sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Amputació de cama: Quant dura l'operació i altres dubtes

Quant dura una operació d'amputació de cama? En aquest article li expliquem aquest i altres dubtes sobre el tema.

 

Algunes persones poden perdre una o diverses extremitats per diverses raons. Les més comunes provenen de diferents problemes de circulació com la ateroesclerosis o la diabetis en un grau molt avançat, unes altres per un càncer, defectes congènits o diferents traumatismes greus.

Abans d'aquest procediment, poden sorgir molts dubtes relacionats amb la mena d'amputació. En aquest apartat, li parlarem sobre el temps d'operació i altres qüestions importants.

 

Potser t'interessa: Ajuda per a aixecar-se del llit i el sofà.

 

 

 

Preoperatori d'amputació de cama

 

Enfrontar-se a una amputació és una cosa complexa i difícil de bregar, però ha de saber que no està només, el seu equip mèdic li atendrà sempre que sigui necessari i li guiessin en tot el procés.

Abans de l'operació, el personal sanitari l'informarà sobretot el procediment i possiblement li adverteix sobre el fet de no beure ni menjar res després de la mitjanit del dia anterior a la cirurgia.

El dia de l'operació i ja a l'hospital, li aplicaran un sedant al pacient perquè es tranquil·litzi i pugui descansar. Després li portessin al quiròfan on li anestesiessin perquè no noti el dolor i puguin començar amb la intervenció.

 

 

Quant dura una operació d'amputació de cama?

 

El període de temps emprat en cada operació és diferent depenent sobretot de la mena d'amputació de cama.

Dependrà sobretot d'on s'hagi de tallar, en aquest sentit, si és una amputació del antepié pot ser menor a una hora.

Normalment les més complicades solen ser les de maluc o pelvis que poden tenir una durada de 4 a 6 hores.

En general, les amputacions que s'han de dur a terme en la zona de la infecció o malaltia solen ser més llargues pel que podem afegir unes hores d'intervenció.

L'habitual és que el cirurgià empri entre 2 i 2 hores i mitja per a realitzar l'amputació transtibial (sota genoll) o transfemoral (per sobre del genoll).

Podem sumar mitja hora més just abans de l'operació perquè l'equip d'infermers i anestesiólogo ho deixin tot preparat i mitjana més en finalitzar l'actuació.

 

 

Millorar l'autonomia després de l'amputació

 

Després de l'operació, és molt possible que l'afectat necessiti l'ajuda d'un caminador o una cadira de rodes.

Una altra ajuda que pot necessitar és una pròtesi per a facilitar el seu desplaçament diari, en aquest sentit et deixem amb l'article: Tipus de pròtesi per a cames amputades.

Quan ja tingui la seva pròtesi i hagi millorat satisfactòriament gràcies al procés de recuperació al costat del seu terapeuta, el més possible és que ja pugui tornar a fer les seves tasques quotidianes.

 

 

 

Per a fer més fàcil el seu dia a dia pot adaptar la llar i així millorar el desplaçament diari i prevenir caigudes. En aquest sentit, si hi ha escales, pot considerar l'opció d'instal·lar un salvaescales que permeti pujar i baixar a la persona de manera independent, confortable i segura.

 

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu