sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

3 Alternatives a la instal·lació d'un ascensor

Alternatives a la instal·lació d'un ascensor

Si necessites millorar l'accessibilitat d'un edifici o de casa teva, segur que hauràs pensat en un ascensor. Com podràs comprovar en aquest article, hi ha alternatives a la instal·lació d'un ascensor, perquè no sempre és la millor opció.

Et planteges instal·lar un ascensor, però no pots?

Un ascensor, a primera vista, sembla la forma ideal de solucionar els problemes d'accessibilitat. En part és així, ja que permet a tothom poder moure's entre plantes sense fer cap esforç. A més, i cosa que és més important, permet a persones amb discapacitat poder moure's lliurement amb cadira de rodes.

Però quan comences a mirar de debò la col·locació d'un ascensor en una casa particular o en una comunitat sense ascensor…. Comencen els problemes. Pot ser que no hi hagi espai en el forat de l'escala, que no hi hagi opció d'utilitzar el celobert, o que no es pugui posar un ascensor a la façana per falta de permís a l'ajuntament.

Normalment, el problema recurrent és que no hi hagi espai suficient.

Principals problemes a l'hora d'instal·lar un ascensor

Hem de dir-ho, els ascensors convencionals són molt pràctics, però té inconvenients i és important que el tinguis en compte.

Inconvenients per instal·lar un ascensor

Un ascensor necessita espai, de fet, molt d'espai. Hem de tenir en compte que, a més del fossat, ha de poder cabre per totes les plantes que ha de cobrir. En cases particulars, o en comunitats de propietaris antigues, trobar-li un lloc pot ser molt difícil o impossible.

Òbviament, per instal·lar un ascensor és necessari fer obres. Primer perquè necessites un fossat i segon perquè has de fer forats perquè pugui passar entre plantes.

Les empreses d'ascensors, per poder fer un projecte detallat, han de tenir en compte tots els aspectes necessaris per la instal·lació i per això fa falta temps. Això passa perquè l'estudi és molt laboriós ja que cal tirar parets o terres per poder fer un lloc a l'estructura.

Al final, el cost d'instal·lar un ascensor és molt elevat, ja que no sols pagues la màquina i la pròpia instal·lació. També estàs pagant obres molt complexes i permisos d'obres.

Suposant que has decidit instal·lar l'ascensor, has de tenir en compte les despeses de manteniment. Pensa que la normativa de seguretat és molt exigent amb aquests sistemes d'elevació. Per aquesta raó, s'exigeix manteniment cada mes i inspeccions rigoroses constantment.

3 Alternatives a la instal·lació d'un ascensor segons necessitats

Ja sabem que les raons poden ser molt variades hagis decidit no instal·lar ascensors per a habitatges unifamiliars. Per aquesta raó, et proposem 3 alternatives perquè puguis millorar l'accessibilitat del teu edifici o de la teva casa.

Cadira salvaescales

Cadira salvaescales per a casa particular

Les cadires salvaescaleras són solucions d'accessibilitat molt populars en cases particulars. Aquests sistemes permeten que una persona de la tercera edat o amb mobilitat reduïda pugui baixar i pujar escales còmodament i amb seguretat.

Les cadires puja escales poden salvar trams d'escala rectes, corbes i d'espiral. Hi ha models per l’interior i l'exterior. És qüestió de triar el model de cadira indicat en funció del tipus d'escales que hi ha a casa teva.

Instal·lar aquestes solucions d'accessibilitat és molt ràpid, ja que no necessiten obres. Perquè la instal·lació sigui molt més ràpida, el que fem és una fotometria del lloc. Gràcies a això, realitzem un plànol 3D de la instal·lació de manera que la guia s'adapti i integri al 100% a les escales.

Les cadires salvaescales també són molt útils en comunitats de veïns. En edificis antics, amb escales estretes, l'única opció que tenen són les cadires elevadores.

Tenim dos models perfectes: SOCIUS i DEVOTUS. Aquests poden fer llargs recorreguts i fer parades entre mitjà. D'aquesta manera tots els veïns poden utilitzar la cadira.

Plataformes salvaescales

Les plataformes salvaescales permeten que persones en cadira de rodes puguin baixar i pujar escales. Funcionen molt bé en qualsevol espai, ja que s'instal·len tant en cases particulars, locals comercials o comunitats de veïns.

Aquests sistemes d'elevació poden salvar trams d'escales rectes o corbes. També hi ha models tant d'interior com d'exterior. Aquests sistemes compten amb diferents mecanismes d'accionament per a garantir l'accessibilitat de les persones usuàries.

Es pleguen i despleguen de manera automàtica, mitjançant un botó en el comandament a distància. A més, en la mateixa plataforma, en totes dues direccions, es troba un botó per a accionar el moviment de la plataforma cap a la direcció desitjada.

Per a escales estretes, molts dels models compten amb versions de grandària reduïda. Amb això, s'aconsegueix que la plataforma pugui transportar a una persona amb problemes de mobilitat tranquil·lament.

Salvaescales per a casa particular o per a comunitat de veïns

Elevadors de curt recorregut

Els elevadors de curt recorregut o plataforma elevadora destaquen per oferir comoditat i accessibilitat a tots els usuaris, especialment a persones en cadira de rodes. Salven desnivells de fins a 3 metres d'altura.

És el sistema que més s’assembla a un ascensor, encara que amb menys complicacions per a la seva instal·lació. Això és perquè necessiten un fossat de pocs centímetres (alguns tenen l'opció d'instal·lació sense fossat) i el muntatge és molt més ràpid.

En aquesta categoria també hi ha els “homelift” o ascensors unifamiliars, una alternativa a un ascensor per a una casa particular. Tots els models garanteixen poc impacte visual.

Tots els models d'elevadors compten amb sistemes de seguretat que garanteixen un viatge tranquil i estable. Molts models permeten personalitzar-se perquè s'integrin al lloc i respectin el disseny de l'entorn. A més, alguns tenen l'opció de tancament perimetral.

Assessorament i pressupost de solucions d'accessibilitat i alternatives a l'ascensor

Amb VALIDA comptes amb assessorament del nostre Tècnics experts en salvaescales. Fem una visita presencial per a poder valorar la millor opció de salvaescales per a tu. A més, et lliurem un pressupost gratuït i sense compromís.

A què esperes per millorar la teva qualitat de vida i trencar amb les barreres arquitectòniques?

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu