sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

15 remeis casolans pel mal de queixal

Dolor de muela remedios para aliviarlo

Et fa mal un queixal? A part dels analgèsics de sempre, et diem els remeis casolans per al dolor de queixal perquè puguis descansar millor.

Causes del mal de queixal

El mal de queixal pot tenir diverses causes, i és important destacar que només un professional de la salut dental pot realitzar un diagnòstic precís. Algunes de les causes més comunes del mal de queixal inclouen:

 1. Càries dentals: Les càries són forats en les dents causades per la descomposició dels teixits dentals a causa de l'acció dels bacteris presents en la placa dental. Quan les càries arriben a la polpa dental, que conté nervis i vasos sanguinis, pot causar dolor intens.
 2. Infecció dental: Una infecció a l'interior de la dent o en la geniva circumdant pot provocar mal de queixal. Les infeccions poden ser el resultat de càries no tractades, lesions dentals o malalties de les genives.
 3. Sensibilitat dental: L'exposició de la dentina (la capa subjacent a l'esmalt) a causa de la retracció de les genives o al desgast de l'esmalt pot causar sensibilitat dental i dolor en ingerir aliments o begudes calentes, fredes o dolces.
 4. Problemes de les genives: Les malalties de les genives, com la gingivitis o la periodontitis, poden causar dolor en les dents. La inflamació i el retrocés de les genives poden exposar les arrels dentals i els nervis, la qual cosa provoca molèsties.
 5. Abscés periodontal: Un abscés dental és una acumulació de pus a l'interior de la dent o al voltant de l'arrel, generalment com a resultat d'una infecció no tractada. Això pot causar dolor intens i requerir tractament dental urgent.
 6. Problemes en els queixals del seny: L'erupció dels queixals del seny sovint causa molèsties i dolor, especialment si no hi ha suficient espai en la mandíbula perquè aquests queixals surtin correctament.
 7. Bruxisme: El grinyolar de dents, conegut com a bruxisme, pot desgastar l'esmalt dental i causar dolor en les dents i mandíbula.
 8. Lesions dentals: Cops, fractures o qualsevol forma de trauma en les dents pot resultar en dolor.
Causas del dolor de muelas

Prevenció del mal de queixal

Abans de curar, pot ser que et vagi bé saber com prevenir el mal de queixal. Aquí et diem alguns trucs que t'aconsellem seguir:

 1. Bona higiene bucal: Raspallar-se les dents almenys dues vegades al dia amb pasta dental amb fluor ajuda a prevenir les càries i mantenir una bona salut bucal. També és important usar fil dental diàriament per a eliminar la placa entre les dents.
 2. Visites regulars al dentista: Programar revisions mèdiques dentals regulars (almenys dues vegades a l'any) pot ajudar a detectar i tractar problemes dentals abans que es converteixin en dolorosos.
 3. Evitar aliments i begudes ensucrades: El sucre en els aliments i begudes pot alimentar els bacteris que causen càries. Reduir la ingesta de sucres pot ajudar a prevenir la formació de càries.
 4. Consumir aliments rics en calci: El calci és essencial per a la salut dental, ja que enforteix les dents. Inclou aliments rics en calci, com a productes lactis, vegetals de fulles verdes i fruita seca, en la teva dieta.
 5. Limitar el consum d'àcids: Els aliments i begudes àcides poden desgastar l'esmalt dental, la qual cosa augmenta el risc de sensibilitat dental i càries. Limita el consum d'aliments àcids i esbandeix la teva boca amb aigua després de consumir-los.
 6. Usar productes per a la cura dental sensibles: Si tens sensibilitat dental, considera l'ús de pastes dentals i col·lutoris dissenyats per a dents sensibles.
 7. Protegir les dents durant activitats esportives: Si practiques esports de contacte, usa un protector bucal per prevenir lesions en les dents.
 8. Controlar el bruxisme: Si fas força amb les dents durant la nit (bruxisme), consulta amb el teu dentista per explorar opcions de protecció dental, com l'ús d'una fèrula nocturna.

15 remedios caseros para aliviar el dolor de muela

És important recordar que aquests remeis casolans poden proporcionar alleujament temporal, però no reemplacen la consulta amb un professional dental. Si experimentes mal de queixal persistent, és fonamental buscar atenció mèdica. Aquí hi ha 15 remeis casolans que algunes persones troben útils per a alleujar el mal de queixal:

1. Esbandida amb aigua salada:

Mescla mitja cullerada de sal en un got d'aigua tèbia. Realitza col·lutoris amb aquesta solució diverses vegades al dia. Pot ajudar a reduir la inflamació i combatre els bacteris, proporcionant alleujament temporal.

Dolor a les genives de la boca, els millors remeis casolans pel mal de queixal

2. Compreses fredes o calentes:

Aplica una compresa freda o calenta en la galta del costat afectat durant 15 minuts. Alterna entre compreses fredes i calentes per a veure quin proporciona més alleujament. Les compreses fredes poden reduir la inflamació i entumir la zona, mentre que les compreses calentes poden alleujar el dolor i relaxar els músculs facials.

3. Clau d’espècia d'olor:

Col·loca un clau d’espècia d'olor prop de la dent afectada. També pots aplicar oli de clau d’espècia d'olor en una bola de cotó i col·locar-la en la zona afectada. Té propietats analgèsiques i antisèptiques, la qual cosa pot ajudar a adormir l'àrea afectada i reduir la inflamació.

4. All:

Pica un gra d'all i barreja'l amb sal. Aplica la mescla en la dent afectada. Aquest remei casolà té propietats antibacterianes i antiinflamatòries que poden ajudar a alleujar el dolor i combatre infeccions.

5. Te de menta:

Prepara una infusió de te de menta i deixa que es refredi. Fes gàrgares o esbandeix-te la boca amb el te. La menta té propietats analgèsiques naturals i pot ajudar a adormir la zona afectada.

6. Te de bossa de te negre:

Les bosses de te, especialment les de te negre, contenen àcid tànnic que poden tenir propietats antiinflamatòries i analgèsiques.

7. Vinagre de poma:

Mescla una cullerada de vinagre de poma en un got d'aigua tèbia. Realitza col·lutoris amb aquesta solució. El vinagre de poma pot ajudar a desinfectar i reduir la inflamació en l'àrea afectada.

8. Oli de coco:

Realitza esbandides amb oli de coco. També pots aplicar oli de coco en la zona afectada. L'oli de coco redueix la inflamació i antimicrobianes que poden ajudar a alleujar el dolor i reduir els bacteris.

Solució pel mal de genives infecció remeis casolans pel dolor de queixal

9. Gingebre:

Prepara una compresa amb gingebre ratllat i aigua. Aplica la compresa en la galta durant 15 o 20 minuts. El gingebre té propietats antiinflamatòries i analgèsiques que poden ajudar a alleujar el dolor i reduir la inflamació.

10. Aigua oxigenada:

Barreja aigua oxigenada amb aigua en parts iguals. Fes gàrgares amb aquesta mescla, assegurant-te de no empassar-la. El col·lutori amb aigua oxigenada pot ajudar a desinfectar la boca i reduir els bacteris, proporcionant alleujament temporal.

11. Oli d'arbre de te:

L'oli d'arbre de te té propietats antibacterianes i antiinflamatòries que poden ajudar a reduir el dolor i la inflamació.

12. Vinagre de poma:

Mescla una cullerada de vinagre de poma en un got d'aigua tèbia. Realitza col·lutoris amb aquesta solució.

13. Sàlvia:

Prepara una infusió de sàlvia i deixa que es refredi. Fes gàrgares amb la infusió per a alleujar el dolor.

14. Bicarbonat de sodi:

Fes una pasta amb bicarbonat de sodi i aigua. Aplica la pasta sobre la dent afectada.

15. Borsa de gel:

Col·loca gel en una bossa i embolica-ho en un drap. Aplica la bossa de gel en la zona adolorida del costat afectat i reduiràs el dolor.

Si tens molt dolor, és molt aconsellable acudir a una clínica dental perquè puguin valorar quin és l'origen i poder començar un tractament fet per un professional mèdic.

Si vols conèixer més remeis d'origen natural t'aconsellem que tiris un ull a:

Els remeis casolans contra la tos i mucositat.

Remeis naturals per a dormir

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu