sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Els 15 Beneficis de l'Aiguagim per a persones grans

Aquagym per a persones de la tercera edat

T'agrada l'aigua i vols sumar-te al moviment d'un envelliment actiu? Et diem els beneficis de fer Aiguagim per a persones grans perquè sumis aquesta activitat per al teu entreteniment.

Què és l'Aiguagim

La gimnàstica aquàtica o l'Aiguagim és gimnàs dins de l'aigua fent repeticions de moviment amb o sense altres materials complementari. Es tracta d'exercici aeròbic ja que el nostre organisme crema energia per a poder realitzar-lo. Els moviments de l'aiguagim són senzills de realitzar, però l'aigua crea resistència així que, en el moment de fer-los es fa més força.

Les classes es realitzen en piscines poc profundes on les persones poden mantenir-se dempeus. Es complementen una sèrie d'exercicis amb xurros o pesos per a afegir més resistència i força en els moviments. Hi ha modalitats d'aiguagim que es realitzen en piscines més profundes on no es toca el terra i has de nedar en tot moment.

Gràcies a la força i resistència de l'aigua, les persones grans que practiquen aquest esport poden recuperar-se d'alguna lesió o millorar la seva condició física. A més, també es millora el sistema cardiovascular en fer esport. Per a persones amb problemes d'articulacions l'aigua també evita que hi hagi impactes forts, així que és un exercici ideal.

Aiguagim per a persones grans i adults a l'estiu i tot l'any

Aquesta activitat dirigida es pot realitzar durant tot l'any, en molts gimnasos privats tenen a la seva programació classes d'aiguagim. A més, molts ajuntaments organitzen durant l'hivern classes en les piscines municipals cobertes i estan especialment dirigides a persones de la tercera edat.

Exercicis d'Aiguagym per a persones de la tercera edat

Els exercicis aquàtics que se solen fer són: aixecar els genolls, caminar surant a l'aigua, extensió de bessons, i fins i tot hi ha modalitats amb bicicleta estàtica dins de l'aigua. En el tronc superior es realitzen moviments circulars de braços, treballs d'esquena o exercicis amb barra de flotació. Aquests moviments, empenyent l'aigua, creen resistència i és el que fa treballar al nostre cos.

15 Beneficis de l'Aiguagim per a persones grans

L'Aiguagim és un esport beneficiós per a persones grans per totes aquestes raons:

 1. L'Aiguagim es realitzen moviments senzills fàcils de seguir per a totes les persones, per la qual cosa tothom es pot animar a practicar-lo.
 2. Es fa exercici sense notar calor o suor: les persones se senten més còmodes ja que no han de bregar amb la incomoditat que pot suposar fer un altre tipus d'exercici fora de l'aigua.
 3. Es pot practicar durant tot l'any: en piscines cobertes a l'hivern i en descobertes durant l'estiu. Sense excuses pel fred o per la calor.
 4. Millora la condició física de les persones grans: s’augmenta la capacitat anaeròbica i aeròbica, tonificació de músculs i més resistència.
 5. Millora la flexibilitat de les articulacions: mantenir-se en moviment alenteix i disminueix que la musculatura es faci més rígida amb el temps. Aquesta activitat demana a les persones fer moviments amplis que amb el temps milloren la flexibilitat dels músculs.
 6. Coordinació psicomotriu i agilitat millorada: els moviments repetitius i estar pendent de les directrius manté la ment ocupada i treballant.
 7. Millora la respiració: aquest tipus d'exercici millora la capacitat pulmonar ja que es requereix de més oxigen per a poder fer-ho.
 8. Facilita la sociabilitat: trobar-se amb més gent parlar i mantenir relacions socials millora l'estat d'ànim de la persona i disminueix l'estrès.
 9. L'activitat aquàtica millora la circulació i condició de la musculatura: el moviment en l'aigua millora la circulació sanguínia i l'exercici elimina la cel·lulitis i millora la massa muscular, molt important per a mantenir la força per a fer moviments quotidians.
 10. Com tot exercici físic, afavoreix que la persona pugui descansar i dormir millor.
 11. Com totes les activitats físiques, l'aiguagim crea endorfines que fa que les persones se senten bé amb elles mateixes i més felices. L'esport en si millora l'estat d'ànim i afavoreix a lluitar en contra de la depressió o altres problemes psicològics.
 12. L'aiguagim és una bona activitat per a persones amb mal d'esquena o lesions. Hi ha un risc de lesions molt baix ja que desapareix l'impacte gràcies l'aigua pel que les articulacions i ossos no es danyen.
 13. Practicar aiguagim ajuda a prevenir l'osteoporosi ja que millora l'enfortiment dels ossos i músculs.
 14. L'activitat física és un bon aliat per a combatre depressió, solitud i estrès en ancians ja que té un efecte relaxant.
 15. A llarg i curt termini, practicar aiguagim (o qualsevol esport) millora la qualitat de vida de les persones tant psicològicament com físicament.

On practicar l'Aiguagim?

Hi ha molts llocs que ofereixen l'Aiguagim o fitness aquàtic com a activitat dirigida. Cerca a gimnasos amb piscines, pregunta a la piscina municipal de la teva localitat i, si és estiu, informa't si han preparat classes per a persones grans durant la temporada.

Piscina per fer aquagym

El gran avantatge d'aquesta activitat és que es pot practicar durant tot l'any sense preocupar-se de la calor o el fred. I, com molts ajuntaments ofereixen classes dirigides, el preu per a apuntar-se sol ser molt econòmic.

Per a practicar-lo només necessites una gorra (si vas en piscines cobertes) i un vestit de bany. Si vols, pots comprar mitjons de goma per a no relliscar, però és totalment opcional.

Solucions d'accessibilitat per a piscines

Si tens problemes de mobilitat pregunta al teu metge si pots realitzar aquesta activitat. En cas que t'ho recomana no et preocupis per accedir en la piscina, ja que hi ha diferents opcions perquè puguis entrar en ella amb facilitat.

Tant per a piscines d'interior com d'exterior, hi ha salvaescales per a piscines, amb ells podràs accedir a l'aigua sense preocupar-te per les escales.

Aquests són els tipus de salvaescales de piscines que hi ha;

 • Salvaescales per a piscines Aqua (Fix): com el seu nom indica, es col·loca a la vora de la piscina durant tota la temporada. Funciona amb un sistema hidràulic i permet a una persona amb discapacitat entrar i sortir de l'aigua.
 • Salvaescales per a piscines Aqua (portàtil): serveix per a tot tipus de piscines, al contrari que l'altra opció, aquest no s'ha de muntar, i s'utilitza quan un usuari el necessita. Funciona amb bateries així que la persona responsable de la seva utilització no ha de fer cap esforç per a poder ajudar a la persona amb problemes de mobilitat.
La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu