sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Aplicación de iPhone que guía a minusválidos

accesibilitat d'Iphone

L'alemany Raul Krauthausen, usuari de cadira de rodes des de la infància, se sent de mala gana amb els serveis que l'estat alemany proporciona als minusvàlids, li semblen condescendents i l'aïllen del món real.

Per això, Krauthausen va crear wheelmap, una aplicació per a iPhone i pàgina de la xarxa en alemany i anglès que permet als usuaris difondre consells i avaluacions sobre l'accessibilitat de botigues, bars i altres llocs.

"Wheelmap.org vol demostrar-li a la gent amb limitacions per al desplaçament que tot està al seu abast", va dir.  L'aplicació ja atorga detalls sobre 30.000 llocs als quals es van sumant uns 300 cada dia. En la seva majoria estan a Alemanya, però a poc a poc hi ha cada vegada més llocs de Londres, Nova York i altres ciutats.

Krauthausen va atribuir l'èxit de Wheelmap a la seva disponibilitat com a aplicació d'iPhone i al "principi del Wiki": el concepte que qualsevol pot contribuir des de qualsevol lloc. L'usuari pot avaluar un lloc sense registrar-se, però ha de fer-lo per afegir comentaris.

Ingo Stoecker, és un usuari de l'aplicació i va ser participant en els assajos beta. Ell va expressar l'esperança que el lloc ajudi els habitants urbans minusvàlids a explorar llocs que consideren perillosos. Hi ha uns 4,5 milions de discapacitats físics entre els 82 milions d'alemanys. Stoecker va expressar: "La majoria o molts usuaris de cadires de rodes són més aviat introvertits: prefereixen no sortir", va dir Stoecker, qui pateix falta de desenvolupament de l'espina dorsal a causa d'un mal congènit. "Crec que si sabessin que existeix l'app, sortirien més".

Stoecker, de 30 anys, pot recórrer distàncies curtes amb crosses i conduir un acte especial. Usa wheelmap per a trobar bars i cinemes a Berlín o per a viatjar fora de la ciutat amb el seu equip de basquetbol en cadira de rodes.

En l'iPhone, els llocs estan codificats per color en el mapa per a mostrar què tan accessibles són. Apareixen amb banderes verdes, grogues o vermelles: totalment o parcialment accessibles o inaccessibles. Mentre que els llocs no avaluats porten una bandera grisa.

L'èxit d'aquesta app dependrà del nombre de contribuïdors, però hi ha bons indicis que així serà.

Més informació: Wheelmap

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu