sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

10 remeis casolans per curar les cremades i butllofes

Remeis casolans per alleujar cremades

Tots ens hem cremat la pell alguna vegada, i sempre tenim el mateix dubte: què puc posar-me per alleujar el dolor? Així que aquí tens aquests remeis casolans per cremades que tant necessites.

Aquests remeis et serviran per alleujar les cremades i, alguns altres per curar butllofes.

Què és una cremada, graus i què li passa a la teva pell?

Una cremada són danys produïts en la pell per estar exposats a la calor. Pot provenir del sol o una altra radiació, contacte amb algun producte químic o electricitat. En funció del grau de la cremada pot ser un problema menor o pot suposar una emergència mèdica.

Graus de cremades:

 • Cremades de primer grau: afecta a la part superficial de la pell, és a dir, l’epidermis, i causa vermellor i dolor.
 • Cremades de segon grau: afecta tant l'epidermis com la dermis, és a dir, la segona capa de la pell. Les conseqüències d'una cremada de segon grau són inflamació, pell de color vermell, blanc o amb taques. També poden aparèixer butllofes i el dolor és molt més intens. Segons quines cremades poden deixar cicatrius. A partir d'aquest grau de cremades es necessita atenció mèdica.
 • Cremades de tercer grau: s'aconsegueix la capa de greix, per sota de les dues capes de pell. Les zones afectades poden estar de color negre, marró o blanc. A més, aquesta classe de cremades pot arribar a destruir els nervis.

És molt important acudir al metge si notes que el dolor és molt intens o que la cremada és molt gran. També és important observar si apareixen complicacions com ara butllofes o la pell es torna d'algun color preocupant.

Principals causes de les cremades en casa

La millor forma de no cremar-se és prevenir i evitar factors de risc. Per aquesta raó, t'expliquem les principals causes de cremades a casa:

 1. El forn: és molt fàcil cremar-se utilitzant el forn. Recorda posar-te manyoples.
 2. Vitroceràmica: la vitroceràmica contínua calenta una vegada l'hem parat. Una distracció ens pot suposar una cremada a la mà.
 3. La planxa: és molt típic cremar-se la mà o el braç quan estem planxant roba. S'ha de col·locar la planxa en els suports pensats per no exposar la part calenta.
 4. Agafar plats, recipients o cassons calents: vigila en agafar un plat o tassa del microones, pot ser que hagi agafat temperatura. Recorda d’agafar un drap per retirar les cassoles del foc.
 5. Vigila que no se’t vessi menjar calent al damunt: ves amb compte en agafar recipients on hi hagi menjar líquid i calent. Les conseqüències poden molt greus si et cau al damunt.
 6. Cables elèctrics en mal estat: agafar un cable d'un electrodomèstic en mal estat ens pot costar una cremada per electricitat.
 7. Raigs ultraviolats: les sessions per quedar-te més bronzejat de pell s'han de controlar molt bé. En cas contrari, et poden sortir cremades.
 8. Hi ha productes químics que utilitzem a casa que pot produir cremades. Utilitza guants quan netegis amb ells. Vigila que no es vessi cap producte damunt teu. Si passa, canvia't de roba immediatament.
Aloe vera per calmar cremades lleus

10 Remeis casolans per a les cremades i butllofes

Aquests són els remeis naturals per a cremades superficials o de primer grau que has de conèixer:

1. Aigua freda

Molt bàsic, però pot ser que alguna vegada hagis tingut el dubte de si pot ser bo o no. La veritat és que l’aigua fresca ajuda a reduir molt els efectes de les cremades i redueix el dolor. Deixa córrer l'aigua de l'aixeta damunt de la cremada durant 20 minuts. L'aigua no pot ser molt freda ja que pots irritar més l'àrea afectada.

2. Draps humits

Col·loca una compresa freda a la zona afectada i canvia-la cada 5-15 minuts.

3. Àloe vera

Un de les moltes utilitats d'aquesta planta és alleujar els afectes de les cremades. Això es perquè té un efecte antiinflamatori, millora la circulació i evita que creixin bacteris.

Tala un tros d'una fulla d'àloe i aplica el suc de dins a la cremada. Si no tens la planta, pots comprar ungüents que venguin al supermercat, però sempre mira el percentatge d'àloe vera que portin.

4. La mel

Aplica una mica de mel damunt de la zona vermella, ajuda a curar perquè té efectes antiinflamatoris, antibacterians i antifúngic.

Mel per alleujar les cremades a la pell

5. Una ceba crua

Talla per la meitat una ceba i deixa-la a la zona afectada durant 10 minuts i després posa't aigua. Aquesta hortalissa té efectes hidratants i, a més, és antisèptic.

6. El tomàquet

Talla unes rodanxes i posa-les al damunt de la cremada durant una estona, després renta la zona amb aigua. Aquesta hortalissa és útil perquè té un efecte cicatritzant.

7. Pela un plàtan

Posa damunt de la cremada la part interior de la pela de plàtan. Cobreix-la amb una gasa esterilitzada durant dues hores. És útil perquè conté leucocianidina, un element important en el tractament de cremades i de ferides.

8. Enciam

Aquesta hortalissa té propietats que rejoveneixen la pell, a més de propietats analgèsiques que alleugen les cremades. Barreja les fulles amb oli d'oliva i aplica-ho com a cataplasma a la zona cremada. S'ha de canviar dues vegades al dia.

9. Patata

És molt hidratant i ajuda a alleujar la zona, a més, absorbeix la calor i alleuja de forma immediata.

10. Oli de lavanda

Té propietats cicatritzants. Barreja una cullerada d'oli essencial de lavanda en un got d'aigua i aplica el resultat damunt de la ferida.

Cremades provocades pel sol, com evitar-les

T’has cremat la pell pel sol? Llavors has de provar algun d'aquests remeis casolans per calmar les cremades:

 1. Llet: és molt hidratant per a la pell, aplica una mica de llet a la zona cremada pel sol amb un drap suau.
 2. Iogurt: igual que la llet, té propietats hidratants, aplica una mica a la cremada i després renta la zona amb aigua.
 3. Infusió de camamilla: alleuja molt la irritació de la pell. Aplica-ho amb un drap suau quan l'aigua de la infusió estigui a temperatura ambient.
 4. Civada: aplica-la directament sobre la pell i notaràs efectes de manera immediata.
 5. Àloe vera: té efectes calmants i ajuda molt a millorar la irritació de la pell.
 6. Oli de coco: té propietats antiinflamatòries i antibacterianes, calma la irritació i la vermellor.

Aquests remeis son molt útils per a cremades lleus o de poca importància. Si creus que les cremades són de gravetat has d’anar al metge.

Consulta altres remeis naturals:

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu