Quins remeis casolans són útils per a dormir en persones majors? Et mostrem 10 remeis fàcils i eficaços per a agafar el son que a més t'ajudaran a millorar la teva salut física i mental.
La vellesa pot afligir a les funcions de l'organisme, inclòs el somni, encara que no té per què afectar amb el mateix grau a totes les persones d'avançada edat.
En aquest sentit, és més freqüent que certes persones puguin tenir dificultats per a agafar el son o que aquest sigui menys profund, despertant-se amb una major facilitat.
Per això, en aquest article t'expliquem què pot causar aquesta falta de somni i com podem combatre l'insomni de manera natural.
Potser t'interessa: Com podem cuidar les nostres articulacions
Què pot causar problemes per a dormir?
Actualment, al 40% de les persones majors de 60 anys els costa agafar el son o pateixen d'insomni crònic. Pot haver-hi diversos condicionants que causin que la persona tingui problemes de somni.
Alguns d'ells són:
- Canvis fisiològics naturals en l'etapa de la vellesa.
- La cafeïna, la nicotina o beure alcohol.
- Problemes d'artritis.
- Orinar moltes vegades durant la nit.
- No realitzar activitat física.
- Afeccions cerebrals i neurològiques.
- Malaltia d'Alzheimer.
- Diabetes.
- Malalties com: tiroides, Parkinson o Alzheimer.
Com podem millorar el somni?
Per a millorar la qualitat del somni, hi ha certes accions que podem incorporar en la nostra rutina diària per a millorar el nostre estil de vida:
- Hidratar-se durant tot el dia és primordial però hem d'evitar fer-lo unes hores abans d'anar a dormir per a evitar despertar-nos per a orinar durant la nit.
- També és fonamental crear una rutina amb horaris fixos, anar a dormir sempre a la mateixa hora a la nit i despertar-se també a una hora fixa al matí.
- Alguns medicaments poden alterar el somni, per la qual cosa i si és possible, prendre-se'ls durant el matí.
- És important mantenir un ambient sense sorolls durant el somni, perquè poden fer que el nostre somni sigui més lleuger i interromput. Per això, és recomanable no dormir mai amb la televisió o la ràdio enceses i tancar les portes per a apaivagar els sorolls externs que puguin haver-hi.
- Hi ha diferents factors a tenir en compte sobre com ha de ser el nostre llit, aquesta ha de proporcionar comoditat, amb llençols nets i un matalàs adequat que ajudin a millorar el confort de la persona, a més és important que la temperatura de l'habitació sigui la correcta i que aquesta estigui ordenada.
- Realitzar activitat física durant el dia, encara que sigui lleu, com caminar, pot millorar el somni. Evitar realitzar activitat en hores pròximes al somni.
Consells addicionals per a combatre el trastorn del somni en ancians:
- Menjar molt també pot dificultar el somni, és millor sopar poca quantitat i fer-lo unes hores abans de ficar-se al llit de manera que el cos pugui realitzar abans la digestió.
- Sembla una cosa simple però evitar qualsevol llum durant el somni és realment important per a la relaxació de la persona.
- Hem de tractar de relaxar-nos abans de ficar-nos al llit perquè les preocupacions o l'ansietat poden dificultar el nostre somni.
- És important no estimular massa la ment abans d'anar a dormir amb programes televisius que puguin alterar-nos.
- Si ens costa dormir, i encara que sembli obvi, hem d'evitar beure cafè sobretot durant la tarda, perquè el seu efecte pot durar diverses hores. Un altre estimulant que hem d'evitar és el te, perquè conté teína que encara que és més suau que la cafeïna, dura més en el temps.
- El tabac i l'alcohol també poden desenvolupar trastorns del somni, augmentant la fragmentació del somni i evitant que puguem dormir profundament.
- Una altra teràpia que pot ajudar-nos a millorar el somni és la musicoteràpia. En aquest sentit, et deixem amb un article que ens explica les propietats que pot tenir escoltar música per al nostre benestar.
Remedios casolans per a dormir
Abans de realitzar una teràpia natural, és important demanar consell mèdic per a aconsellar al pacient sobre el millor tractament. D'aquesta manera, es tindrà en compte les necessitats específiques i els medicaments habituals que estigui prenent.
Et deixem amb una llista de 10 remeis naturals que poden ajudar-nos a dormir millor:
1. Llet
Beure's un got de llet calenta una hora abans d'anar a dormir pot millorar la nostra qualitat de somni.
2. Valeriana, camamilla, melissa, fonoll
Aquestes plantes medicinals preses en una infusió poden ajudar a relaxar-nos. És aconsellable beure entre 30 minuts i 1 hora abans d'anar a dormir.
3. Flors del taronger
Una infusió de flors de taronger també ens permetrà dormir millor gràcies a les seves propietats ansiolíticas i relaxants.
4. Rosella de Califòrnia
Permet ajudar-te a agafar el son i evitar despertessis sobtats.
5. Gotes d'oli facial amb lavanda
Millora el somni gràcies a les seves molècules calmants. Masajear sobre la seva pell (2 gotes diluïdes) o en difusor (15-20 gotes), durant la tarda o en el vespre.
6. Llavors de carabassa
Bleda o espinacs incorporats en la teva dieta poden millorar el seu descans diaris gràcies al magnesi que contenen.
7. Mel
Com a substitutiu del sucre en les teves infusions o llet calenta, pots utilitzar mel, perquè està conegut com un inductor del somni.
8. Triturar plàtan amb comí en pols
Un altre dels remeis casolans per a millorar els trastorns de somni és barrejar plàtan triturat amb comí en pols. Fer-ho havent sopat per a ajudar-te a relaxar.
9. Suc de cirera natural
Una bona solució per a dormir millor és beure un suc de cirera natural, perquè és un regulador natural de la melatonina, hormona que indueix al somni.
10. Enciam silvestre
Disposa d'una substància que ens relaxa i evita dolors musculars o de cap. Per això, pot ser molt útil per a millorar la qualitat del nostre somni.
Pot prendre's en infusió o també prendre's en pols.