sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Art i superació

Fa unes setmanes es va celebrar l’acte de clausura de la 1ª Exposició de Pintura Internacional “Art i superació” en el Centre Esportiu i Sociocultural Militar de Suboficials de l’Exèrcit de l’Aire “Cuatro vientos” (CDSCM) i amb la presència de l’Associació de Pintors amb la Boca i amb el Peu.

Aquesta organització internacional està dirigida pels artistes membres i el seu principal propòsit és contactar amb les persones que han perdut l’ús de les seves mans per una malaltia o accident, de tal forma que vulguin aprendre a pintar amb la boca o amb el peu. A més, cuidar els interessos dels artistes, ajudant-los a vendre la seva obra. En definitiva, ajudar als artistes discapacitats a aconseguir que siguin respectats i creatius i que obtinguin una seguretat financera.

A l’exposició hi havia alguna cosa que diferenciava aquesta exposició d’obres: tots els pintors representats tenien una discapacitat que els impossibilitava el treball manual i les seves execucions eren amb la boca i el peu. Si ja és difícil pintar bones obres amb plenes facultats, costa d’imaginar pintar en aquestes condicions. Es van poder veure obres de diversos artistes, estils i temàtiques des de paisatges urbans, naturalesa o figures. Les tècniques empleades anaven de l’oli a l’acrílic, la tempera o l’aquarel·la que podien adquirir-se a preus molt assequibles.   

L’Associació de Pintors amb la Boca i amb el Peu compta amb 900 socis i els seus membres estan repartits entre més de 90 països i concedeix beques a estudiants amb discapacitat física per assistir a una acadèmia de pintura i pagar-los una residència. Avui dia compta amb dificultats a l’hora d’exposar a galeries comercials per l’alt cost de les galeries. Tot i aquestes dificultats, es va poder celebrar la primera Exposició de Pintura Internacional; una preciosa jornada d’art on els artistes són un gran exemple de superació, de valentia i de coratge. Bravo per a tots aquests artistes!

Font: abcblogs.abc.es

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu