sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

15 pel·lícules sobre discapacitat que hauria de veure tothom

15 películas sobre discapacidad

En aquest article et mostrem una sèrie de pel·lícules que tracten el tema de la discapacitat i que hauria de veure tothom.

 

És inevitable que l'espectador es posi en el lloc dels protagonistes de les pel·lícules que veu. Per això, sabem que el cinema és molt important per a donar a conèixer temàtiques i plantejar al públic diferents preguntes de reflexió.

Tots ens sorprenem en conèixer històries de persones amb diferents discapacitats que arriben a superar els seus propis límits, i encara ens sorprèn més saber que moltes d'elles estan basades en fets reals.

Aquesta temàtica és molt important per a mostrar la realitat en la qual han d'enfrontar-se aquestes persones i també els seus familiars o cuidadors.

 

A Válida sin barreras també creiem que aquestes pel·lícules són molt importants per a transmetre els problemes de sofrir algun tipus d'invalidesa, per això, t'oferim una llista de 15 pel·lícules que no has de perdre't. Llista de pel·lícules de persones amb discapacitat:

 

 

1. Campions

 

Marc, un entrenador d'un equip de bàsquet de la primera divisió, acaba perdent la seva ocupació deguda a les seves frustracions. La sentència li porta a entrenar a un equip format per persones amb discapacitat intel·lectual. Aquest equip acabarà donant una gran lliçó d'aprenentatge al propi entrenador.

 

 

 

2. Mar endins

 

 

Ramón Sampedro sofreix un accident que el porta a estar prostrat en un llit durant 30 anys. Des de l'incident el protagonista lluita pel seu dret a morir dignament, donat suport pels seus amics i una advocada.

 

 

 

3. Intocable

 

 

Una estranya amistat es desenvolupa entre un milionari que va quedar paralític en un accident i un jove dels suburbis, fent que la il·lusió de viure torni a les seves vides.

 

 

 

4. Una ment meravellosa

 

 

Aquesta pel·lícula està basada en fets reals i narra la vida del genial matemàtic John Forbes Nash que encara que sofreix d'esquizofrènia, aconsegueix desenvolupar la seva carrera i obtenir el Premi Nobel.

 

 

5. La teoria del tot

 

 

La història narra la vida del físic Stephen Hawking, qui malgrat el seu èxit professional ha de conviure amb una malaltia devastadora fins a deixar-ho gairebé completament paralitzat.

 

 

 

6. El truc del manxol

 

 

Quall és un raper amb una paràlisi cerebral que ha d'afrontar problemes de mobilitat, però això no és un impediment en el seu afany per a aconseguir el seu propi estudi d'enregistrament per a crear la seva música.

 

 

 

7. De rouille et d'os

 

 

Ali coneix a Stephanie quan ell la salva d'una baralla en el club nocturn en el qual treballa com a vigilant de seguretat. Un dia Stephanie sofreix un terrible accident i perd totes dues cames. Stephanie es recolza en la fortalesa d'Ali i sorgeix inesperadament un romanç.

 

 

 

8. You are not you

 

 

La pel·lícula tracta sobre una relació entre una dona amb ELA, el matrimoni del qual està en problemes, i una estudiant temerària contractada per a ser el seu assistent.

 

 

 

9. Forrest Gump

 

 

Forrest Gump narra la vida d'un noi que va néixer amb impediments físics a les cames i un coeficient intel·lectual per sota de la mitjana. Malgrat això, aconsegueix destacar en grans successos importants del seu país durant el transcurs dels anys.

 

 

 

10. My left foot

 

 

Història de Christy Brown, qui malgrat la seva paràlisi cerebral, se superposa a les seves greus limitacions físiques i es converteix en un canviat de nom artista i escriptor.

 

 

 

11. Me before you

 

 

Louisa Clark és una jove alegre i ingènua a la recerca d'un treball que ajudi a mantenir a la seva família. En el seu camí coneix a Will Traynor, un home de negocis reeixit que va sofrir un accident que li ha deixat impedit en una cadira de rodes. Entre ells neix un vincle cada vegada més fort.

 

 

 

12. Serà que nadie es perfecto

 

 

Rubén, Carlos i Dani són tres amics amb diferents discapacitats es troben per a realitzar el comiat del seu amic Carlos. Aquesta nit es prendran decisions que significaran un gran canvi en les seves vides.

 

 

 

13. L'escafandre i la papallona

 

Inspirada en la novel·la "L'escafandre i la papallona" escrita per Jean Dominique Bauby que a partir d'un accident s'introdueix en el món de la "síndrome del Tancament”. Totalment paralitzat, l'antic redactor cap de la revista "Doble ela" dicta lletra per lletra, movent només la parpella esquerra, començant una espècie de viatge immòbil.

 

 

 

14. Amb totes les nostres forces

 

Julien és un jove amb il·lusions i amb ganes de viure aventures que és tetraplégico i va en cadira de rodes. El seu desig és desafiar la seva condició i realitzar el triatló “Ironman” de Niça, aquest somni unirà a tota la família per a aconseguir el repte.

 

 

 

 

15. Don't Worry, He Won't Get Far on Foot

 

Després de quedar paralític en un accident de trànsit, John Callahan intenta deixar la seva addicció a la beguda. Amb el suport de la seva núvia i un amic, Callahan participa en un programa de desintoxicació en el qual descobreix el seu talent per al dibuix.

 

 

 

Històries sense tabús, reals i de superació que no et deixaran indiferent. 

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu