sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Accesibilidad vs Accidentalidad

accesibilidad vs accidentalidad

“No es tracta de dissenyar per a limitats, sinó de dissenyar sense barreres”

A Espanya existeixen actualment un total de set milions i mig de persones grans, segons l'Institut Nacional d'Estadística. Un grup d'investigadors ha descobert que dels 300.000 accidents soferts per aquest segment de la població, el 83,4% són caigudes amb conseqüències considerables. Però si disposem d'un entorn accessible podem evitar fins al 77% d'aquests successos.

Tot comença per habilitar el nostre edifici amb una accessibilitat adequada amb salvaescaleras com a cadires (DEVOTUS o UNUM) o elevadors (VECTIO O ASCENDO) que ens ajudin a superar les primeres barreres arquitectòniques. Així mateix, la instal·lació d'una plataforma (SECUR) en el portal de l'edifici facilitarà l'accés a l'habitatge o l'ascensor. Això possibilitarà a la persona major més independència a l'hora de sortir o entrar de casa sense la necessitat d'estar pendent de familiars, amics o ajuda exterior.

Una cop dins del nostre habitatge, els perills continuen presents a totes les habitacions. Les dependències més crítiques són la cuina i el bany, però no per això el menjador o l'habitació prescindeix de perillositat. Alguns consells per a aconseguir fer més segur l'interior del nostre habitatge són:

A la cuina és important situar els mobles en forma de ‘L’ per permetre una major mobilitat a l'inquilí. També és recomanable per a agafar millor les coses, canviar l'altura dels mobles, així com utilitzar una escala com a suport en comptes d'un tamboret que és més inestable. La vitroceràmica és molt més segura que el gas i, a més, si ets oblidadís pots usar petits electrodomèstics amb alarmes o termòstats. A més, els detectors de fum i gas són molt eficaços per a avisar-te d'un perill d'incendi.

Per a una major estabilitat al bany col·loca barres i agafadors al costat de la banyera i el vàter, també és recomanable utilitzar una bona il·luminació per evitar ensopegades. Les aixetes d'un sol comandament són més fàcils d'utilitzar i suposen un major estalvi d'aigua. És important per evitar caigudes col·locar catifes o adhesius antilliscants a la banyera. Si canvies la banyera pel plat de dutxa sense vores aconsegueixes una major accessibilitat. De la mateixa manera, els alçadors permeten aixecar-te més ràpid i millor del vàter. Finalment, una manovella a la porta és més accessible i segura que els poms rodons

A la resta d'habitacions has de comprovar que els mobles et permetin moure't àmpliament per tot l'espai i que les portes i els passadissos siguin amplis. Un somier articulat garanteix un descans complet si tens problemes cardiovasculars o respiratoris i per a obtenir més confort en el llit utilitza un edredó lleuger, abriga igual i no pesa tant com les mantes. Recorda que a la nit per a anar a el  bany és aconsellable utilitzar un interruptor de llum tènue per  prevenir les caigudes.

Al reste de la casa, el saló, col·loca bombetes de llum blanca que no produeixen ni ombres ni enlluernaments. No deixis cables amb els quals puguis ensopegar i protegeix els pics i les vores tallants dels mobles per a evitar cops. Recorda no utilitzar cadires en mal estat que puguin fer-te caure. En cas que et costi aixecar-te, col·loca una alça ala butaca. Si tens problemes de visió és millor usar un telèfon o comandaments amb tecles grans. Les persianes automàtiques pugen i baixen sense crear-te esforç i, no oblidis que els calefactors amb termòstat són més segurs que les estufes de butà.

Per al terra, és recomanable col·locar un passamans al costat de l'esglaó de l'entrada. Però, si utilitzes una cadira de rodes, canvia l'esglaó de l'entrada per una rampa amb pendent suau. Enganxa cinta adhesiva antilliscant per a localitzar amb rapidesa les vores dels esglaons i no posis plantes o testos en passadissos amb els quals puguis ensopegar. És millor eliminar les catifes que puguin provocar caigudes i els sòls han de ser llisos i antilliscants i han d'estar nets i secs.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu