sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Ajudes per a pujar i baixar escales: Tipus de solucions

Com pujar per les escales a una persona amb discapacitat

 

Les escales suposen una barrera arquitectònica infranquejable per a moltes persones. Depenent de les mesures, fins i tot un graó pot suposar un obstacle insuperable. Per això és important conèixer que solucions en accessibilitat o ajudes per pujar escales existeixen.   

 

Solucions per a salvar escales

 

Una de les dificultats més comunes són les de pujar o baixar les escales de la llar. Ja sigui en un bloc de pisos o cases, un tram recte d'uns pocs graons o una escala de caragol poden suposar una divisió dins de l'habitatge o equivaler, directament, en poder entrar o sortir de casa.

Per això, un dels principals punts a tenir en compte a l'hora de comprar un habitatge és que aquesta sigui accessible. Com comentem en l'últim post, si no és possible adquirir un habitatge accessible o reformar-la perquè el sigui, l'única alternativa lògica és adaptar-la. Les solucions tècniques en mobilitat es caracteritzen pel seu ús particular, sent utilitzades per una única persona. En la majoria dels casos, les solucions en mobilitat implicar una inversió a curt termini ja que el seu ús diari, cops i esforços la deterioren ràpidament. A més, solen requerir l'ajuda d'una segona persona, restant autonomia a l'usuari.

Per això, la millor opció per pujar escales (o baixar-les) són les solucions en accessibilitat.

 

Tipus d'ajudes per a pujar escales

 

Depenent de cada cas, trobem les cadires salvaescales, les plataformes subeeescales, els elevadors i ascensors.

Les cadires salvaescales permeten a un usuari pujar escales de manera totalment autònoma. També són una solució a llarg termini, podent-se utilitzar per diverses persones o fins i tot generacions. Entre els principals usuaris de les cadires salvaescales trobem persones amb discapacitat o mobilitat reduïda i persones d'avançada edat.

D'altra banda estan les plataformes puja escales, una solució òptima per a aquelles persones que utilitzin cadira de rodes. Requereixen una amplària d'escala major que les cadires, però són aptes per a interiors i exteriors, tant per a trams rectes com amb diferents trams.

Finalment trobem els elevadors i ascensors. Existeixen multitud de tipus i models (hidràulics, elèctrics, bomba de buit…) pensats per pràcticament qualsevol situació. Malgrat que la majoria requereixen obres o fossat, existeixen elevadors que no les precisen. És el cas de l'elevador de curt recorregut SUBEO, apte per a interiors i exteriors, que no requereix obres ni fossat, a més de presentar una excel·lent relació qualitat-preu.

Aquestes són les principals solucions en accessibilitat que et poden ajudar a pujar o baixar escales. Recorda que sempre és millor apostar per una solució personalitzada i que, per la seva complexitat, és millor que t'assessoris bé amb un tècnic. Si vols, t'oferim informació i consell, sense compromís. Pots contactar amb nosaltres trucant-nos al telèfon gratuït 900 414 000. I no oblidis comentar 😉

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu