Durant el vigent confinament pel coronavirus a Espanya, s'han vist afectades certes activitats de la nostra vida diària.
Mentre roman el decret d'estat d'alarma i per a evitar el contagi del COVID-19, tots hem d'extremar les precaucions.
No es permet sortir de casa si no és per necessitat com anar a fer la compra d'aliments, anar a la farmàcia o a treballar.
Però, què passa amb les persones amb mobilitat reduïda o discapacitat a Espanya? Existeix alguna ajuda estatal?
Potser t'interessa: Contagi per coronavirus COVID 19 en persones majors ESPANYA
Mesures d'actuació per a persones majors o amb discapacitat
El Govern de Pedro Sánchez determina que mobilitzarà 200.000 milions d'euros per a intentar pal·liar els estralls econòmics que aquesta crisi sanitària està ocasionant. També ha manifestat que 600 milions aniran destinats a serveis socials sobretot a persones d'avançada edat i persones amb discapacitat o amb dependència.
Els serveis de subministraments d'energia com a gas i aigua no podran ser tallats el mes vinent a aquests usuaris més afectats. Així mateix, aquells que s'hagin pogut quedar en l'atur o sense activitat econòmica podran ajornar la seva hipoteca.
Des de la Conselleria de Drets Socials, Igualtat, Diversitat i Joventut del Govern de Canàries juntament amb l'ajuda de Creu Roja, s'ha posat en marxa un dispositiu per a atendre les persones amb discapacitat o en situació de dependència.
Aquest dispositiu servirà per a millorar l'atenció d'aquest col·lectiu en les seves llars i per a aquestes persones que no disposin d'un suport familiar o que no puguin fer-se càrrec d'ells. Es tracta d'un servei d'atenció a domicili que pretén millorar la vida d'aquestes persones durant el confinament actual.
Si vols més informació sobre aquesta notícia fes clic en el següent enllaç.
Com podem ajudar a les persones amb discapacitat o mobilitat reduïda?
Els casos positius de coronavirus que s'han detectat amb un major risc són en persones majors o amb malalties cròniques relacionades amb problemes cardiovasculars, diabetis o cardíaques o pulmonars.
Per això, hem de tenir especial consideració amb aquest col·lectiu i extremar les mesures de precaució sanitàries:
- Sempre hem de mantenir una distància d'1 a 2 metres de seguretat.
- És important rentar-se les mans amb freqüència amb aigua i sabó.
- Evitar tocar-nos els ulls, el nas i la boca perquè les mans faciliten la transmissió.
- Si tossim o esternudem, hem de cobrir-nos la boca i el nas amb el colze flexionat o amb un mocador d'un sol ús i tirar-lo en les escombraries.
Les mesures de confinament determinen que el desplaçament dels habitants han de limitar-se a activitats com: Anar a comprar aliments, anar a la farmàcia per a l'obtenció de medicaments de primera necessitat, emergències sanitàries, desplaçaments per treball amb document d'autorització, per a atendre persones menors, persones d'avançada edat o en situació de dependència.
En la mesura que sigui possible, ha d'evitar-se agafar el transport públic per a evitar aglomeracions i possibles contagis.
Els desplaçaments a peu han de realitzar-se de manera independent tret que siguin per a acompanyar a persones amb mobilitat reduïda o en cadira de rodes que necessitin ajuda.
Per a això, cal portar el certificat de discapacitat o la prescripció de professionals sanitaris o socials.
També es pot realitzar la compra a les persones que no poden fer-ho per si mateixes. Això sí, sempre tenint en compte la distància de seguretat d'1 – 2m quan es deixi la compra en el seu domicili.
A més, durant el decret de l'estat d'alarma no podem anar més d'una persona en el vehicle tret que es tracti d'una persona amb discapacitat, menor, o en situació de dependència.
Per això, et deixem amb l'enllaç del Ministeri de Sanitat on es concreta el reglament que ha de seguir la ciutadania per a la propagació i prevenció del virus.
Campanya de conscienciació ”Confinar no és Oblidar”
Des de Válida sin barreras no només ens dediquem a millorar l'accessibilitat de l'entorn a través de les nostres ajudes salvaescales, també som una empresa involucrada en l'atenció social. Per això col·laborem amb diferents associacions del sector de la discapacitat i dependència per a donar veu al col·lectiu i fomentar la inclusió real de les persones.
Sabem que els més afectats per aquesta situació són les persones amb mobilitat reduïda, d'avançada edat i amb diversitat funcional ja que les seves ajudes diàries per a realitzar la compra o anar a la farmàcia es veuen afectades. Per aquest motiu, a Válida sin barreras volem iniciar una campanya de conscienciació per a intentar pal·liar amb els problemes que puguin veure's involucrats aquestes persones pel marc actual.
Ajuda'ns a difondre en missatge: “Confinar no és oblidar” perquè sàpiguen que no estan solos.
Comparteix el missatge amb l'etiqueta #ConfinarNoEsOlvidar en les teves xarxes socials perquè sàpiguen que poden comptar amb nosaltres.