sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Accessibilitat en la conducció: volants adaptats

Actualment existeix un ampli ventall de solucions pensades per a l'accessibilitat en el transport, tant públic com a privat. Però per què no provar a conduir el vehicle? Depenent del grau de mobilitat, diferents solucions tècniques permeten a les persones amb mobilitat reduïda o discapacitat poder passar de ser passatger a conductor. Per això, avui dediquem aquest post a una de les adaptacions que permeten l'accessibilitat en la conducció: els volants adaptats.

Com a premissa, hem de saber que, depenent del grau de mobilitat de cada usuari, podrem determinar què tipus de solució necessitem. I és que a dia d'avui, no existeix cap tipus de “solució universal”, apta per a totes les persones, sinó adaptacions personalitzades. Això implica que l'empresa encarregada de realitzar l'adaptació del vehicle tingui no solament una llarga experiència en el sector, sinó també un grau d'empatia a l'hora de recomanar la solució idònia per a cada persona.

En el cas dels volants adaptat, destaquen tres tipus de solucions: els acceleradors de cèrcol, l'accelerador de volant i l'accelerador de puny “tipus moto”. Vegem que consisteixen, un a un:

1 – Acceleradors de cèrcol:

Com indica el nom, es tracta d'un cèrcol amb un diàmetre lleugerament inferior al del volant, connectat a est per la part superior o inferior, depenent de les preferències del conductor. És una adaptació molt còmoda per al conductor ja que li permet moure el cotxe sense grans esforços, d'una manera totalment controlada i progressiva.

D'altra banda, els acceleradors de cèrcol són unes de les adaptacions més comunes dins de les solucions per a la conducció. Poden instal·lar-se en pràcticament tots els cotxes i furgonetes, el que permet una instal·lació senzilla i segura.

2- Acceleradors de volant:

Similar a l'anterior, els acceleradors de volant utilitzen una palanca situada just al costat del volant per controlar a velocitat del vehicle. Vaig pesar al fet que pugui semblar que el seu ús és complicat, aquest tipus de solucions són molt ergonòmiques, la qual cosa permet una conducció suau i controlada.

3- Acceleradors de puny “tipus moto”:

Finalment, aquest tipus d'acceleradors destaquen pel seu doble ús com a accelerador i fre. A diferència dels dos anteriors, que requereixen un pedal o palanca de fre, aquest accelerador integra les dues opcions. Requereix certa tècnica per ser usat, però el seu funcionament és senzill: girar per accelerar (d'aquí el nom “tipus moto”) i estirar per frenar. A més, aquesta solució pot ser instal·lada en el costat esquerre o dret del volant, la qual cosa permet adaptar-se millor a les necessitats de cada usuari.

Si estàs interessat en la instal·lació d'una solució per a la conducció o el transport per al teu vehicle, no dubtis a contactar-nos: 900 414 000.

I no oblidis deixar el teu comentari 🙂

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu