És cert que la xocolata es considera un aliment prohibit per a les persones que es troben a règim i, en veritat, la xocolata és un aliment molt calòric que sol tenir molt de sucre. Tot i així, els especialistes aproven el consum responsable de xocolata negra. De fet, existeix una llista de beneficis de la xocolata en adults que fa referència a un tipus de xocolata: la negre, y també el cacau en pols.
Dependrà en cada persona, però en general, els nutricionistes veuen amb bons ulls la presa d'entre 2 i 3 racions de 30 grams de xocolata a la setmana, ja que s'ha demostrat que té propietats molt bones per a prevenir malalties cardíaques, ictus o diabetis tipus 2.
Tots els beneficis de la xocolata en adults i persones grans
La xocolata és una mescla de massa de cacau, mantega de cacau i sucre. Tots els beneficis que diem a continuació fan referència a la xocolata negra (70% mínim) i elaborada de manera natural i sense sucres i edulcorants. La xocolata blanca o amb llet no aporten aquests beneficis.
1. Millora la funció cerebral
Investigadors de la universitat de Harvard han comprovat que el consum de xocolata calenta, en concret dues tasses diàries, afavoreix la circulació sanguínia i estimula el sistema nerviós central. Per tant, el flux sanguini pot arribar més fàcilment en zones del cervell que han de treballar constantment i que necessiten més sang per a poder exercir la seva funció.

Es creu que aquest descobriment pot portar a trobar una formula per poder lluitar contra l'Alzheimer. Ja que un component de la xocolata permet prevenir o reduir el dany en vies nervioses de pacients amb Alzheimer. Al mateix temps, pot ajudar a frenar problemes com la deteriorament cognitiu.
A més, s'ha vist que els flavonoides, component present en el cacau, té una relació directa per millorar l'acompliment cognitiu. Això es deu a que promou canvis relacionats amb l'aprenentatge i la memòria.
2. Desenvolupament fetal
Un estudi fet per la Societat de medicina matern- fetal a Atlanta (els EUA) diu que menjar 30g al dia de xocolata durant l'embaràs afavoreix el creixement correcte del fetus.
3. Ple de nutrients essencials
La xocolata conté molts nutrients importants per al dia a dia: matèria grassa, proteïnes, carbohidrats, minerals (fòsfor, magnesi, potassi, coure, calci i ferro), vitamines (A, B1, B2, B3, C, E) nascut pantotènic, tiamina i riboflavina. Per tant, és molt interessant des del punt de vista nutricional.
4. Ajuda a perdre pes
El cos necessita més nutrients al matí, que és quan està més actiu. És en aquest moment del dia, una ració moderada de xocolata, òbviament acompanyat amb proteïnes i hidrats de carboni, pot oferir-te una bona dosi d'energia. A més, el cos té més facilitat de cremar els greixos de la xocolata durant el matí. També és important saber que la xocolata té un efecte saciant.
5. Redueix el colesterol
Hi ha alguns estudis on s'han adonat que el consum regulat de xocolata negra pot ajudar a reduir els nivells de colesterol dolent del cos. Aquest efecte es trobaria en barres de xocolata que contenen esterols vegetals i flavonoides de cacau. Òbviament, això s'ha de combinar amb una dieta saludable baixa en greixos per poder millorar la pressió arterial.
6. Redueix l'estrès
La xocolata permet reduir els alts nivells de cortisol, una hormona que s'allibera com a resposta a l'estrès.

7. És un antioxidant
Els polifenols, els flavonoides i les catequines són alguns dels components de la xocolata negra que contenen components antioxidants. Gràcies a això, s'ajuda a reduir el mal de les cèl·lules per culpa de l'oxidació natural.
8. Vessament cerebral
Diferents estudis duts a terme amb persones van poder demostrar que el consum regular de xocolata redueix la possibilitat de sofrir un vessament cerebral.
9. Millora rendiment atlètic
Hi ha estudis publicats que suggereixen que la xocolata negra augmenta la disponibilitat d'oxigen en el cos durant un entrenament. L'estudi es va realitzar amb ciclistes que durant l'entrenament van utilitzar menys oxigen al mantenir un ritme moderat i van poder cobrir més distància.
L'element que propicia aquest fet és les epicatequines que afavoreix l'alliberament d'òxid nítric en el cos.
També s'ha vist que la xocolata té un alt contingut en magnesi molt important per al desenvolupament de l'activitat física. Això és perquè influeix positivament en l'enfortiment muscular i aporta energia a l'organisme de forma més continuada i constant. A més, el magnesi també és molt important per poder prevenir els peus inflats.
10. Malaltia cardíaca
Altres estudis relacionats amb el cor s'han adonat que l'àcid oleic, el greix com l'oli d'oliva i font d'omega 3, afavoreixen el bon funcionament del cor i prevenen malalties cardiovasculars.
11. Protegir la pell del sol
Com ja t'hem comentat, els flavonoides que conté el cacau, a més de contribuir a reduir la pressió arterial, també hidraten i milloren la pell. Al mateix temps ofereix més resistència als raigs ultraviolats i evita l'enrogiment cutani.
És per aquests efectes tan beneficiosos per a la pell que s'han fet màscares facials de xocolata. A més, té propietats antiinflamatòries així que funciona molt bé contra l'acne.

12. Combat la fatiga
Ajuda a controlar els neurotransmissors com la serotonina, encarregada de l'estat d'ànim i el somni.
13. Puja els nivells de ferro
Si tens problemes de ferro, pots complementar la teva alimentació amb xocolata, ja que pot ser un bon aliat al costat dels espinacs, llenties i mongetes.
14. Millora l'ànim
El cacau conté substàncies com la teobromina i la fenilanina són substàncies antidepressives que, a més, afavoreixen la motivació i l'aprenentatge.
15. No provoca acne
La xocolata negra i pura no provoca acne. En canvi, les xocolates refinades i amb sucre i grasses, és a dir, els més manipulades, sí que ho fan.

16. Estimulant natural
La xocolata negra conté cafeïna, així que es pot considerar com un estimulant natural semblant al cafè. Així que pot millorar l'atenció i el rendiment psicomotor. Al mateix temps, gràcies a la feniletilamina fa que s'alliberin endorfines en el cervell que dona sensació de benestar.
17. Font de fibra
La xocolata i, per tant, el cacau pur, també té una gran quantitat de fibra soluble, molt beneficiós per a la salut digestiva.
Si t'agrada la xocolata segura que vols saber quan és el Dia mundial de la Xocolata.