sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Beneficis i inconvenients de pujar i baixar escales

Beneficis i inconvenients per a baixar i pujar escales a casa

Sempre ho has escoltat, és molt bo baixar i pujar escales, però per què? Existeixen múltiples beneficis de pujar i baixar escales, però també hem de tenir en compte que hi ha persones que no poden. T'expliquem quan no és convenient utilitzar les escales i quines alternatives tenim.

Beneficis de pujar i baixar escales

Per on començar que no sàpigues ja sobre els beneficis de pujar escales? Pujar i baixar escales és una activitat aeròbica i tota activitat física és bona per al cos. Aquests són els beneficis:

 • És una manera de gastar energia, ja que es tracta d'un exercici aeròbic
 • Millora el nostre estil de vida i, combinat amb més exercici físic, cremen greixos.
 • Enforteix la capacitat pulmonar i millora la salut cardiovascular.
 • Millora la circulació de la sang del nostre cos.
 • Milloren la condició física dels músculs de les cames i glutis i també la resistència.
 • Al pujar els graons treballen els següents músculs: bessons, glutis i els quàdriceps.
 • En baixar les escales enforteixes els quàdriceps, cosa que ajuda a millorar l'estabilitat en els genolls.
 • Pujar i baixar escales fa que el nostre cos necessiti més oxigen, per la qual cosa s'acceleri el ritme cardíac depenent de la intensitat de l'activitat física. Això es transforma en potència.
 • L'exigència de pujar escales fa que la freqüència cardíaca s'acceleri, amb el temps, això implica més resistència.
 • Millora l'estat d'ànim ja que, sempre que fas exercici, s'estimula l'alliberament de la serotonina a la sang i es disminueix l'estrès.

Si ets una persona sana no ho dubtis, encara que hagis de pujar cinc pisos a peu fes-ho, t'estàs fent un favor a tu mateixa.

Inconvenients i contraindicacions de pujar i baixar escales

Quins són els inconvenients de pujar escales? Quan la persona pateixi certs símptomes, lesions o malalties que poden suposar un perill per a ella en el moment de baixar i pujar les escales.

Problemes habituals per pujar i baixar escales a casa

Moltes persones que pateixin lesions als peus, cames o malucs solen tenir problemes seriosos en el moment de pujar escales. Pot ser que tinguin una fractura òssia o muscular que, amb el temps i una bona rehabilitació, es curen.

Unes altres pot ser que no tinguin tanta sort i pateixin de malalties que fan afeblir la musculatura. La fibromiàlgia, per exemple, és una malaltia degenerativa que provoca dolors i feblesa muscular.

Una altra raó que pot dificultar que una persona pugui baixar i pujar escales és l'artritis o la coxartrosis. Aquestes malalties afecten directament les articulacions i no poden curar-se.

També existeixen les malalties cardiovasculars o problemes en els pulmons que dificulten fer qualsevol esforç. Especialment transitar per les escales, ja que, normalment, requereixen de cert esforç físic.

Altres persones pateixen de marejos sobtats que, si coincideixen en el moment en què està baixant o pujant les escales, pot acabar en accident. Els marejos poden ser provocats per moltes patologies.

Com veus, les causes són molt diverses i la realitat és que hi ha moltes persones amb problemes per poder fer una cosa tan senzilla com baixar o pujar uns escalons.

Perills de les escales en persones grans

Les persones grans o d'edat avançada són el col·lectiu que més risc de patir accidents a les escales. Això és perquè solen tenir una o més dificultats de les que hem explicat.

És important reconèixer quan una persona gran pot tenir un accident per culpa dels escalons. Hem de garantir la seva seguretat assegurant-nos que les escales compleixen amb uns certs requisits. A més, hem de buscar quins altres factors poden suposar un risc per a ells.

Millores d'accessibilitat per a pujar i baixar escales

Si hem comprovat la seguretat de les escales, però encara detectem que existeixen factors de risc, hem d'anar una mica més enllà. Una forma per millorar l'accessibilitat en un habitatge unifamiliar són els salvaescales.

Aquests sistemes d'elevació permeten que una persona amb problemes de mobilitat pugui pujar i baixar per les escales amb tranquil·litat. S'eviten tot tipus de problemes ja que aquests sistemes són molt segurs.

Depenent de les necessitats de mobilitat de la persona pots triar entre:

 • Cadira salvaescales: per a persones amb mobilitat reduïda que no utilitzen cadira de rodes. Dona autonomia i seguretat a casa. Sorprèn per la seva ràpida instal·lació i la capacitat d'adaptació.
 • Plataforma salvaescales: per a persones que utilitzin cadira de rodes. Estan pensades per garantir al màxim la independència de la persona usuària. Existeixen diferents mides per poder instal·lar-se en escales d'espai reduït.

La cadira salvaescales, un indispensable a qualsevol casa amb escales

Els productes estrella en cases particulars són les cadires salvaescales. Aquests sistemes, simples, pràctics i segurs són molt fàcils d'instal·lar. No necessiten obres i es realitzen a mesura perquè s'adaptin al 100% a les escales de casa.

Models de cadires salvaescales de VALIDA

Hi ha molts models de cadires salvaescales, depenent del que busquem haurem de triar entre l'un i l'altre. En això has de fixar-te triar una cadira salvaescales:

 • Tipus d'escales: rectes, corbes o de caragol.
 • On es troben les escales: interior o exterior.
 • Necessitats d'espai: per a escales més estretes existeixen models que aprofiten molt bé l'espai.
 • Quines necessitats ha de satisfer a la persona usuària: disposem de models amb uns certs opcionals molt interessants.

Com veus, els models de cadires puja escales ajuden a millorar la qualitat de vida de les persones. Els models de VALIDA s'adapten a tota mena de possibilitats. El millor, és que un Assessor Tècnic t'aconselli amb l'opció que s'adapta millor a tu, per aquesta raó, fem una visita a domicili i lliurem un pressupost a mida.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu