sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Ávila nombrada ciudad accesible 2010 por la UE

Persones amb diversitat funcional accesibilidad Àvila

La Comissió Europea ha atorgat el premi Ciutat Accessible 2010 a la ciutat d'Àvila per les seves millores en l'accessibilitat i per fomentar la participació de les persones amb discapacitat.  Famosa per les seves muralles i esglésies medievals, la capital avilesa ha estat la primera ciutat a rebre aquest premi.

El reconeixement es va fer públic amb motiu del Dia Internacional i Europeu de les Persones amb Discapacitat, que es va celebrar el 2 i 3 de desembre. Al costat d'Àvila optaven al premi altres tres ciutats: Barcelona, Grenoble (França) i Turku (Finlàndia).

Aquest premi anual forma part de l'estratègia europea per millorar l'accés de les persones amb discapacitat i garantir els seus drets en tot el territori de la UE. El premi pretén sensibilitzar sobre les dificultats a les quals s'enfronten aquestes persones en l'entorn urbà i recompensar a les ciutats per derrocar barreres a la mobilitat.

L'Ajuntament avilès ha invertit 1,25 milions d'euros en l'última dècada en obres que afavoreixin l'accessibilitat, entre elles l'adaptació de 200 metres de la muralla per a la visita de persones amb problemes d'aquest tipus. No és el primer reconeixement que rep Ávila en matèria d'accessibilitat, ja que en els últims quatre anys ha rebut premis com el Reina Sofia, el de Castella i Lleó, el que atorga la fundació Connecta i el Cermi.

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2023

menu