sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Accessibilitat i tornejos de pàdel

El cap de setmana passat vam disputar el I Torneig de Pàdel en Cadira de Rodes de Donostia. Aquesta vegada no vaig poder assistir-hi amb el meu company de joc habitual (Xavi), però vaig competir al costat d'un bon amic que també juga a pàdel, Pepe. En el seu cas, té tetraparesia amb afectació a les mans, però sobretot un increïble esperit de superació.

D'altra banda, la preparació del viatge no va ser gens fàcil. D'entrada, havíem de col·locar les dues cadires esportives per competir en el torneig, a més de les dues cadires de rodes que utilitzem per a desplaçar-nos. A això calia sumar-li l'equipatge de dues persones per un cap de setmana llarg, de divendres a diumenge. I, finalment, el viatge de 550 km que hi ha de València a Donostia. Per sort, vam poder parar en dues àrees que disposaven de cambra de bany adaptada.

Per curiós que sembli, gestionar la “logística” que hi ha darrere de cada competició suposa una planificació i esforç que et pot apropar o allunyar-te de la victòria. Pujar i baixar del cotxe les cadires de rodes, planificar les parades per trobar àrees adaptades, allotjament, restaurants… En molts casos, això suposa una doble competició. L'accessibilitat i els tornejos de pàdel requereixen una preparació prèvia que va més enllà de l'organització i que afecta directament al participant

El torneig va tenir lloc al Col·legi Major Olarain de Sant Sebastià, a poc més d'un quilòmetre de la platja de la Concha. Aquest col·legi també s'utilitza com a hotel, els nois que s'hi allotgen durant tot l'any disposen de totes les comoditats, tant en confort a les seves habitacions, tant en les instal·lacions esportives que poden fer ús: camp de futbol, pista d'atletisme, pista de bàsquet… i pistes de pàdel. A més, el Col·legi Major compta amb habitacions adaptades, ascensors amplis i rampes a l’entrada amb el desnivell corresponent i porta ampla de doble fulla. Tot un exemple de disseny inclusiu

Per finalitzar, destacar la bona organització d'aquest primer torneig celebrat a Donosti, i agrair el bon ambient entre tots els esportistes.

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2023

menu