sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Ascensor unifamiliar o sistema salvaescales: Què escollir?

elevador de curt recorregut

Si ets aquí ha de ser perquè les escales i els desnivells de casa teva s'han tornat un problema. Hi ha moltes opcions per millorar l'accessibilitat de la teva llar i millorar la qualitat de vida de la persona que té problemes de mobilitat. Però t'havies imaginat tot aquest ventall d'opcions?

Sabem que pot ser complicat a començar en el món del salvaescales, però no et preocupis, t'expliquem quines possibilitats tens per a transformar la teva llar en un espai més accessible.

Ascensors unifamiliars i salvaescales per a millorar l'accessibilitat

Les escales a una casa no solen ser cap inconvenient fins que arriben els problemes de mobilitat. Aquests poden sorgir a causa de l'edat, malalties o accidents.

En moltes ocasions, quan les lesions són permanents, és important pensar en una solució per a poder garantir la llibertat de moviment de les persones que tenen problemes de mobilitat a casa. Per a això és important adaptar la casa a les noves necessitats.

L'única opció que hi ha perquè les escales deixin de ser un problema és la instal·lació d'un ascensor unifamiliar o un sistema salvaescales. Aquí comencen les preguntes: Quin tipus és millor? Quines diferències hi ha? Quin model pot ser millor per a casa meva? Resolem aquestes i altres preguntes.

Quan les escales són un problema a casa

Les escales són un problema a la llar quan aquestes comencen a condicionar la vida de les persones amb problemes de mobilitat. Aquestes persones passen a ser dependents d'altres per poder transitar per la casa i, en conseqüència, la seva qualitat de vida empitjora per sentir-se constantment insegurs per la seva capacitat de mobilitat.

En la mesura que sigui possible, és important assegurar que la persona recupera la seva qualitat de vida i això passa per garantir més autonomia i independència. Ja que canviar de casa no és l'opció convenient, l'única forma que hi ha és adaptar-la a les noves necessitats.

Sistemes salvaescales. Una solució més econòmica que l'ascensor

Els sistemes salvaescales són l'opció més econòmica per a les llars. Hi ha molts sistemes així que te'ls expliquem perquè puguis valorar si encaixen amb el que estàs buscant.

CADIRES SALVAESCALES

Les cadires salvaescales són sistemes que permeten baixar i pujar escales a persones amb problemes de mobilitat. Aquestes estan preparades per poder salvar trams tant d'interior com en exterior. A més, poden pujar i baixar escales rectes, corbes i també en espiral. Per tant, les guies es fabriquen a mida per encaixar amb les escales.

Solen ser l'opció més pràctica i econòmica per a cases particulars. Hi ha moltes opcions, et mostrem la nostra gamma:

Cadires salvaescales models

Totes les cadires salvaescales s'instal·len ràpidament i sense obres així que es converteixen en molt bona opció per a cases particulars.

PLATAFORMES SALVAESCALES

Les plataformes salvaescales estan pensades perquè persones en cadira de rodes puguin salvar trams d'escala ja siguin rectes o corbes. Aquestes, com les cadires salvaescales, poden instal·lar-se a l'interior o a l'exterior. A més, alguns models tenen mides reduïdes perquè puguin adaptar-se a espais limitats. Aquesta és la gamma de plataformes que tenim:

Plataformes salvaescales models

Diferències entre ascensors i elevadors de curt recorregut

Finalment, les persones interessades a millorar l'accessibilitat a l'habitatge particular tenen l'opció d'instal·lar entre diferents tipus d'ascensors domèstics o un elevador unifamiliar o de curt recorregut. Però quines diferències hi ha?

Un ascensor té un cost i instal·lació molt costós, a més, necessita obres molt complexes per a instal·lar-se. S'ha de tenir en compte que després de la instal·lació s'han de realitzar inspeccions i manteniment periòdics tal com indica la llei, així que és una despesa més a afegir. Per tant, instal·lar un ascensor en un habitatge unifamiliar pot ser, a vegades, contraproduent.

En canvi, els elevadors de curt recorregut o plataformes elevadores poden posicionar-se com la millor opció per a una casa particular. Aquests són els seus avantatges:

 • Poden salvar desnivells de fins a 3 metres.
 • Instal·lar un elevador requereix de poques obres ja que no necessiten un fossat molt profund.
 • S'instal·len tant en interior com en exterior.
 • Alguns models permeten tancament perimetral.
 • Ho poden utilitzar persones amb i sense cadira de rodes.
 • No requereixen de manteniment ni inspeccions obligatòries.
 • Sorprenen els seus dissenys i la seva capacitat d'adaptació amb l'entorn (en funció del tipus d'elevador).

Ascensors sense fossat Homelift. Una alternativa als ascensors convencionals

Si no has abandonat la idea d'un ascensor a casa tens l'opció de pensar en instal·lar un ascensor unifamiliar o els anomenats Homelift, perfectament instal·lables en habitatges unifamiliars. Podríem dir que aquesta classe d'elevadors unifamiliars són el germà petit dels ascensors convencionals. Aquestes són els seus avantatges:

 • Per a instal·lar-se no requereixen de tantes obres com un ascensor.
 • Pot salvar desnivells de fins a 4 metres.
 • Tenen una grandària reduïda ideal per a cases particulars.
 • Disseny molt elegant per poder encaixar en molts llocs.
 • Ràpida instal·lació.
 • En models que no superin els 3 metres no requereixen d'inspeccions obligatòries.
Homelift o ascensor unifamiliar.

A VALIDA comptem amb SUPES, un ascensor unifamiliar per a tots els espais. Té diferents modalitats en funció de la càrrega i les especificacions d'ús. Pot ser una molt bona solució per a la teva llar ja que també serveixen per a persones que es desplacen en cadira de rodes. Què opines?

Tipus de sistemes salvaescales i en quins casos estan indicats

Resumirem tot el que hem comentat per poder valorar quina opció és més convenient. En cas que necessitis un sistema que recorri les escales hem de fixar-nos en les cadires i plataformes salvaescales. Aquests són l'única solució per a espais on no es pot instal·lar un ascensor i es vol optar per un producte més econòmic.

En cas de desnivells, podem comptar amb els elevadors de curt recorregut. Estan indicats perquè els utilitzi tothom, però s'ha de valorar si hi ha espai suficient per a instal·lar-se. Finalment disposem dels Homelift que, com hem comentat, la idea és semblant al d'un ascensor, però sense els inconvenients d'espai, instal·lació i obres.

Salvaescaleras i ascensors unifamiliars HomeLift de VALIDA

Com veus, a VALIDA comptem amb moltes opcions per millorar la qualitat de vida en persones amb mobilitat reduïda. Si t'has quedat amb dubtes, contacta amb nosaltres i un Assessor Tècnic t'informarà i t'aconsellarà amb la millor opció per a tu. Ja és hora d'acabar amb les barreres arquitectòniques!

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu