sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Ajudes a discapacitats per a la compra d'habitatge (2019)

Quines ajudes a discapacitats hi ha per a la compra d'habitatges?

 

Comprar un habitatge sempre és una tasca laboriosa que requereix de diversos processos, però encara és més complicat per a les persones amb discapacitat, ja que la majoria de les vegades han d'adaptar el seu habitatge per a fer-la més accessible a les seves necessitats.

En aquest sentit, a part del cost de l'habitatge, també han de fer front a altres despeses relacionades amb aquestes adaptacions.

Per a millorar aquesta situació, la majoria de les comunitats ofereixen una sèrie de beneficis per a l'adquisició d'un habitatge.

 

 

També pot interessar-te: Tots els beneficis de la discapacitat del 33% 

 

 

Avantatges en la compra d'un habitatge per a persones amb minusvalidesa

 

 

Abans de res, la persona interessada haurà de disposar de l'acreditació que demostri que té un mínim de discapacitat del 33%. Per a això, l'usuari haurà d'haver-se sotmès a una valoració mèdica, social i psicològica la qual determinarà el percentatge de discapacitat per a poder adquirir el certificat de discapacitat.

 

Un dels beneficis als quals pot accedir una persona amb aquesta acreditació, està relacionat amb l'Impost de Valor Afegit (IVA), el qual sempre es paga quan l'habitatge és d'obra nova. En el cas dels habitatges protegits (VPO) es beneficien d'un IVA molt reduït de solo el 4%.

Al voltant del 3% dels habitatges protegits es reserven exclusivament a les persones amb certificat de minusvalidesa. A més, normalment aquests habitatges són de 90m quadrats, però la majoria de les quals es destinen a persones amb minusvalidesa són de major grandària.

Un altre punt interessant és la reducció dels tributs en la compravenda d'un immoble. Aquest descompte s'aplica normalment sobre l'impost d'actes jurídics documentats si a part de tenir acreditada la discapacitat d'almenys 33%, també es demostra que aquest habitatge serà d'ús habitual. Això sí, és important tenir en compte que l'import reductor pot variar en funció a la normativa de cada comunitat autònoma.

 

 

Ajudes per a l'adaptació d'un habitatge

 

 

També existeixen diferents ajudes relacionades amb les obres per a l'adaptació d'un habitatge amb l'objectiu de millorar l'autonomia personal de les persones.

En aquest sentit, tots aquests elements que permetin millorar l'accessibilitat de les persones amb alguna incapacitat, ja sigui en un habitatge unifamiliar o en una comunitat de propietaris, es podrà accedir a subvencions de fins a 11.000€.

Per a això, el millor és dirigir-se al departament d'habitatge de la seva ciutat, ja que aquestes variaran en funció de cada localitat.

Dins d'aquestes ajudes, es troben tots aquests elements que serveixen per a suprimir les barreres arquitectòniques de l'entorn, ja sigui la instal·lació d'un elevador o una plataforma salvaescales.

 

 

Et deixem un article molt interessant que ens explica tota la informació necessària per a les subvencions de salvaescales i on sol·licitar-les depenent de cada comunitat autònoma.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu