sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

20 remeis per a peus inflats en persones grans

Com millorar la circulació de les cames

La inflor als peus apareix en algunes persones de la tercera edat com a resposta a una patologia que s'ha de tractar. Tot i això, hi ha persones que pateixen d'aquest problema per causes genètiques i, en l'actualitat, no hi ha cura per a això. Com pot ser molt molest, és molt útil comptar amb una llista de remeis per desinflar els peus.

Per què s'inflen els peus? Causes dels peus inflats

Hi ha molts factors que poden provocar la inflor de peus i turmells per culpa de l'acumulació de líquids. Per a entendre per què s'inflen els teus peus has de comprendre què és el sistema limfàtic, ja que sol ser el responsable d'aquest problema.

Els peus inflats sol ser un problema de mala circulació del sistema limfàtic. I quina és la seva funció? La veritat és que aquest sistema, poc conegut, és l'encarregat de recollir la limfa del cos mitjançant un circuit de gots molt diminuts. La limfa és la substància que es crea quan s'intercanvia substàncies pel cos de la sang amb les cèl·lules.

Peus inflats

A més, el sistema limfàtic també serveix per a depurar les substàncies que el cos ja no necessita, i ho fa filtrant el líquid mitjançant els ganglis limfàtics. Aquest sistema té molt a veure amb el sistema immunitari perquè fa circular els limfòcits i altres cèl·lules de defensa que es produeixen en la medul·la òssia.

Possibles causes de tenir cames i peus inflats

Hi ha persones que, per herència genètica, tenen predisposició a tenir mala circulació limfàtica i al fet que els peus s'inflin. En canvi, hi ha unes altres que tenen mala circulació a causa d'una condició externa. Aquestes són algunes de les causes dels peus inflats en persones majors:

 • Lesions.
 • Sedentarisme.
 • Consum d'alcohol.
 • Medicació.
 • Altes temperatures.
 • Infecció.
 • Coàgul de sang.
 • Limfedema.
 • Malaltia del cor.
 • Problemes renals.
 • Malaltia en el fetge.

20 remeis per a peus inflats en persones grans i tractaments

Si pateixes de retenció de líquids per culpa dels teus gens i estàs farta que els metges et diguin que no hi ha més solucions, et diem els millors remeis casolans per a alleujar aquesta sensació. Recorda que la combinació de molts d'ells és la clau per a sentir-te millor.

Consells per millorar la circulació

Adeu sucre

El sucre, en general, no és bo per al cos. És recomanable que ho redueixis i ho eliminis.

Compte amb la sal

Baixa o elimina completament la sal de la teva alimentació. Pots substituir-la amb espècies.

Omega 3 o omega 6?

És important que mengis aliments amb Omega 3 com el peix blau, llavors, nous, alvocat o verdures de fulla verda. En canvi, has d'eliminar aliments amb omega 6 com l'oli de gira-sol, el blat de moro, la llavor de onagre, càrtam i soja.

Per què són importants les llavors?

Les llavors són molt importants per a complementar la nostra dieta, a més, controlen el colesterol i ajuden a tenir un bon funcionament intestinal.

Deixa els processaments

Són el teu pitjor enemic (de fet el de tot el món) ja que aquests aliments porten sucres, greix i sodi en grans quantitats.

Què passa amb els embotits?

Contenen alts nivells de concentració de sal i conservants que són perjudicials.

Més aliments rics en potassi

Tenir un baix nivell de potassi pot contribuir en què el cos retingui aigua. Inclou a la teva dieta aliments com: mongetes blanques, plàtans, salmó, festucs o pollastre.

Si tens una deficiència en el magnesi

El magnesi és un altre element que ajuda al cos a depurar l'aigua, així que has d'ingerir aliments com a ametlles, tofu, espinacs, xocolata, bròquil o alvocats.

Fruites i verdures, com a més, millor

Com sempre has escoltat, com més fruites i verdures al dia millor. Canvia la teva dieta per introduir la ració recomanada diària.

El gluten és el teu enemic

S'està comprovant que té propietats inflamatòries. Substitueix el blat (aliment amb alt contingut en gluten) per altres cereals que no en tinguin.

L'aigua és la teva aliada

Beu molta aigua: si el teu cos sent que està deshidratat llavors retindrà més aigua. És important beure els litres d'aigua que necessitis diàriament perquè el cos no la retingui per poder continuar funcionant. Consulta quina quantitat necessites en funció de la teva complexió.

Verdures i fruites

Mantingues un pes correcte respecte la teva complexió

Tenir obesitat o sobrepès és una dificultat afegida al teu cos. Mantingues una dieta saludable i, si ho creus necessari, consulta amb un nutricionista per saber quin pes és ideal per a tu i com aconseguir que ho tinguis.

Mantén-te actiu

És important fer activitat física diàriament. Camina tots els dies i prepara activitats més intenses per a 2 o tres dies a la setmana. La natació té molts beneficis per a les persones amb problemes de circulació limfàtica, però si no t'agrada, cerca qualsevol cosa que pugui afavorir al fet que facis esport.

Mitges i mitjons de compressió

Compra't mitjons o mitges de compressió per evitar la inflor a les cames. Existeixen diferents tipus: de compressió lleu, moderada o forta. Consulta amb un especialista quina seria la millor en el teu cas.

Eleva les cames

Sempre que puguis eleva les cames per sobre del teu cor. Pots buscar un sistema per elevar el matalàs del teu llit o bé pots posar un coixí o una manta sota els teus peus. Pots fer el mateix quan estàs al sofà.

Massatge circulatori o drenatge limfàtic

Ajuda al drenatge dels líquids acumulats en el nostre cos. A més, servirà per relaxar el to muscular.

Persona gran fent thai chi

Dutxes d'aigua freda o amb sal Epsom

Intenta fer dutxes d'aigua freda sempre que puguis, ja que això combat l'efecte dilatador dels vasos i evita l'aigua calenta. D'altra banda, també es recomana submergir els peus en aigua freda durant 15 o 20 minuts amb una mica de sal Epsom.

Aigua tèbia, vinagre i sal

El vinagre té propietats antiinflamatòries i l'aigua tèbia fa reactivar la circulació. Solament has de posar els peus en remull, afegir un doll de vinagre i una mica de sal.

Bany de camamilla

Prepara suficient aigua amb infusió de camamilla per poder posar els peus o la zona afectada en una tina o el que tinguis més a mà. La camamilla té propietats antiinflamatòries. Pots passar-te una bona estona a l'aigua, uns 15 minuts o fins que estigui freda.

Acupuntura

L'acupuntura és una branca de la medicina tradicional xinesa i ofereix un sistema per a ajudar el cos a eliminar líquids.

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2023

salvaescales google
menu