sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Aliments diürètics: Com eliminar líquids

aliments diürètics com eliminar líquids

La retenció de líquids és un problema comú que pot causar incomoditat i sensació d'inflor. Afortunadament, existeixen solucions naturals per a aquest problema, com consumir aliments diürètics. Les fruites i verdures són excel·lents opcions, ja que no sols són delicioses, sinó que també ajuden a eliminar l'excés de líquid del cos.

A continuació, t'expliquem com combatre la retenció de líquids i quins aliments són ideals per a això.

Què són els aliments diürètics?

Els aliments amb propietats diürètiques són aquells que posseeixen la capacitat d'afavorir l'eliminació gradual de l'aigua de l'organisme, la qual cosa al seu torn contribueix a l'eliminació de toxines en el nostre cos.

En aquest sentit, moltes fruites i verdures tenen un alt contingut en aigua, la qual cosa les converteix en aliats efectius per a afavorir l'eliminació de líquids. A més del seu contingut en aigua, contenen nutrients essencials que poden ajudar a combatre la retenció de líquids.

aliments per a eliminar líquids com les fruites i verdures

Quins són els aliments amb majors propietats diürètiques?

Començant amb les fruites, la síndria és una de les més conegudes pels seus efectes diürètics. Amb un contingut en aigua superior al 90%, la síndria no sols és refrescant, sinó que també ajuda a eliminar líquids del cos. Altres fruites, com el meló, la pinya i el raïm, també tenen propietats diürètiques i són riques en vitamines i antioxidants que promouen la salut general de l'organisme.

Quant a les verdures, el cogombre és un excel·lent diürètic natural. Amb un contingut en aigua del 96%, el cogombre és un aliment perfecte per a eliminar líquids i prevenir la retenció. A més, és baix en calories i ric en fibra, la qual cosa ho converteix en un complement ideal per a una dieta saludable.

L'enciam i l'api són altres verdures que poden ajudar a combatre la retenció de líquids. Ambdues tenen un alt contingut en aigua i proporcionen fibra i antioxidants beneficiosos per a l'organisme. A més, l'api és conegut pel seu contingut en potassi, un mineral que ajuda a equilibrar els nivells de líquid en el cos.

A més de les fruites i verdures, hi ha altres aliments diürètics naturals que poden contribuir a l'eliminació de l'excés de líquid. El te verd és conegut per les seves propietats diürètiques i antioxidants. Beure te verd regularment pot ajudar a eliminar líquids i promoure una bona salut en general.

L'oli d'oliva, àmpliament utilitzat en la cuina mediterrània, també pot ajudar a prevenir la retenció de líquids. Encara que pot semblar contradictori, el consum moderat d'oli d'oliva pot estimular el sistema limfàtic i afavorir l'eliminació de líquids. A més, l'oli d'oliva és una font saludable de greixos i antioxidants que beneficien a l'organisme.

 oli d'oliva alimento diürètic

La dieta juga un paper crucial en la retenció de líquids, i els aliments rics en fibra exerceixen un paper important en aquest aspecte. Els aliments com els cereals integrals, els llegums i les nous són rics en fibra i poden ajudar a regular el sistema digestiu, evitant així la retenció de líquids.

Llista d'aliments diürètics:

Aquí tens una llista de 20 aliments diürètics juntament amb una breu explicació de les seves propietats:

 1. Síndria: Amb un alt contingut en aigua i un compost anomenat citrulina, la síndria ajuda a eliminar líquids i és refrescant.
 2. Cogombre: Rico en aigua i fibra, el cogombre té propietats diürètiques que afavoreixen l'eliminació de líquids i ajuda a mantenir-se hidratat.
 3. Pinya: Conté bromelina, un enzim que ajuda a la digestió i té propietats diürètiques naturals.
 4. Espàrrecs: Estimulen la producció d'orina gràcies al seu contingut en àcid fòlic i antioxidants.
 5. Nabius: Baixos en calories i rics en antioxidants, els nabius són diürètics i beneficiosos per a la salut renal.
 6. Api: Amb un alt contingut en aigua i fibra, l'api és conegut per la seva capacitat per a eliminar líquids i ajudar en la desintoxicació.
 7. Enciam: A més de ser una font d'hidratació, l'enciam té propietats diürètiques i és baixa en calories.
 8. Aranja: Amb el seu alt contingut en aigua i potassi, l'aranja ajuda a eliminar líquids i és una opció refrescant en climes càlids.
 9. Pastanagues: Contenen nutrients essencials, com a vitamina A i potassi, que promouen la diüresi i la salut renal.
 10. Aranges: Rics en vitamines C i antioxidants, l'aranja és un aliment diürètic que ajuda a eliminar toxines.
 11. Meló: Amb el seu alt contingut en aigua i propietats diürètiques, el meló és beneficiós per a eliminar líquids i mantenir la hidratació.
 12. Maduixes: Aquestes delicioses fruites són diürètiques i riques en antioxidants, la qual cosa les converteix en una opció saludable per a promoure la diüresi.
 13. Te verd: Conegut per les seves propietats diürètiques i antioxidants, el te verd estimula l'eliminació de líquids i és beneficiós per a la salut en general.
 14. Julivert: Aquest condiment popular té propietats diürètiques naturals i és ric en nutrients essencials com a vitamina K i vitamina C.
 15. Carabassa: A més de ser rica en fibra i vitamina A, la carabassa té un alt contingut en aigua i propietats diürètiques.
 16. Pomes: Són diürètiques i contenen fibra soluble que ajuda a regular el sistema digestiu i promoure l'eliminació de líquids.
 17. Kiwi: Aquestes fruites estan plenes de vitamina C i tenen propietats diürètiques que ajuden a eliminar líquids i promoure la salut renal.
 18. Cogombre de mar: Encara que no és tan comú, el cogombre de mar és diürètic a causa del seu alt contingut en aigua i minerals.
 19. Carxofes: Són diürètiques i riques en antioxidants, vitamines i minerals, la qual cosa les converteix en una excel·lent opció per a promoure la diüresi.
 20. Oli d'oliva: Encara que no és un aliment en si, el consum moderat d'oli d'oliva estimula el sistema limfàtic i ajuda en l'eliminació de líquids.
quins aliments son diürètics

És important tenir en compte que, si bé els aliments diürètics poden ser útils per a eliminar líquids, no han d'utilitzar-se com a substituts d'un tractament mèdic adequat en casos de retenció de líquids crònica o severa. Si creus que pots estar retenint líquid de manera persistent, és recomanable consultar a un professional de la salut per a obtenir un diagnòstic i tractament adequats.

En conclusió, els aliments amb propietats diürètiques, com moltes fruites i verdures, poden ajudar a combatre la retenció de líquids. El seu alt contingut en aigua, combinat amb nutrients com el potassi, la fibra i els antioxidants, promouen l'eliminació de l'excés de líquid en el cos. A més, altres aliments com el te verd, l'oli d'oliva i aquells rics en fibra també poden contribuir a prevenir la retenció de líquids. Recorda sempre consultar a un professional de la salut si tens preocupacions sobre la teva salut i evita la retenció.

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2023

menu