sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

5 grans pel·lícules sobre la discapacitat

Fa tres anys Intocable ens explicava l'amistat entre un milionari tetraplègic i un jove senegalès. Centrant-se en aquesta relació, el film va ser tot un èxit. Però en la història del cinema aquest no era un tema nou. Sabries dir-nos alguns exemples? Nosaltres et presentem alguns de les més recents:

- El meu peu esquerre (1989). Dirigida per Jim Sheridan, la pel·lícula ens presentava la història de Christy Brown (Daniel Day-Lewis), un irlandès amb paràlisi cerebral que amb dedicació i perseverança va acabar aprenent a usar el peu esquerre per comunicar-se i expressar-se.

- I am Sam (2001). Protagonitzada magistralment per Sean *Pean –amb el qual va guanyar un Oscar- ens explica la història entre un pare amb deficiència mental i la seva filla.

- Planta 4ª (2003). Centrada en tres adolescents ingressats en la planta d'Oncologia de l'Hospital Príncep d'Astúries, ens mostra la importància de l'amistat, l'acceptació i el bon humor.

- Mar endins (2004). Protagonitzada per Javier Bardem i Belén Rueda, el film s'inspira en la història de Ramón Sampedro. Tetraplègic després de sofrir un accident fa 30 anys, la seva relació amb la seva cuidadora és un dels eixos centrals al costat del delicat tema de la mort digna.

- Les sessions (2012). Del director Ben Lewin, el film aborda la història de Mark O'Brien (John Hawkes), un periodista i escriptor tetraplègic que decideix perdre la virginitat a les seves 38 anys. Amb el suport d'una terapeuta i els consells d'un sacerdot es llançarà a l'aventura.

Existeixen molts altres films, però preferim que ens expliquis quins són els teus favorits:) Ànims!

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu