sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

20 idees per a fer amb persones majors sense sortir de casa

ideas para hacer con personas mayores sin salir de casa

Avui dia ens trobem en una situació excepcional a causa del contagi per coronavirus que estem patint a nivell mundial. A Espanya s'ha decretat l'estat d'alarma, per la qual cosa hem d'evitar sortir de les nostres llars fins que la situació millori.

El sector de la població amb un major risc per aquesta malaltia són les persones d'avançada edat. Per aquest motiu és imprescindible que no surtin de casa i, a poder ser, realitzar un acompanyament de les persones majors, fer-los la compra o anar a la farmàcia per ells.

Hem realitzat un llistat de 20 activitats dirigit a persones d'avançada edat per a mantenir-se actius i saludables.

 

Potser t'interessa: Ajudes durant el confinament per a persones amb mobilitat reduïda.

 

 

Idees per a fer amb persones majors sense sortir de casa

 

Estar en confinament a la nostra casa no és sinònim de no fer res, de fet, hi ha moltes activitats que podem realitzar per a aprofitar el temps.

Per a aconseguir un envelliment actiu i millorar la nostra salut i qualitat de vida, hem de desenvolupar uns hàbits saludables mantenint una rutina diària d'activitats físiques i mentals que fomentin la nostra autoestima i independència.

 

Llistat d'activitats per a no avorrir-se a casa:

 

1. Cuinar

Aquesta activitat fomenta les capacitats físiques i cognitives de la persona, perquè l'ajuda a seqüenciar, planificar-se i d'aquesta manera mantenir la seva ment activa.

 

2. Lectura

A més de proporcionar entreteniment i submergir-nos en tota mena d'històries, llegir serveix per a millorar la capacitat de concentració de qualsevol persona.

 

3. Relaxació

Encara que és beneficiosa per a tothom, encara ho és més per a les persones d'avançada edat, perquè molts sofreixen estrès relacionats amb malalties o problemes per al descans. Així mateix, ajuda a millorar el metabolisme i ritme cardíac de la persona. Si tens una terrassa pots aprofitar per a realitzar meditació a l'aire lliure, l'aire fresc i la llum solar van bé per al nostre organisme.

 

4. Exercicis a casa

Realitzar exercicis físics és fonamental per a qualsevol persona sobretot aquelles d'avançada edat. L'activitat física disminueix el risc de patir malalties cardíaques, disminueix el nostre greix corporal, millora l'equilibri de la persona, controla el colesterol, millorar el sistema immunològic, millora el nostre organisme a nivell psicològics i cognitiu, etc. Per això, existeix la gerontogimnasia la pràctica de la gimnàstica orientada a les persones majors que prevé el declivi funcional mantenint-nos actius.

Et deixem amb un vídeo d'exercicis fàcils per a fer assegut que pot ser del teu interès:

 

 

5. Ioga, taitxí, pilates

Molt relacionat amb el punt anterior, es tracta de diferents pràctiques esportives molt beneficioses per a prevenir lesions i mantenir-nos el cos en forma. Aquestes persones amb problemes ossis o articulars primer han de consultar amb el seu metge perquè els recomani quins exercicis poden beneficiar a la persona.

 

6. Netejar i ordenar tot el pis

Això li donarà pau mental perquè una llar bruta i sense ordre pot perjudicar l'estat anímic i d'estrès de la persona. A més, li permetrà trobar totes les seves pertinences molt més ràpid i millorar la seva comoditat diària.

 

7. Adaptar el pis

Fer accessible la llar és primordial si no volem tenir un accident algun dia. En aquest punt, podem estudiar quin pot ser la manera més òptima per a millorar el desplaçament de la nostra llar. Tal vegada podem moure mobles per a mantenir un major espai lliure de pas o retirar cables solts que puguin entorpir la nostra mobilitat. Per a aquelles persones amb mobilitat reduïda, també pot estudiar l'opció d'instal·lar una ajuda salvaescales per a evitar pujar i baixar escales.

En aquest sentit, et deixem amb un article que pot resultar-te molt útil: Condicionar casa per a ancians: 11 coses que has de fer.

 

8. Musicoteràpia

Es tracta d'una teràpia molt eficaç que permet millorar la comunicació, l'estat d'ànim, l'autoestima i aportar beneficis cognitius, físics i emocionals.

 

”persona-mayor-tercera-edad-musica-terapia-actividades”

 

9. SPA a casa

Aquesta activitat també és perfecta per a alliberar tensions i acaronar-se a un mateix. Pots prendre't un bany llarg amb una temperatura correcta i sals de bany amb unes veles i encens que ajudin a millorar l'entorn. També pots fer-te un tractament facial i masajearte els músculs adolorits.

 

10. Pintar

El dibuix en persones majors també és molt útil perquè activa la nostra concentració i estimula tant la part creativa de la persona com la més lògica.

 

11. Risoterapia

Es tracta d'una teràpia molt eficaç i amb grans efectes psicològics i físics que desenvolupen la nostra imaginació i desbloqueja tensions. Et deixem amb un enllaç on t'explica com podem aplicar aquesta pràctica sense necessitat de sortir de casa.

 

12. Nous entreteniments

Mai és massa tarda per a atrevir-se amb nous reptes i aficions. Tal vegada aprendre a tocar un instrument o realitzar jardineria?

 

13. Buscar en el bagul dels records

Recordar és un tractament essencial per a millorar sobretot en l'etapa de la vellesa, perquè manté activa la seva capacitat de memòria i també conserva la seva pròpia identitat a més de molts altres beneficis. Relacionat amb aquest punt, et deixem un enllaç molt interessant on explica de què es tracta la Reminiscència.

 

14. Jocs de memòria

Aquests exercicis serveixen per a activar la ment i d'aquesta manera reduir la deterioració cognitiva. Visita el següent enllaç per a conèixer diferents jocs de memòria per a majors.

 

15. Noves tecnologies

Si encara no ho has fet, dóna'ls una oportunitat! Cada vegada són més les persones d'avançada edat que s'atreveixen a provar-les. La tecnologia t'ajuda a mantenir-te connectat amb el món i afavoreix la participació social, mitigant la solitud i obrint-nos a un ampli ventall d'activitats per a mantenir-nos actius.

Comença a descobrir les millors aplicacions per a persones d'avançada edat fent clic aquí: Les 12 millors apps per a avis.

 

16. Manualitats

Aquesta activitat reforça el treball a nivell cognitiu perquè s'estimula la concentració, la memòria i l'atenció. Algunes d'elles poden ser: realitzar manualitats amb argila o amb plastilina. Una altra manualitat pot ser realitzar collages amb retallades de revistes o altres materials que combinats creuen una composició.

 

17. Ball

Està demostrat que el ball aporta molts beneficis, no sols per a millorar el nostre estat físic sinó també per a millorar els rendiments psicològics i també fer-nos sentir més feliços.

 

18. Escriure

L'escriptura millora les nostres habilitats cognitives i motores, a més estimulem el nostre pensament crític i incrementem la memòria i la nostra creativitat. Pot ser interessant i terapèutic escriure un diari amb els nostres relats i històries de vida.

 

”persona-mayor-tercera-edad-escribir-terapia-actividades-diario-casa”

 

19. Jocs de taula

Igual que amb els jocs de memòria, els jocs de taula també són ideals per a activar la ment i millorar l'estimulació cognitiva. Jugar a cartes, als escacs, al scrabble, el trivial, el bingo, el dominó o el parxís, són alguns d'ells.

 

20. Mantingues el contacte

Aquests dies de confinament és important conservar la comunicació amb els nostres amics i familiars per a mantenir relacions interpersonals i no aïllar-nos. A més, és important fer-los saber que estem bé.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu