aporta molts beneficis a la llar. Així, doncs, aquí tens les millors plantes d'interior per a casa teva perquè puguis triar les que més t'agradin (o totes!).

Beneficis de tenir plantes d'interior a casa

Si t'agraden les plantes, et donem raons per poder-ne tenir tantes com vulguis i que ningú t'ho pugui impedir. Perquè ja et diem, des d'ara mateix, que tenir plantes a casa és molt bo a molts nivells. No solament per a netejar l'aire, també per a la salut i per al nostre benestar emocional.

Consells per cuidar plantes d'interior

  1. Son ambientadors naturals: evitem comprar ambientadors artificials. Les plantes poden aromatitzar l'estada de manera natural.
  2. Millorar l'estat d'ànim: perquè estar pendent de les plantes, ja sigui per regar-les, podar-les, trasplantar-les i veure com dona resultat el teu esforç es tradueix en bons sentiments cap a un mateix. Això també redueix la depressió. És un bon entreteniment si estàs jubilat i vols mantenir un envelliment actiu.
  3. Purificadors d'aire naturals: amb la fotosíntesi, les plantes absorbeixen el diòxid de carboni i el transformen en oxigen.
  4. Humidificadors: tenir plantes implica tenir més humitat a l'ambient i evitar que estigui massa sec.
  5. Redueixen l'electricitat estàtica: com produeixen humitat, hi ha menys possibilitat de tenir electricitat estàtica.
  6. Amortidors de soroll: especialment en espais tancats i amb terra dur.
  7. Redueixen la fatiga: les plantes tenen la capacitat de captar la pols, això implica que redueixen la seva presència en l'aire en un 20%. Gràcies a això, disminueix la sensació de fatiga que apareix per culpa que hi hagi una atmosfera carregada.
  8. Redueixen la contaminació: en absorbir els gasos nocius i transformar-los en oxígen redueixen la contaminació.
  9. S'ha demostrat que milloren la concentració, per tant, són bones per a la productivitat.
  10. Serveixen per a reduir l'estrès.

Les 10 plantes d'interior per a espais sense sol directe que has de tenir

T'hem preparat una selecció de plantes d'interior que necessiten poca llum i gens de sol directe. Aquesta selecció és de plantes fàcils de mantenir. Ja veuràs com canvia casa teva amb un toc de verd:

1.Ficus Benjamina, ideal per a totes les cases

Ficus gran per al menjador

Aquesta planta no falla mai i és ideal per a un espai obert i ample, ja que la planta sol créixer bastant. S'adapta molt bé a molts llocs, és per això que la podem veure en moltes cases on agradin les plantes. No necessiten llum directa, així que creixen sense problemes en la majoria de les estades. La temperatura ideal de l'estada és entre 5-25 graus i has de tenir en compte que és de fulla perenne així que mudarà les fulles.

2. Anthurium, amb flors de color intens

Flors d'interior

Vols donar color a una estància? Llavors aquesta planta pot resultar-te molt interessant. Pots trobar les seves flors de diferents colors, normalment la vermella és la més coneguda, encara que també hi ha rosa, taronja, porpra o blanca. Amb quin et quedaries?

3. Calathea, fulles de verd intens amb tocs roses

Planta exòtica

Aquesta planta és molt bonica perquè té fulles grans de color verd intens amb nervis de color rosa. No necessita fer flor perquè les seves fulles ja li donen un toc de color molt bonic. Aquesta planta no vol sol directe, pensa que és una planta tropical del sota bosc de les amazones, on gairebé no rep llum i té moltíssima humitat. Té un comportament molt peculiar, ja que durant la nit les fulles es pleguen de manera que el seu interior queda totalment protegit.

4. Àloe vera, serveix per a tot

Planta medicinal

Posa una planta d'Àloe vera a la teva vida perquè tinguis solucions per a quasi tots els teus problemes. Aquesta planta és molt coneguda per a totes les propietats naturals que té: hidratant, cicatritzant, antiinflamatori, antifúngic, astringent i moltes coses més. És important que no li doni la llum directa del sol i posa-li substrat que dreni bé l'aigua.

5. Cinta, ideal per a espais en semi ombra

Decoració amb plantes d'interior

Vols donar una mica de vida en un racó en la penombra? Llavors t'interessa aquesta planta perquè creix molt bé en espais on hi ha poc sol. Si et decideixes per un espai lluminós no tindrà cap problema, encara que has d'assegurar-te que no li toqui sol directe perquè cremarà les seves fulles. A l'hivern necessita poca aigua (amb una vegada per setmana és suficient), però a l'estiu necessitarà una atenció més seguida.

6. Sansevieria, li encanta el sol, però pot estar en zones poc lluminoses

Planta que necessita poca aigua

Aquesta planta vol estar en espais molt lluminosos i sense sol directe, encara que és una guerrera i pot viure en llocs amb poca llum. De fet, aquesta planta pot estar a l'exterior i resistir l'hivern mentre no faci molt fred. Si té poca il·luminació creixerà molt poc o res, ja que en condicions normals solament dona 3 o 4 fulles per any.

7. Espatifilum, té una flor blanca molt bonica

Són plantes que necessiten poca cura. De fet, si encara no has tingut plantes a casa, t'aconsellem que comencis per aquesta. És molt fàcil de detectar que necessita aigua, ja que quan està assedegada les seves fulles miren cap avall i, a l'instant de regar-la, torna a recuperar vitalitat.

Vol llum, però mai sol directe perquè li crema les fulles. Dona unes flors blanques boniques i elegants així que ofereix un toc molt encantador en l'estada on es troba.

8. Drácena, té unes fulles molt vistoses

Planta amb fulles verdes

Ets despreocupat? Llavors aquesta pot ser una bona elecció, ja que és una planta d'interior resistent que aguanta molt bé la sequera i és fàcil de cuidar. Solament necessita aigua cada 15 o 20 dies durant l'hivern.

A més, tolera bé la foscor, així que la pots deixar en una estada en penombra. És important que tingui suficient humitat ambiental, sinó pot ressentir-se i necessitar més regat. Quan la terra estigui seca, tira-li aigua.

9. Aglaonema, amb fulles amb dibuixos

Fulles verdes i platejades

Aquesta planta té fulles amb estampats molt bonics. Necessita llum indirecta. Vol humitat i un substrat que permeti que es dreni bé l'aigua. Està considerada una planta que pot purificar l'aire del lloc.

Això sí, si tens mascotes tingues en compte que les seves fulles són verinoses si se les mengen.

10. Poto platejat, una planta penjant

Enredadera plantes d'interior poca llum

Destaca per tenir les fulles vellutades de color verd fosc i platejades. Vol estar a llocs lluminosos, però detesta la llum del sol. Tampoc li agrada el fred i has de donar-li un reg moderat, encara que a l'hivern pot estar 2 setmanes sense regar. Per gaudir de les seves fulles col·loca-la en un lloc ben alt perquè pugui créixer.

Fins aquí la nostra llista de plantes, però recorda que hi ha moltes més que també poden agradar-te. Algunes de les més famoses que no hem inclòs són: la llengua de sogra, chamaedorea elegans, espasa de San Jorge, llaç d'amor o palmera de saló.

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2023

menu