sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Activitats per a persones amb discapacitat física

Quines activitats hi ha per a les persones amb discapacitat física?

 

La realització de diferents activitats és bàsic per a totes les persones, indistintament de les seves capacitats motores o mentals. Serveixen per a millorar l'autonomia personal i promoure la inclusió social, a més ajuden a mantenir la ment activa, millorar les relacions i la seva qualitat de vida.

Per això, en aquest article et donem exemples de diferents activitats per a les persones amb discapacitat física.

 

Potser t'interessa: 11 jocs per a nens discapacitats físics.

 

 

Llista d'activitats per a persones amb discapacitat física

 

En l'actualitat, cada vegada són menys les coses que una persona amb minusvalidesa no pugui fer, molts dels esports o activitats poden realitzar-se igual o amb petites modificacions, sempre depenent del grau d'autonomia de la persona.

 

Jardineria

 

La jardineria pot ser una activitat de passatemps o també professional que aporta multitud de beneficis tant com desenvolupament terapèutic com per a millorar l'autonomia i motricitat de les persones amb discapacitat física, així mateix, milloren la seva integració social.

També pot ser molt útil per a les persones amb discapacitat intel·lectual, perquè ajuda a controlar els sentiments violents, calma a la persona i aporta habilitats d'aprenentatge.

 

Artesania

 

L'artesania és útil per a estimular i desenvolupar les capacitats individuals, a més de fomentar la seva creativitat i autonomia.

 

Pintura

 

Amb la pintura es desenvolupen diferents competències com la calma, la concentració, la creativitat, a més d'aportar múltiples beneficis motrius i per a la salut mental.

 

Ceràmica

 

Igual que amb l'artesania i la pintura, la ceràmica és favorable per a potenciar la integració, augmentar l'autoestima, les relacions socials, la psicomotricitat i estimular el desenvolupament intel·lectual. També pot servir com a teràpia relaxant.

 

Jocs de memòria

 

En altres articles hem parlat sobre la importància dels jocs de memòria per a persones majors, però també són molt útils per a qualsevol persona, amb o sense discapacitat. Serveixen per a l'estimulació cognitiva a més de potenciar funcions executives com la memòria, atenció, llenguatge, raonament o planificació.

 

 

 

Jocs de taula

 

Els jocs de taula són útils per a tots els públics, igual que els jocs de memòria, serveixen per a millorar la capacitat d'aprendre i relacionar-se amb les persones.

 

Esports

 

Avui dia la gran majoria dels esports que coneixem poden ser practicats per persones amb discapacitat, sempre tenint en compte el tipus de minusvalidesa es necessitarà realitzar diferents modificacions. Algunes com l'equitació, nedar en la piscina o el básquet són alguns dels esports que adapten les seves normes i maneres de pràctica depenent del grau de discapacitat.

Un altre esport adaptat exclusivament per a persones amb discapacitat física és la boccia, es tracta d'un joc molt semblant a la petanca i també poden practicar-ho les persones amb paràlisi cerebral.

 

Cuina

 

Una altra activitat que pots fer si tens una discapacitat física és la de cuinar, les possibilitats són infinites i és un entreteniment molt útil. En aquest sentit haurem de disposar d'un espai adaptat si la persona es desplaça en cadira de rodes.

 

Musicoteràpia

 

Es tracta d'una teràpia que utilitza els sons i la música per a fomentar la comunicació i les relacions, l'aprenentatge, l'expressió i també millorar les necessitats físiques i emocionals de la persona.

No sols serveix com a desenvolupament psicològic, per a les persones amb discapacitat física pot millorar la seva capacitat motora amb la realització de diferents exercicis de moviment i coordinació a través del so. 

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu