sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Ajuda per a aixecar-se del llit i el sofà: Consells bàsics

Quines ajudes existeixen per a aixecar-se del llit i el sofà?

 

Són diverses les causes per les quals una persona pot tenir problemes de mobilitat, ja sigui ocasionat per un accident, per malaltia, una amputació, lesions en l'espina dorsal, o per dificultats relacionades amb l'edat.

Quan envellim, podem sofrir canvis vinculats amb la deterioració física que provoquen una disminució de la massa òssia i muscular.

En alguns casos, pot ser necessari realitzar adaptacions en la llar per a millorar el seu dia a dia, aconseguint un entorn més fàcil i sobretot més segur.

Actualment, en el mercat existeix una àmplia selecció d'Ajudes tècniques per a la mobilitat personal que poden facilitar molt el desplaçament de les persones impedides, des d'ajudes per a la supressió de barreres arquitectòniques com són les cadires salvaescales o solucions per al desenvolupament personal o per a les activitats domèstiques.

En aquest article, destacarem les millors solucions per a evitar accidents en mobilitzar a una persona del seu llit o sofà.

 

 

Productes de suport per a persones dependents

 

Com hem esmentat, hi ha una àmplia selecció d'ajudes tècniques per a la mobilitat. En aquest apartat, t'expliquem alguns dels més utilitzats per a aixecar o transferir a una persona amb mobilitat reduïda.

 

BARANA PER A LLIT

 

Aquesta barana serveix com a suport a les persones amb poca mobilitat, permet a l'usuari agarrar-se en la barana per a entrar i sortir del llit com a punt de suport i atorgar-li més seguretat. També s'utilitza per a prevenir caigudes.

 

TRAPEZI DE LLIT

 

Per a aquesta ajuda és important saber si la persona necessita ajuda per a realitzar qualsevol moviment o té una mica d'autonomia, perquè existeixen trapezis mòbils i també fixos. En el cas d'una persona amb certa autonomia, un trapezi de llit fix a paret li permetrà aixecar-se amb major facilitat. Els usuaris amb menys autonomia, els pot resultar més útil un mòbil que permeti la seva ubicació en qualsevol lloc de l'habitació.

 

DISCOS DE TRANSFERÈNCIA

 

En aquest cas, l'usuari deu poder mantenir-se dempeus. Són de gran ajuda per al cuidador, ja que realitzen el gir de l'usuari i ajuden a encarar-lo cap a on necessitem.

 

 

CINTURONS DE TRANSFERÈNCIA

 

Es tracta d'una estructura de tela embuatada amb anses que es col·loca en la cintura o en la zona lumbar de la persona impedida. En aquest cas, és primordial l'ajuda d'un cuidador que pugui realitzar la mobilització de la persona.

 

 

GRUES MÒBILS

 

Aquestes grues serveixen per a aixecar i transferir a persones sense mobilitat. Són mòbils pel que permeten desplaçar-se per qualsevol punt i habitualment són plegables pel que són fàcils de transportar o emmagatzemar.

Són de gran ajuda per a traslladar a usuaris encamados del llit a la cadira de rodes o altres llocs.

 

Per a saber quin pot ser la millor solució, hem de consultar-ho amb un especialista sanitari que pugui recomanar-nos la millor ajuda adaptada a les necessitats concretes de l'usuari.

Ell podrà realitzar una valoració de la seva patologia, així com el seu grau de mobilitat i determinar les necessitats del pacient.

 

També pot interessar-te: Com evitar el risc de caiguda en persones majors

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2023

salvaescales google
menu