sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Ascensors i montacargas per a locals públics

Tens un local amb diversos nivells? Busques una solució que et permeti connectar les diferents plantes d'una manera fàcil i segura? Llavors atent al post d'avui. Abordem dues solucions que et vindran com a anell al dit: els ascensors i muntacàrregues per a locals públics. 

Versatilitat i espai: els avantatges de les solucions verticals 

En un local públic cada centímetre explica. Botigues, oficines, restaurants,… a l'hora de buscar una solució vertical cal que aquesta s'ajusti al màxim. A més, és recomanable que pugui instal·lar-se amb rapidesa i que l'espai útil de la màquina (aquell destinat a l'usuari) pugui ser el més gran possible. Davant aquest panorama, els ascensors i montacargas són dos de les opcions més recomanades, si bé hem de tenir en compte diversos factors:

- Ús al que es destinarà la màquina: els ascensors i elevadors estan concebuts per al transport de persones. Segons la normativa vigent, aquestes solucions verticals han de comptar amb una sèrie de mecanisme de seguretat –entre altres coses– que els diferencien clarament dels muntacàrregues. Aquests últims, per la seva banda, estan concebuts per al transport de mercaderies exclusivament. En un post anterior vam veure les principals diferències, on desenvolupem més exhaustivament aquestes divergències. 

- Espai disponible. Depenent de l'ús que vulguem donar a la solució vertical, podrem optimitzar l'espai d'una o una altra manera. Per exemple, si busquem una alta capacitat de càrrega per al transport de mercaderies i disposem d'espai suficient, una opció a tenir en compte són els montacargas. En cas contrari, si tenim molt poc espai i el seu ús serà destinat principalment a persones, el model ELEVO és una opció més recomanable. 

- Velocitat. La majoria de solucions verticals funcionen amb sistema de tracció elèctrica o hidràulica. Cadascun presenta les seves pròpies característiques, entre elles la velocitat. Els ascensors hidràulics, en ser impulsats a través d'un pistó per oli a pressió, estan condicionats mecànicament a una velocitat de 0,63m/s com màxim. Això els permet una major capacitat de càrrega que els elèctrics convencionals, si ben no són recomanables per a recorreguts superiors als 15 metres. A partir d'aquesta distància, és aconsellable saltar una un d'elèctric ja que són més ràpids. 

- Eficiència. És un dels factors a tenir en compte si ens preocupa el consum energètic. En el cas dels elèctrics, necessitarem una presa de corrent convencional (monofásica). Suposa un plus d'eficiència, sobretot en el cas de l'ascensor ELEVO, el consum del qual és mínim, equivalent al d'un electrodomèstic convencional. 

D'altra banda, les solucions verticals basades en el sistema de tracció hidràulic precisen major potència. Això obliga a contractar corrent trifàsic, si ben el seu consum es limita a trajectes ascendents. En descens, l'ascensor hidràulic obre parcialment les vàlvules de pressió i la cabina descendeix d'una manera controlada per efecte de la gravetat. 

En Válida Lift, divisió especialitzada en ascensors, elevadors i montacargas, trobaràs un ampli ventall de solucions verticals. Posem a la teva disposició un equip format per més de 60 enginyers, tècnics i especialistes preparats per assessorar-te i oferir solucions adaptades a les teves necessitats. Truca'ns i informa't: 900 414 000.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu