sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

6 Batuts per a persones majors que no mengen

Quins batuts podem fer per a les persones majors que no volen menjar?

 

Segons un estudi realitzat per professionals del sector, prop del 90% de les persones majors de 80 anys tenen problemes amb l'alimentació.

Amb l'edat, i a causa de canvis físics relacionats amb l'estómac, les ganes de menjar disminueixen significativament podent desencadenar en problemes greus de salut. Aquesta patologia se la coneix com hiporexia, que és una alteració de l'apetit.

 

Per a facilitar-los la seva ingesta diària, podem preparar-los batuts que disposen dels nutrients necessaris per a un correcte desenvolupament diari.

 

Et recomanem aquest article: Alimentació saludable durant la vellesa

 

 

Batuts saludables per a persones majors

 

 

1. Batut de Mango i passes

 

Aquest batut conté vitamines essencials C, E i fibra que ajuden a frenar l'envelliment de les cèl·lules i combaten amb les malalties degeneratives. També aporta calci per a millorar la circulació de la sang i dotar d'estructura i rigidesa als ossos. A més, aquesta mescla redueix el risc de patir Parkinson i Alzheimer i ajuda a millorar la digestió d'aliments.

 

- Ingredients: 1 mànec picat, 2 cullerades de panses, mitja tassa de llet descremada i una cullerada de vainilla.

L'única cosa que hem de fer és liquar-ho tot junt i gaudir del resultat.

 

 

2. Batut d'api i espinac

 

Aquest suc és ideal per a les persones majors ja que contenen antioxidants que combaten l'estrès i estimulen les ganes de menjar. Els ingredients contenen fibres, proteïnes, gran varietat vitamínica i a més contenen minerals i olis essencials.

 

- Ingredients: 2 tiges d'api, mig litre d'aigua i espinacs. Deshojar l'espinac i rentar-ho amb l'api. Partir en trossos la tija de l'api i barrejar amb els espinacs i l'aigua per a liquar-lo tot junt.

Finalment, es recomana colar per a evitar grumolls.

 

 

3. Batut d'Ametlles i Coco

 

Les ametlles aporten una quantitat considerable de calci i magnesi i ferro. Una altra virtut de l'ametlla és el seu poder antioxidant i la seva gran font proteínica. La combinació amb la llet i les llavors de lli aporten la quantitat ideal d'omega-3 que necessitem, a més proporcionen vitamina B1, un nutrient que resulta essencial per a la salut del cor i del sistema nerviós.

 

- Ingredients: 20 ametlles, mitja tassa de coco sec, 1 cullerada petita de canyella en pols, 1 cullerada de mel, 2 cullerades de llavors de lli mòltes i 2 tasses de llet.

Primer haurem de deixar les ametlles i el coco en remull durant la nit. Al matí, colem l'aigua i ho liqüem juntament amb la llet, la canyella, el lli i la mel.

 

 

4. Batut de polpa de carabassa

 

La polpa de carabassa conté una gran quantitat de vitamines B1, B2, B6, C i E i minerals com el potassi, fòsfor, calci, magnesi i ferro. A més de combatre la inflamació, també suposen una ajuda per al fetge i el ronyó, millorant la digestió i ajudem a equilibrar el nivell de colesterol.

 

- Ingredients: 200ml d'aigua de coco, 1 tassa de polpa de carabassa cuita i una cullerada petita de canyella la pols.

La manera de preparació és molt simple, només hem de barrejar l'aigua de coco, la canyella i la polpa de carabassa cuita.

 

 

5. Batut de tomàquets

 

El tomàquet conté vitamines A, K, ferro i potassi, a més és un diürètic natural, evitant la retenció de líquids i ajuda a l'eliminació de toxines. També evita el restrenyiment i millora la circulació sanguínia.

 

- Ingredients: 4 tomàquets, 1 cogombre i 1 llimona.

Per a això, tan sols liqüem tot els ingredients després d'haver tret la pela al cogombre i extret el suc a la llimona. Podem colar-ho perquè a la persona major li sigui més fàcil i agradable de beure.

 

 

6. Batut de préssecs i ametlles

 

L'ingredient principal d'aquest batut és el préssec, aquest aliment tan complet conté vitamines A, B1, B2, E, K, i C a més d'antioxidants que estimulen el sistema immunològic per a ajudar la prevenció de malalties cròniques, cardiovasculars i degeneratives.

 

- Ingredients: 2 préssecs, mitja cullerada petita de vainilla, 1 got de llet descremada, 6 ametlles i una cullerada de mel.

Simplement ho liqüem tot junt i el resultat serà un batut amb múltiples beneficis.

 

 

Aquests batuts no substitueixen un menjar però si que ajuden a reforçar els seus defenses i a més resulten molt més fàcils d'ingerir.

És convenient que un personal mèdic pugui aconsellar-nos i realitzar un seguiment per a valorar la millor dieta i quins complements alimentosos poden millorar la nostra salut. 

També hem de tenir en compte els canvis d'estacionalitat sobretot a l'estiu, per això, al següent link et deixem amb uns consells sobre com deu ser l'alimentació estiuenca per a la tercera edat.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu