sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

12 trucs per a millorar la circulació a les cames

Quins trucs poden millorar la nostra circulació sanguínia a les cames?

 

El sistema circulatori és la manera en què els éssers vius transportem dins del nostre organisme totes les substàncies i nutrients per a poder viure.

En els humans, aquestes substàncies es transporten a través de la sang a través de conductes com les artèries, les venes i capil·lars. El cor és l'òrgan encarregat de bombar aquesta sang perquè arribi a tots els punts de l'organisme.

Però quan la circulació és dolenta, alenteix o bloqueja el flux sanguini. Això significa que les cèl·lules del seu cos no poden obtenir tot l'oxigen i els nutrients que necessiten.

A continuació, t'ensenyem alguns consells per a millorar els problemes circulatoris de les cames.

 

Et deixem amb un article relacionat en el qual t'expliquem quins han de ser les pulsacions normals en persones majors.

 

Què és la circulació sanguínia de les cames?

 

El Sistema circulatori sanguini (Sistema cardiovascular) proporciona nutrients i oxigen a totes les cèl·lules de l'organisme. Està format pel cor i tots els vasos sanguinis que recorren tot el nostre cos.

L'artèria principal, anomenada artèria aorta, es ramifica en artèries grans, les quals condueixen gots cada vegada més petits.

Existeixen dos sistemes circulatoris en el cos humà: la circulació sistèmica i la circulació pulmonar. La primera porta sang als òrgans, teixits i cèl·lules perquè tinguin oxigen i altres substàncies. La circulació pulmonar proporciona l'oxigen respirat a la sang i allibera el diòxid de carboni d'aquesta.

 

 

 

La Insuficiència Venosa Crònica succeeix quan existeix una incapacitat de les venes per a realitzar el retorn de la sang al cor. Això provoca la seva acumulació a les cames provocant diferents afeccions.

 

Símptomes habituals d'una mala circulació a les cames

 

Els símptomes més habituals d'una mala circulació són:

 • Quan les seves cames no poden rebre suficient sang, pot sentir fred, sensació de pesadesa o cames cansades.
 • Si té la pell clara, les seves cames poden adquirir un to blavós.
 • La mala circulació també pot assecar la pell i fer que les ungles es tornin trencadisses.
 • Algunes persones poden sentir enrampades musculars o entumiment, així com un dolor punxant.
 • També és habitual notar una sensació de formigueig i tenir els peus inflats.
 • Si té diabetis, les seves ferides tendeixen a sanar més lentament.

 

”circulacion

 

Com puc millorar la circulació a les cames i peus?

 

A continuació, et deixem amb alguns consells que poden reduir els símptomes d'una mala circulació y activar el retorn venós.

 

1. Controlar la pressió arterial

 

Si la pressió és massa elevada, pot provocar arterioesclerosi, una aflicció que provoca un enduriment de les artèries. Això pot obstruir el flux sanguini. És important seguir un control mèdic per a revisar la pressió arterial tenint en compte la seva edat i salut.

 

2. Aixeca les cames enlaire

 

Quan notis sensació de cansament i tinguis els turmells o peus inflats, prova posar les cames a dalt secundant-les en una paret. Això permet activar el retorn sanguini al cor. 

 

3. Realitzar exercicis de ioga

 

La pràctica del ioga permet reactivar el nostre flux sanguini. En moure'ns portem oxigen a les nostres cèl·lules i també sang als òrgans.

 

4. Mantenir-se ben hidratat

 

Aproximadament, la meitat de la nostra sang està composta per aigua. Això vol dir que és molt important hidratar-se, aproximadament 1,5l o 2 litres d'aigua al dia. Sobretot si practica un esport o si fa molta calor.

No sols és important beure aigua, també hem de mantenir hidratada la nostra pell amb cremes específiques. Això evitarà problemes de sequedat així com dureses o esquerdes en la pell.

 

5. Evitar estar moltes hores assegut

 

Si per treball o altres has de romandre llargs períodes assegut o de peu, has de saber que no és aconsellable per a la teva circulació ni esquena. Per això, és important moure les cames o aixecar-les de tant en tant i estirar-nos sempre que ens sigui possible. Utilitzar un reposapeus mentre estem asseguts també pot ajudar a millorar la nostra circulació en aquesta zona.

 

6. Dieta equilibrada i saludable

 

Menjar fruites, verdures, dieta rica en fibra, cereals millorarà notablement la seva circulació. Evitar la sal pot ajudar-lo a mantenir el seu pes saludable, també controlarà el seu colesterol i la seva pressió arterial i netejarà les seves artèries.

També hi ha aliments que poden dificultar el retorn de la sang i que és millor evitar.  T'ho expliquem aquí.

 

7. Realitza exercici regular

 

Practicar exercici de manera regular fa que la sang bombi, enforteix el cor i redueix la pressió arterial. Amb la pràctica, ingereixes més oxigen i ho mous cap als teus músculs. Alguns exercicis poden ser: el running, caminar, anar amb bicicleta, nedar, etc.

S'aconsella realitzar exercici un mínim de 30 minuts diaris, entre 5 i 7 dies setmanals.

 

”ejercicios

 

8. Fer massatges a les nostres cames i peus

 

Realitzar un massatge activarà nostre regui sanguini, s'activarà millor si es realitza de manera ascendent. Això afavoreix la circulació y minora la sensació d'inflor i cansament.

 

9. Remullar-se les cames

 

L'aigua freda pot activar la nostra circulació sanguínia i relaxar els nostres músculs. Per això, és important sobretot puando acabem de realitzar esport.

 

10. Utilitzar mitges de compressió

 

Pot usar aquest tipus de mitges compressives per a millorar la circulació de les cames. Aquestes estrenyen lleugerament les cames perquè la sang ascendeixi. Permeten prevenir la inflor i l'aparició de possibles coàguls. Haurà de consultar amb un especialista que pugui aconsellar-li sobre quin pot ser la mitjana més adequada per a vostè.

 

11. Deixar de fumar

 

La nicotina danya les parets de les artèries i espessa la sang, evitant la seva correcta circulació. Per a això, és molt recomanable deixar el tabac.

 

12. Mantingues un pes saludable

 

Tenir sobrepès impedeix que la sang flueixi eficientment i exerceix pressió sobre les artèries i les venes. Mantenir un pes saludable millora la salut cardiovascular de la persona.

Fes clic en aquest enllaç si vols descobrir més exercicis i hàbits per a activar la circulació.

 

Remedios casolans per a una bona circulació a les cames

 

Per a millorar la seva circulació de manera natural, pot fer-ho simplement menjant uns certs aliments que milloren el flux sanguini. Incorporar-los en la dieta juntament amb una pràctica esportiva, estimularà la seva circulació sanguínia:

 • Pebre roig
 • Granada
 • Ceba
 • Canyella
 • Alvocat
 • All
 • Remolatxa
 • Pescat
 • Cúrcuma
 • Verdures de fulla verda
 • Fruites cítriques
 • Nous
 • Tomàquet
 • Baies
 • Gingebre

 

En aquest sentit, et deixem amb un article relacionat en el qual et parlem detalladament sobre remeis casolans per a millorar la nostra circulació.

 

 

”trucos

 

Problemes de circulació a les cames i dificultat per a pujar escales

 

Un problema molt habitual en persones majors és la mala circulació, això provoca entumiment o inflor a les cames. També és comú que notin sensació de pesadesa en aquesta zona. Per això, és primordial que intentin realitzar exercicis i seguir els passos que hem esmentat anteriorment.

Així mateix, existeixen diferents ajudes tècniques que poden ser útils en el seu desplaçament diari: caminadors, un bastó o l'ús de crosses. Si li costa pujar i baixar les escales de la seva llar, pot realitzar la instal·lació d'una cadira salvaescales. Aquestes serveixen per a transportar a la persona asseguda de manera segura i sense haver de realitzar cap esforç. 

* Aquest article és merament informatiu i en cap cas substitueix la recomanació professional d'un metge especialitzat en la matèria.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu