sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Aures migranyoses: símptomes i consells

Auras migrañosas, qué es.

Veus centellejos de llum, llums intermitents o brillants o perds la visió de manera temporal en un ull? Pot ser que estiguis patint aures migranyoses, és a dir, un problema neurològic que molt sovint és l'inici d'un episodi de migranya.

Què són les aures migranyoses?

Les aures migranyoses són fenòmens neurològics que sovint precedeixen a un episodi de migranya, és a dir, un mal de cap intens. Ocorren en aproximadament el 25% de les persones que sofreixen de migranya i generalment es manifesten com a símptomes visuals, encara que també poden involucrar altres símptomes sensorials.

Els símptomes visuals típics d'una aura migranyosa poden incloure:

 • Escotomes (taques cegues) o àrees de visió borrosa.
 • Centellejos de llum.
 • Ziga-zagues, línies ondulades o línies en forma de C que es mouen a través del camp visual.
 • Visió de llums brillants o centellejos intermitents.
 • Pèrdua temporal de la visió en un ull (escotoma central).

A més dels símptomes visuals, algunes persones poden experimentar símptomes sensorials durant una aura migranyosa, com ara formigueig en una mà o entumiment en la cara o les extremitats, dificultat per a parlar, confusió, feblesa muscular o alteracions en el sentit de l'olfacte.

Mals de cap molt intensos.

Les aures migranyoses generalment duren entre 5 i 60 minuts i poden precedir o superposar-se al mal de cap característic de la migranya. No obstant això, no totes les persones que pateixen de migranya experimenten aures, i no totes les migranyes estan associades amb aquests símptomes visuals.

Es creu que les aures migranyoses són el resultat de canvis en l'activitat elèctrica i el flux sanguini en el cervell, tot i que els mecanismes exactes encara no es comprenen completament. La forma més comuna és la migranya amb aura visual en el qual la persona pot veure aigües o llums.

Hi ha diferència entre les migranyes i les aures migranyoses?

Les migranyes són un tipus de mal de cap recurrent i debilitant que sovint es presenta amb símptomes addicionals, com a nàusees, sensibilitat a la llum i al so, i en alguns casos, aures migranyoses. Els maldecaps de migranya poden ser pulsatives i afectar un costat del cap.

Les aures migranyoses, d'altra banda, són símptomes neurològics específics que algunes persones experimenten abans o durant un atac de migranya. Aquests símptomes poden incloure trastorns visuals, com a centellejos de llum, taques cegues o línies ondulades, així com símptomes sensorials com ara formigueig o entumiment. No totes les persones que tenen migranyes experimenten aures, i no totes les aures estan associades amb un mal de cap.

Llavors, mentre que les migranyes són el tipus de mal de cap caracteritzat per maldecaps recurrents i altres símptomes, les aures migranyoses són un conjunt específic de símptomes que algunes persones poden experimentar com a part de la seva migranya.

Prevenir migranyes

Com es diagnostica les aures migranyoses?

El diagnòstic de les aures migranyoses es basa principalment en la història clínica del pacient i en la descripció dels símptomes. Aquí hi ha alguns aspectes clau del procés de diagnòstic:

 • Entrevista clínica: El metge durà a terme una entrevista exhaustiva per a recopilar informació sobre els símptomes del pacient. Això pot incloure preguntes sobre la freqüència, durada, intensitat i característiques de les aures migranyoses, així com qualsevol símptoma addicional que acompanyi als episodis de migranya.
 • Descripció dels símptomes: És important que el pacient descrigui detalladament els símptomes que experimenta durant un episodi d'aures migranyoses. Això pot incloure l'aparició, durada i naturalesa dels trastorns visuals, sensorials o altres símptomes que experimenti.
 • Descartar d'altres condicions: El metge pot dur a terme proves per descartar altres malalties que puguin presentar símptomes similars a les aures migranyoses, com ara trastorns oculars, trastorns neurològics, problemes de circulació o tumors cerebrals.
 • Historial mèdic i familiar: Es revisarà l'historial mèdic i familiar del pacient a la recerca d'antecedents de migranya o altres trastorns neurològics, ja que les aures migranyoses tendeixen a ser més comunes en persones amb antecedents familiars de migranya.
 • Examen físic: Encara que no existeix un examen físic específic per a diagnosticar les aures migranyoses, el metge pot realitzar un examen neurològic complet per a descartar altres afeccions i avaluar la funció cerebral, la visió i els reflexos del pacient.
 • Registre dels episodis: En alguns casos, es pot demanar al pacient que mantingui un registre detallat dels seus episodis d'aura migranyosa, incloent-hi la freqüència, durada, símptomes associats i factors desencadenants, la qual cosa pot ajudar en el procés de diagnòstic i tractament.

Consells per evitar les aures migranyoses

Existeixen diversos remeis naturals que algunes persones troben útils per a prevenir o alleujar les aures migranyoses. És important tenir en compte que l'efectivitat d'aquests remeis pot variar segons les persones amb migranya, i és recomanable parlar amb un metge abans de provar qualsevol tractament nou, especialment si s'estan utilitzant altres medicaments.

Consells per evitar les aures migranyoses.

Remeis naturals que s'han utilitzat per ajudar amb les aures migranyoses:

 • Gestió de l'estrès: L'estrès pot ser un desencadenant comú de les migranyes, incloses les aures migranyoses. Practicar tècniques de gestió de l'estrès com ara meditacions guiades, la respiració profunda, el ioga o la teràpia cognitiu-conductual pot ajudar a reduir la freqüència i la gravetat dels episodis de migranya.
 • Dieta equilibrada: Mantenir una dieta equilibrada i evitar els desencadenants dietètics usuals de les migranyes, com l'alcohol, la cafeïna, els aliments processats, els productes lactis, el gluten i els additius alimentaris, pot ajudar a prevenir les aures migranyoses en algunes persones.
 • Suplements: Algunes persones troben alleujament de les migranyes en prendre certs suplements o vitamines, com la riboflavina (vitamina B2), el magnesi, el coenzim Q10 o la melatonina. No obstant això, és important parlar amb un metge abans de començar qualsevol suplement per a assegurar-se que sigui segur i adequat.
 • Herbes i olis essencials: Algunes herbes i olis essencials s'han utilitzat tradicionalment per a ajudar a alleujar les migranyes, com ara la lavanda, la menta, la camamilla i el gingebre. L'aplicació tòpica o la inhalació d'aquests olis essencials poden proporcionar alleujament per a algunes persones.
 • Acupuntura: L'acupuntura és una teràpia alternativa que implica la inserció d'agulles primes en punts específics del cos. Algunes recerques suggereixen que l'acupuntura pot ser útil per reduir la freqüència i la gravetat de les migranyes, incloses les aures migranyoses, encara que es necessita més recerca per a confirmar la seva efectivitat.
 • Teràpia de massatge: El massatge terapèutic pot ajudar a alleujar la tensió muscular i l'estrès, que són factors desencadenants comuns de les migranyes. Un massatge regular en el coll, les espatlles i el cap pot ajudar a reduir la freqüència i la intensitat de les aures migranyoses en algunes persones.
La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu