sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

A quina cama es porta el bastó o crossa? [SOLUCIONAT]

És important conèixer a quina cama hem de portar el bastó o la crossa per a no sofrir un accident o empitjorar una malaltia.

En aquest article et donem alguns consells per a aconseguir un dia a dia més segur i autònom.

 

 

Bastó, crossa o caminador?

 

Hi ha diferents ajudes que poden millorar el nostre desplaçament. Depenent de les nostres necessitats, podrem utilitzar un bastó, una crossa o un caminador.

 

A grans trets, les diferències entre aquestes ajudes radiquen en la forma en com es reparteix el pes i treballa el cos.

 

El bastó serveix per a ajudar a caminar a les persones amb poca mobilitat, normalment gent gran que necessiten donar suport part del pes per a millorar la seva confiança i autonomia. També pot servir de suport quan es té una articulació o una part del maluc o cama danyada o adolorida.

Encara que normalment, si es té una lesió de cama, és més indicat utilitzar una crossa per a mantenir l'equilibri. Les crosses redueixen la càrrega de pes que l'extremitat afectada aguanta, fent que l'acció de recuperació es produeixi amb major rapidesa i facilitat.

El caminador ho utilitzen les persones d'avançada edat o que acaben de passar per una cirurgia o lesió i que precisen d'una base superior que la d'un bastó o crossa per a tenir una major estabilitat. Existeixen caminadors de 2, 3 o 4 suports.

 

 

Com utilitzar el bastó o la crossa?

 

<< Tant el bastó com la crossa han de situar-se al braç oposat a la cama danyada. >>

 

En el cas d'utilitzar el bastó a manera de suport per a millorar l'equilibri i l'estabilitat, pot sostenir-lo amb la mà que menys utilitza. Per exemple, si és destre, pot col·locar-se el bastó al braç esquerre, d'aquesta manera té lliure la mà més útil.

A l'hora de caminar amb aquesta ajuda, ha de moure el bastó al mateix temps que fa el pas amb la cama oposada al braç que sosté el bastó.

 

És primordial que la mesura del bastó sigui adequada per a la persona que l'utilitza. Ha de quedar a l'altura de la nina i que en subjectar-ho el colze faci un angle de 15 i 20 graus. De forma aproximada la part superior del bastó ha de quedar a la meitat de l'altura de l'usuari portant calçat.

 

En el cas de les crosses, han de posicionar-se a una altura de 3-5 cm per sota de les axil·les.

 

 

Com pujar i baixar escales amb un bastó?

 

En el cas de tenir una lesió, per a pujar un esglaó sempre haurem de fer el primer pas amb la cama forta, seguidament deixar el pes damunt d'aquesta cama i pujar el bastó i la cama feble i impulsar-se per a pujar l'esglaó.

Per a baixar les escales haurem de realitzar el procés invers, primer col·locar el bastó baixant amb la cama feble primer i després la cama forta i repetir el procés.

En el cas d'usar crosses, et deixem un article on t'expliquem com pujar i baixar escales amb crosses de forma correcta

 

Si el problema o la malaltia són a llarg termini, pot ser d'interès realitzar adaptacions en la nostra llar per a suprimir les barreres arquitectòniques que puguin entorpir el nostre desplaçament. Una gran ajuda pot ser la d'instal·lar una cadira salvaescales com la que et vam mostrar en el següent vídeo:

 

 

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu