sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Barreres arquitectòniques i elevadors de curt recorregut

¿Busques una solució per pujar i baixar escales amb cadira de rodes? ¿Et preocupa el disseny i la seguretat? Si el planteges instal·lar una solució en accessibilitat que combini tots aquests elements i, a més, un preu assequible, aquest post t’interessa.

Quan es tracta de superar barreres arquitectòniques de fins a 3 metres, una opció a tenir en compte són els elevadors de curt recorregut. Recentment han passat a incloure’s sota el concepte ascensor, però continua presentant característiques pròpies interesants. D’entrada, un elevador de curt recorregut pot ser instal·lat sense obres, fet que permet la seva ràpida col·locació. A més, existeixen models que poden instal·lar-se tant en interiors com exteriors.

Però entre tots el avantatges que ofereix un elevador de curt recorregut, el disseny i la seguretat són les més destacades. Per una part, els acabats d’alta qualitat i la pròpia forma de la estructura fa d’aquests elevadors una solució que arriba a camuflar-se en l’entorn. De fet, models com CELARE són pràcticament invisibles. A més, molts d’aquests elevadors no requereixen fosso ni sala de maquines, reduït les seves dimensions i augmentant la seva adaptabilitat als diferents espais.

D’altra banda, aquests elevadors suposen una de les solucions més fiables. Primer, per la seva estructura solida i compacta, capaç de resistir anys a la intempèrie (segons models). Segon, pel seu mecanisme, dotat amb dispositius que procuren un trajecte sense sobresalts ni vibracions, així com l’aturada en cas de detectar un obstacle en el trajecte. I tercer, per la estructura de la cabina, generalment oberta i amb panells de vidre, fet que elimina qualsevol sensació de claustrofòbia.     

Tanmateix, la majoria de cabines dels elevadors de curt recorregut permeten l’entrada de una cotxet de bebè o un de la compra. Això es tradueix en versatilitat: tant familiars com veïns poden utilitzar-lo en el dia a dia.

El seu funcionament és molt similar al d’un ascensor. A través d’una rampa, l’usuari accedeix a l’elevador. Un cop dins, activa el trajecte d’ascens/descens a través d’un botó. Per a major seguretat, se sol requerir una clau per activar la màquina. D’aquesta manera, únicament les persones que tinguin aquesta clau el podran utilitzar.

Com a condicionants, recorda que únicament permet salvar barreres arquitectòniques verticals, amb desnivells de fins a 3 metres. No són plegables i requereixen connexió elèctrica constant.

Si penses en instal·lar un elevador de curt recorregut al teu habitatge o tens algun dubte, t’assessorem gratuïtament trucant al 900 414 000. I no t’oblidis de deixar-nos el teu comentari ;)

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu