sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Activitats divertides per a persones majors de 80 anys

Quines activitats divertides existeixen per a les persones majors?

 

Mantenir la ment i el cos actius és primordial no sols per a les persones joves, també per als majors, perquè ajuda a minorar la deterioració física o cognitiva, enfortint les nostres defenses i evitant malalties.

És cert que la deterioració normalment va unit a l'envelliment de la persona, però podem ajudar a reduir els seus efectes i millorar la nostra salut general encara que siguem majors.

 

A aquest article et recomanem algunes activitats per a millorar la psicomotricitat de la persona, no avorrir-se i passar una bona estona.

 

Potser t'interessa: Les 12 millors apps per a avis

 

 

Activitats per a persones d'avançada edat

 

1. La gerontogimnasia  és una pràctica esportiva simple amb moviments suaus ideal perquè les persones majors enforteixin tots els músculs del cos. Amb això, millorem la capacitat física i motora de la persona.

2. Els jocs de memòria como el sudoku o els mots encreuats són jocs que ajuden a millorar la capacitat de concentració la comunicació i prevenen el risc de la deterioració cognitiva.

3. La musicoteràpia utilitza la música i els sons amb una fi terapèutica per a fomentar la comunicació, l'estat d'ànim i motivar al moviment.

Aporta beneficis cognitius, físics i socials, a més està comprovat que per a els pacients que sofreixen del cor, escoltar música lenta els redueix la seva pressió arterial i disminueix la seva freqüència cardíaca.

4. Les manualitats com la pintura, treballar amb argila o plastilina, fer collages, etc. Això millorarà la seva creativitat, les capacitats motrius, mentals i sensorials de la persona.

5. Els jocs de taula com els escacs, el scrabble, les cartes, el trivial, el bingo, el dominó o el parchís, igual que amb els jocs de memòria, ofereixen multitud de beneficis motors i cognitius, a més, si es juguen amb més gent, afavoreixen la interacció social.

6. Realitzar activitats físiques serveix per a mantenir un envelliment actiu i saludable. En aquest sentit, et deixem amb un article que parla sobre exercicis per a fer asseguts que us pot ser d'utilitat.

Una altra pràctica esportiva fàcil de realitzar és la de fer passejos diaris que, a part de millorar la seva mobilitat, prevé fractures i enforteix la salut mental. Es recomana sortir amb més gent per a millorar les relacions socials.

 

 

 

7. La hidrocinesiterapia es una teràpia rehabilitadora que aprofita les propietats terapèutiques naturals de l'aigua per a enfortir el cos i alleujar el dolor. És molt utilitzada sobretot per aquestes persones amb afeccions ortopèdiques, traumatològiques, neurològiques, pulmonars i cardiològiques.

8. En molts centres de dia, en institucions públiques, centres cívics o culturals es realitzen els tallers d'estimulació, on es treballen diferents capacitats cognitives a través activitats com la descripció d'imatges, la lectura, l'escriptura, etc.

 

Aquests exercicis aportaran múltiples beneficis i milloraran el seu estat anímic, no obstant això, hem de consultar prèviament al nostre personal mèdic sobre les activitats que poden o no beneficiar-nos depenent de l'estat de salut de cadascun. 

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu