sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

20 trucs per a estalviar aigua i plantar cara la sequera

Como ahorrar agua en casa

En temps en què la pluja escasseja, més que mai, és important portar en practica els consells que et donarem. L'aigua és un bé preuat i és de molta importància aprendre a usar-la amb moderació, especialment en aquests temps en què el canvi climàtic està portant al país a canvis extrems.

Quanta aigua es gasta una persona en un dia?

La quantitat d'aigua que pot gastar una persona adulta en un dia pot variar segons diversos factors, com el clima, les activitats diàries, i els hàbits personals. No obstant això, es proporciona una estimació general basada en recomanacions i mitjanes:

  • Consum directe: El consum directe d'aigua a través de la ingestió i preparació d'aliments pot variar, però una estimació comuna és entre 2 a 4 litres per dia. Això inclou l'aigua potable i la utilitzada en la preparació d'aliments.
  • Higiene personal: La quantitat d'aigua utilitzada en la higiene personal, que inclou dutxes, rentat de mans i cara, pot oscil·lar entre 20 i 80 litres al dia, depenent de la durada i la freqüència d'aquestes activitats.
  • Bugaderia i neteja: L'ús d'aigua per a bugaderia i neteja general pot agregar uns 20 a 40 litres al dia, depenent de la freqüència i la quantitat de roba o articles netejats.
  • Descàrrega de vàter: Cada descàrrega de vàter pot utilitzar al voltant de 6 a 14 litres d'aigua, segons el tipus de vàter i la regulació del flux.
  • Reg de plantes i jardins: Si es dedica temps a la cura de jardins i plantes, això podria afegir diversos litres d'aigua al total diari, depenent de l'extensió i les necessitats del jardí.
Consum d'aigua per persona i dia

En total, la quantitat d'aigua que pot gastar una persona adulta en un dia podria oscil·lar entre els 40 a 200 litres d'aigua, depenent de les circumstàncies individuals.

20 consells per a estalviar aigua a casa

Aquests consells et permetran estalviar aigua a casa:

Repara fugues d'aigua

Inspecciona i repara qualsevol fuga en aixetes, canonades o electrodomèstics que utilitzin aigua. Les fugues poden malgastar grans quantitats d'aigua sense que t'adonis.

Instal·la aixetes de baix flux

Canvia les teves aixetes per models de baix flux que redueixin la quantitat d'aigua que surt sense comprometre la pressió. També pots considerar instal·lar capçals de dutxa de baix flux.

Utilitza la rentadora i rentavaixella de manera eficient

Assegura't de tenir una càrrega completa abans d'usar la rentadora i el rentavaixella. Utilitza la configuració de càrrega completa per maximitzar l'eficiència de l'ús de l'aigua.

Recull aigua de pluja

Col·loca barrils o recipients per a recollir aigua de pluja al teu jardí. Aquesta aigua pot ser utilitzada per a regar plantes o per a altres tasques que no requereixin aigua potable.

Renta els plats al rentavaixella

L'OCU ha demostrat que s'estalvia entre un 80% i un 85% d'aigua al utilitzar un rentavaixella, mentre que rentant a mà es gasten fins a 60 litres d'aigua.

Canvia la sortida de l'aixeta

estalvi d'aigua canviant l'aixeta

Usa airejadors en les aixetes, dutxes de mà, mànegues perquè es barregi l'aigua i l'aire amb sensació de tenir la mateixa quantitat d'aigua. Això permetrà estalviar aigua.

Instal·la vàters de baix consum

Canvia els vàters antics per models de baix consum, que utilitzen menys aigua per tirar de la cadena. Poden estalviar una quantitat significativa d'aigua a llarg termini.

Reutilitza l'aigua

Això pot reduir molt el consum d'aigua. Per exemple, pots recollir l'aigua d'esbandida de fruites i verdures per a regar plantes o utilitzar l'aigua utilitzada a la dutxa per a omplir la cisterna del vàter.

Escombra en lloc de rentar amb aigua a pressió

Utilitza una escombra en lloc d'una mànega d'aigua a pressió per a netejar patis, entrades i voreres. Això estalvia una quantitat considerable d'aigua.

Redueix el temps de la dutxa

Redueixi el temps de dutxa i considera instal·lar capçals de dutxa de baix flux. També pots apagar l'aigua mentre t'ensabones per a reduir el consum.

Captura aigua de la dutxa

Mentre esperes al fet que l'aigua de la dutxa s'escalfi, col·loca una galleda sota per a recollir l'aigua freda inicial. Aquesta aigua pot utilitzar-se per regar les plantes o omplir la cisterna del vàter.

Nous hàbits de consum d'aigua més ecològics

Opta per plantes resistents a la sequera

En dissenyar el teu jardí, tria plantes que requereixin menys aigua i siguin més resistents a condicions seques. Això reduirà la necessitat de reg freqüent.

Aïlla les canonades d'aigua calenta

Aïllar les canonades d'aigua calenta redueix el temps que porta que l'aigua aconsegueixi la temperatura desitjada, cosa que significa menys desaprofitament d'aigua mentre esperes.

Tancar l'aixeta mentre et rentes les dents o afaites

No deixis córrer l’aigua de l'aixeta innecessàriament.

Utilitza mulch al jardí

Cobreix la terra al voltant de les plantes amb mulch per a ajudar a retenir la humitat. Això redueix la necessitat de reg freqüent.

Renta el cotxe en llocs autoritzats

En lloc de rentar el cotxe a casa és millor portar-lo a espais dedicats a això ja que tenen sistemes d'aprofitament de l'aigua.

Inverteix en electrodomèstics eficients en l'ús de l'aigua

En comprar electrodomèstics nous, com a rentadores i rentavaixelles, busca models que siguin eficients en l'ús de l'aigua i que tinguin qualificacions de baix consum.

Netejar els plats a mà gasta molta aigua

Limita l'ús de la piscina

Si tens piscina, utilitza cobertes per a reduir l'evaporació i limita l'ús d'aigua en omplir-la. A més, evita el desaprofitament al no omplir-la més enllà del nivell necessari.

Instal·la sistemes de captació d'aigua grisa

Considera instal·lar sistemes que capturin i tractin l'aigua grisa (aigua utilitzada en la llar, excepte la dels vàters) per a la seva reutilització en el reg o altres activitats no potables.

Educa a la teva família sobre l'estalvi d'aigua

Fomenta la consciència sobre la importància d'estalviar aigua entre els membres de la teva família. Estableix hàbits i pràctiques que contribueixin a la conservació de l'aigua en la llar.

Pot ser que t'interessi:

Consells per a eliminar la calç a casa.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu