sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

15 remeis casolans per a la tos i la mucositat

Remeis casolans per alleujar la tos

Ara que arriba el fred segur que aquests remeis per a la tos t’ajudaran molt. Per treure la tos, hi ha molts productes, però, en concret, aquest cop volem posar l’atenció als remeis naturals per a la tos.

Què és la tos i per què apareix?

Per molt molest que et sembli, la tos ajuda el cos a curar-se i a protegir-se. Es tracta d'un reflex que manté la gola i les vies respiratòries buides de manera que garanteix poder respirar correctament o evitar que ens ennueguem.

La tos es produeix quan es contreu la glotis fins que es tenca i manté l’aire als pulmons i a la cavitat toràcica. Això provoca que es contregui el diafragma, s'obri la glotis i s'expulsi l'aire cap a l'exterior produint el reflex de la tos.

La tos pot ser molt intensa o durar molts dies així que pot provocar dolor muscular a la caixa toràcica i molèsties a la gola. Al dormir, pot arribar a ser molt intensa així que pot dificultar descansar bé.

Tipus de tos i com eliminar-la

La tos pot ser productiva o improductiva. Es considera productiva quan hi ha mucositat a les vies respiratòries, en canvi, és improductiva quan no hi ha.

La tos improductiva és tos seca provocada per irritació, picors o dolor al coll. La tos aguda sol ser el típic símptoma en refredats o la grip o també d'al·lèrgies, pneumònia o bronquitis. Aquest tipus de tos sol durar entre dues i tres setmanes, quan s'allarga s'ha de vigilar ja que podria ser tos crònica.

Aquest tipus de tos també pot ser un efecte secundari de toxines que es respiren a l'ambient, com el fum de cigarret. A més, pot ser indici d'asma, degoteig postnasal, o reflux gàstric.

La tos pot indicar problemes de salut. Per exemple, hi ha la tos ferina, es tracta de tos molt violenta i perillosa en infants menors de 6 mesos. Aquesta és produïda per una infecció a les vies respiratòries i a més és molt contagiosa. Pot provocar discapacitat a nounats perquè en casos molt severs poden afectar el sistema nerviós i miocardi.

Actualment existeixen molts medicaments per eliminar la tos: xarops, pastilles, caramels, etc. Aquests medicaments poden ser aconsellables quan la tos ve acompanyada amb febre. Si ets dels quals no t'agraden els químics, llavors pots optar per infusions, caramels de mel, beure molta aigua o, a la nit, dormir amb diversos coixins per a evitar que s'acumuli la mucositat.

15 remeis casolans per a la tos

Si vols remeis més potents però naturals, consulta d'aquesta llista de remeis casolans per a la tos seca o productiva, típica dels refredats comuns:

Què prendre per alleujar la tos

1. Infusió o te amb mel:

Alleuja la tos amb mel, és molt beneficiosa ja que té propietats que redueixen la irritació de gola. Has de tenir en compte que els nens petits menors d'un any no poden prendre-la. Això es deu que a vegades pot contenir un bacteri molt perillós per a ells.

Pensa que el te tampoc és recomanable per a nens menors de 10 anys, recorda que el te té teïna. Una opció per substituir el te és una infusió d'herbes.

2. Gingebre

Per a persones que pateixen de tos asmàtica o seca el gingebre pot ajudar-los a baixar la inflamació. Per a preparar-ho has de tallar un tros d'arrel i bullir-la en un got d'aigua. Per millorar el gust de la infusió pots afegir mel o suc de llimona.

3. Líquids

Prendre molt de líquid és molt beneficis quan es té un refredat. A més, es pot consumir aliments calents per millorar els símptomes del refredat: brou, te, infusions, llet amb mel…

4. Bany d'aigua calenta

Ajuden a reduir la tos una dutxa d'aigua calenta o un bany perquè l'important és envoltar-te amb el vapor de l'aigua. És important hidratar-se després del bany.

5. Arrel de malví

S'ha utilitzat des de fa molt temps per calmar la tos. Millora la irritació ja que conté molt mucílag, una substància espessa i enganxosa que pot cobrir la gola i suavitza la irritació.

Hi ha xarops fets amb herbes naturals que contenen, entre altres plantes, l'arrel de malví, però si ho prefereixes, també es venen com a infusions. Si et decideixes per la infusió, com més temps deixis l'arrel a l'aigua més mucílag desprèn.

6. Gàrgares

Fer gàrgares amb aigua i sal és perfecte per alleujar el mal de coll i millorar la tos humida. Mescla mitjana cullera petita de sal en un vas d'aigua calenta, deixa que es refredi i fes gàrgares amb la barreja.

Infusions per alleujar la tos

7. Farigola

Pots buscar un xarop amb de farigola o prepara't una infusió amb ell. La farigola s’utilitza molt per reduir la tos i funciona molt bé alleujant la irritació de gola.

8. Reduir el reflux àcid

S'ha d'evitar els aliments que provoquen el reflux àcid perquè aquest provoca tos. Els aliments que ho produeixen són: l'alcohol, cafeïna, xocolata, aliments cítrics, aliments grassos i fregits, all i cebes, menta, aliments amb espècies i sal, tomàquets i productes que els contenen.

9. Om relliscós

L'escorça de l'om relliscós conté un alt nivell de mucílag així que ajuda a alleujar la tos seca i la irritació de gola. Pots fer-te una infusió d'aquesta herba, però tingues en compte pot interferir si estàs prenent medicació.

10. Regalèssia

Un remei de tota la vida, pots preparar-te una infusió i acompanyar-la amb mel i llimona.

11. Una ceba

Talla una ceba per la meitat i deixa-la prop del llit quan vagis a dormir o, si estàs mirant la tele, prop del sofà. Els compostos que desprèn tenen propietats antiinflamatòries i redueixen la tos.

12. Humidificador

Que hi hagi humitat a l'aire permet que la mucositat no sigui tan espessa i sigui més fàcil eliminar-la. És especialment indicat quan hi ha mucositat en les vies respiratòries superiors.

13. La cúrcuma

Aquesta arrel té efectes antiinflamatoris així que és molt beneficiós introduir-la en els menjars o dissoldre’n una cullera petita d’aigua calenta.

14. Vapor amb essències

Una altra opció és preparar un cassó amb aigua calenta amb eucaliptus o romaní per a ajudar a descongestionar. Has de cobrir-te el cap amb una tovallola i inclinar-la damunt del cassó per a poder beneficiar-te del tractament.

Aquests mètodes són molt indicats per a persones que tinguin tos humida provocada per la congestió i mucositat.

15. Purificador d'aire

Ajuden a eliminar irritants transmesos per aire de l'habitació on es troben. Redueixen partícules com el pol·len.

Altres articles de remeïs que et poden interessar

Si vols més remeis naturals per millorar la teva salut, consulta aquests articles:

Recorda que sempre has de tenir en compte l'opinió d'un metge.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu