sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Adaptació de vehicles per a persones amb mobilitat reduïda

Actualment existeix un ampli ventall d’opcions que permeten a les persones amb mobilitat reduïda guanyar autonomia i accessibilitat.  Un exemple és el transport, tant públic com privat, on en els últims anys s’ha diversificat i instal·lat soluciones en accessibilitat pràcticament aptes per qualsevol usuari.

Avui ens centrarem en una d’aquestes opcions: l’adaptació de vehicles per a persones amb mobilitat reduïda, concretament la referent al cotxe d’us privat per persones que han perdut una o dues cames, ja sigui per amputació o incapacitat.

Si l’usuari ha perdut la mobilitat en una cama, ja sigui l’esquerra o la dreta, la millor solució seria:

- Si ja tenim un cotxe amb un canvi de marxes manual i volem adaptar-lo, únicament caldria instal·lar un embragatge electrònic. Consisteix en una centraleta connectada al canvi de marxes i l’accelerador. Segons la pressió que li donem a l’accelerador, la centraleta puja o baixa les marxes de manera automàtica.

- D’altra banda, si pensem en comprar un vehicle nou, únicament hauríem de tenir en compte que tingués un canvi de marxes totalment automàtic... i problema resolt.

Sí, una persona que ha perdut la mobilitat a les dues cames, també pot conduir. En aquest cas, l’adaptació del cotxe requerirà de:

- Canvi automàtic de marxes, és imprescindible.

- Accelerador manual o electrònic. Existeixen varies opcions, però les més utilitzades són un aro o una palanca accelerador. L’aro s’instal·la en el volant del vehicle, tenint unes dimensions una mica menors per facilitar el seu accionament. L’usuari sosté el volant per conduir i amb els polzes pressiona l’aro per accelerar.

En el cas de la palanca (també anomenada “punys”), s’instal·la darrera del volant i s’acciona amb una única mà, pressionant amb els dits.    

- Fre manual. Sol ser de palanca, situat darrera del volant. S’acciona pressionant-lo amb tota la mà o els dits. 

Tot i que aquestes són les opcions més comunes, cada usuari requereix una adaptació a mida per a garantir la seva comoditat i seguretat. La majoria d’adaptacions de vehicles les solen realitzar carrossers, com una activitat complementària a la modificació de xassís de camions i furgonetes. Per això és més recomanable deixar-se assessorar per una empresa dedicada exclusivament a oferir solucions en accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda. En el cas de Válida Car, l’assessorament és gratuït i compta amb una àmplia experiència en el sector, oferint a més un plus d’empatia i professionalitat.    

Esperem haver-te ajudat amb aquest post. I si tens qualsevol dubte, pots consultar-nos sense compromís trucant al 900 414 000 😉

També veure vídeos d' adaptacions de vehícles que hem realitzat al nostre canal Youtube

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2023

salvaescales google
menu