sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

11 Jocs per a nens discapacitats físics en cadira de rodes

Existeixen molts jocs per a nens discapacitats físics en cadira de rodes que poden realitzar igual que qualsevol altre nen.

En realitat, la majoria dels jocs per a nens poden adaptar-se als petits amb mobilitat reduïda. Evidentment, hem de recalcar que sempre haurem de tenir en compte el nivell i tipus de discapacitat del petit/a.

En aquest article et vam mostrar alguns jocs o activitats perquè puguin divertir-se i passar una bona estona alhora que fan exercici i aprenen.

 

 

Jocs adaptats per a discapacitats motrius:

 

 

 

Recomanem demanar consell a un assessor especialista que pugui guiar-nos sobre aquestes activitats que millor puguin funcionar depenent del grau de discapacitat del nen/a.

 

1. Jocs esportius adaptats:

 

 

Actualment existeixen 22 disciplines considerades com a esports paralímpics i molts d'aquests poden realitzar-los amb petites modificacions per als nens en cadira de rodes, l'esgrima, el básquet, el piragüisme, el rugbi o la natació són alguns d'ells.

 

2. Equitació:

 

 

L'equitació, disciplina que també trobem en els jocs paraolímpicos, és una activitat que també agrada molt als nens. Alguns estables de cavalls ofereixen recorreguts guiats per senderes amb cadires modificades que permeten als usuaris en cadires de rodes muntar a cavall amb total seguretat. La naturalesa tranquil·la dels cavalls pot ser terapèutica i beneficiosa per a ells.

 

3. Jocs de taula:

 

 

Els nostres petits poden jugar a qualsevol joc de taula, ideals per a desenvolupar les seves habilitats a més de permetre'ls passar una bona estona per a socialitzar amb la família o els amics.

 

4. Videojocs:

 

 

Els videojocs li permeten al nen usar la seva imaginació i convertir-se en personatges que no tenen límits. A més, actualment existeixen moltes apps adaptades a les necessitats específiques de la discapacitat ideal perquè els nens aprenguin de forma autònoma alhora que es diverteixen.

 

5. Tennis de taula:

 

 

El tennis de taula és un esport obert a les persones amb discapacitat física, intel·lectual i altres discapacitats funcionals, existint proves individuals i per equips. Als petits els encantarà provar aquesta activitat.

 

6. Cursa d'obstacles:

 

 

Podem realitzar una cursa d'obstacles adaptada als nens en cadira de rodes, que hagi de derrocar objectes durant el trajecte o diferents activitats per a intentar aconseguir el millor temps possible.

 

7. Jocs de precisió:

 

 

Jocs com els dards en una diana, intentar derrocar llaunes amb una pilota o altres jocs de precisió poden realitzar-se sense cap modificació per als petits en cadira de rodes.

 

8. Jocs de memòria:

 

 

Existeixen diversos jocs que treballen la memòria a través de diferents dinàmiques que utilitzen estímuls visuals i espacials, però també auditius mitjançant l'ús de música. La combinació d'aquests jocs infantils fomentarà el seu desenvolupament de retenció.

 

9. Jocs sensorials:

 

 

Els jocs sensorials són perfectes per a desenvolupar qualsevol capacitat sensorial, a més són ideals per a qualsevol nen. Milloren la comprensió cognitiva, ajuden a estimular la seva habilitat social i a desenvolupar la seva creativitat. Existeixen jocs sensorials per a qualsevol sentit: auditius, tàctils, gustatius, visuals i motrius.

 

10. Jocs de manualitats:

 

 

Fes diferents manualitats com tallar i pegar o fer impressions a mà amb pintura. També pots usar alguns articles per a la llar o aliments, com a macarrons, filats o botons per a fomentar el seu costat artístic.

 

11. Cuinar:

 

 

Ensenyar-los a cuinar és també una excel·lent activitat que pot realitzar-se en família i que acostuma a agradar bastant als més joves. El nen pot tenir una passió pel menjar i la cuina.

 

És molt important escoltar les inquietuds i peticions dels nens, perquè la seva enorme imaginació pot mantenir-los entretinguts durant hores. Hem de proporcionar les eines necessàries per a estimular aquesta imaginació perquè puguin gaudir alhora que aprenen d'elles.

Tot això afavorirà a la seva socialització, el seu desenvolupament sensorial, cognitiu i emocional i també la seva motricitat. 

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu