sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Adaptació de vehicles per a taxistes

La crisi ha provocat l'aparició de nous taxistes que, a temps parcial o complet, es dediquen a aquesta activitat. A més, el sector del taxi compta amb una nova amenaça: l'intrusisme “pirata” de particulars que treballen com a taxista sense llicència. Per això, avui més que mai, existeix la necessitat força a diferenciar-se de la possible competència.

Una manera de diferenciar-se i guanyar un plus en professionalitat és apostar per les solucions en accessibilitat. Comptar amb un taxi adaptat per a persones amb mobilitat reduïda o apte per a l'entrada de cadira de rodes suposa una inversió que permet ampliar i diversificar la clientela. Per això, l'adaptació d'un vehicle com a taxi o transport públic de persones suposa una inversió recuperable a curt-mig termini. 

 Existeix una àmplia varietat de transformacions per a l'adaptació de vehicles. Depenent de les dimensions del vehicle i tipologia (furgoneta, monovolum, familiar o berlina), el catàleg d'adaptacions varien. En qualsevol cas, l'objectiu és garantir la major comoditat al passatger, així com el seu fàcil accés i seguretat.

Per això, un plantejament previ que haurem de fer és si el vehicle que es pretenem adaptar permet l'entrada d'una persona asseguda en una cadira de rodes o aquesta haurà de realitzar una transferència fins al seient interior. En el cas de les furgonetes i monovolums de grans dimensions, és molt probable que sí. D'altra banda, els cotxes amb carrosseries tipus berlina o familiar hauran d'apostar per sistemes que permetin el pas de la cadira a l'interior del vehicle d'una manera còmoda i segura.       

En el cas de les furgonetes i monovolums grans, existeixen dues de les adaptacions més comunes i versàtils són la instal·lació d'una rampa amb rebaix de pis o la col·locació d'un esgraó. En el cas de la rampes, existeixen diversos tipus, cadascuna amb diversos opcionals. Per qualitat preu, l'adaptació de vehicles per a taxistes més utilitzada és la d'una rampa manual. En aquest cas, el taxista obre el maleter del vehicle i estén la rampa de manera manual, permetent l'accés del passatger en cadira de rodes a l'interior sense necessitat de baixar d'aquesta. Posteriorment, es recull la rampa i es tanca el maleter per iniciar la marxa.

En el cas de les rampes manuals, és necessària la modificació del xassís del vehicle. En aquest cas, per salvar l'altura del sòl fins al pis del vehicle s'ha de realitzar un rebaixi. Aquesta modificació, com la majoria, requereix d'un tècnic expert i un certificat d'homologació, doncs de tracta d'una modificació complexa que, entre altres cosa, implica retallar part important del xassís del vehicle. Si es realitza correctament, la rampa plegada arriba a passar totalment desapercebuda en integrar-se en el maleter.

Un altre tipus de rampes són les elèctriques. Aquestes tenen un sistema similar al d'una trapa elevadora: una plataforma connectada a un braç mecànic articulat permet el transport de l'usuari i la cadira de rodes de l'exterior a l'interior. cal dir que aquesta solució solament és apta per a vehicles grans, tipus furgonetes, ja que requereixen una estructura ferma on recolzar-se.

Finalment, una altra solució en accessibilitat aplicada al transport són els graons. En aquests casos, es tracta d'una petita plataforma plegable fixada al xassís del vehicle, just sota la porta lateral. Aquests estan indicats per a les persones d'avançada edat o amb mobilitat reduïda, facilitant la transferència de l'usuari de la cadira de rodes a l'interior/exterior del vehicle.

Sigui l’adaptació que sigui que escullis, deixa-la en mans de professionals. Qualsevol modificació implica un alt grau d'experiència i, sobretot, empatia. Per això, en Válida sin barreras no només trobaràs un equip especialitzat, sinó també professionals amb una llarga experiència en el sector de les solucions en accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda.

Si estàs interessat en l'adaptació de vehicles per a taxistes, transport públic o privat; t'assessorarem gratuïtament. Només has de trucar-nos al 900 414 000. I no t’oblidis de deixar el teu comentari 😉

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu