sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Aplicación móvil que mejora la accesibilidad de pasajeros con movilidad reducida en Zaragoza

El centre de formació SEAS Estudis Oberts ha presentat l'aplicació mòbil de geolocalització 'DisPlaceToolV1.0', creada pel seu alumne Javier Martínez Batalla amb tecnologia Android i que té l'objectiu de millorar les necessitats i l'accessibilitat real dels passatgers amb mobilitat reduïda (PMR).

Segons informa el centre, aquest projecte, que s'ha desenvolupat en el marc de les formacions que imparteix en modalitat en línia, integra la possibilitat d'emetre un avís amb crida automàtica al servei de taxis adaptats per a la ciutat de Saragossa. D'aquesta manera, explica que mitjançant un sistema de GPS els vehicles per a aquesta mena de passatgers poden acudir a la ubicació exacta on es trobi l'usuari amb mobilitat reduïda.

"Aquesta nova aplicació també permet la cerca, tant per categoria com per radi a distància, de zones accessibles per a persones amb mobilitat reduïda. A més, preveu incorporar la localització de tots els aparcaments reservats per a persones amb discapacitat a Saragossa, a partir d'un llistat proporcionat pel propi ajuntament", ha explicat.

El projecte ha comptat amb la col·laboració de la Fundació DFA, que ha prestat assessoria sobre les necessitats quotidianes en termes d'accessibilitat de les persones amb discapacitat, ja que, segons agrega el centre SEAS, "no existeix cap servei comparable, ni gratuït ni de pagament, a Saragossa".

Finalment, assegura que 'DisPlaceToolV1.0' "és un exemple" del tipus de projecte que presenta l'alumnat de SEAS en finalitzar la carrera de Bachelor en Tecnologies de la Informació (Informàtica) per a obtenir la titulació. D'aquesta manera, segons conclou, els alumnes posen en pràctica "tots els coneixements adquirits, que els permetin dissenyar projectes tecnològics d'avantguarda".

Font: Europa Press

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2021

menu