sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Boccia: Reglament, material i més sobre aquest esport

Què és la la Boccia? En aquest article t'expliquem el reglament, material i altres dades d'interès sobre aquest esport.

 

Tots sabem que practicar activitats esportives és molt important per a les persones, sigui com sigui la seva condició, perquè a part de mantenir-nos en forma, aporta multitud de beneficis per a la salut. A més de millorar la nostra condició física i evitar la possibilitat de patir malalties, ajuda a millorar les relacions socials, la integració grupal i molts altres beneficis.

A aquest article t'expliquem en què consisteix la boccia i altres aspectes fonamentals d'aquesta pràctica esportiva.

 

Potse t'interessa: Història i normativa per a practicar l'esport d'esgrima en cadira de rodes

 

 

Boccia reglament

 

La boccia és un esport creat per a persones amb discapacitat que actualment es troba dins de la disciplina esportiva paralímpica i ja forma part de desenes de països en el món.

Aquest esport pot ser practicat per totes les persones, independentment del seu grau de discapacitat, a nivell de competició o com a oci.

Aquest esport pot ser practicat de manera individual, per parelles o en equips de 3 jugadors.

 

Es tracta d'un joc molt semblant a la petanca, cada jugador o equip disposen de 6 pilotes vermelles o blaves. El joc comença quan es llança la bola blanca la qual queda situada en el centre del joc. L'objectiu és llançar les altres boles per a intentar acostar-se el màxim possible a la bola blanca, s'aconsegueixen punts extres per les boles successives a la qual es troba més a prop.

Cada equip disposa d'un temps màxim de 4 i 7 minuts (segons divisió) per a llançar les seves 6 boles. Per al llançament es poden usar mans, peus, cap o instruments de suport com una canaleta.

 

 

Boccia categories

 

En competició es classifiquen els jugadors depenent del seu grau d'incapacitat i funcionalitat motora. Les categories de la boccia són mixtes i poden classificar-se en 4 divisions:

 

BC1: Els jugadors poden llançar amb les mans o amb els peus i necessiten l'ajuda d'un assistent.

BC2: En aquesta categoria els jugadors poden llançar sense l'ajuda d'un assistent.

 

BC3: És per a aquests esportistes amb paràlisi cerebral que necessiten assistència i han de llançar a través d'una canaleta.

 

BC4: Esportistes que no tenen paràlisi cerebral però tenen una discapacitat física greu.

 

 

Boccia material

 

- Boles de bochas: 6 boles de color vermell i 6 de color blau i una de color blanc o bola diana. Les mesures són de 270mm aproximadament. Cada jugador, parella o equip disposa de 6 boles vermelles o 6 blaves.

 

 

- A la categoria BC3 els jugadors que llancen amb canaletes han de tenir en compte que les mesures no han d'excedir els 2,5metros per 1 metre.

 

- Normalment l'emplaçament és en una pista amb superfície plana i llisa com un gimnàs i acostuma a mesurar 12,5m de llarg per 6 metres d'ample. 

 

 

Et deixem amb un altre article relacionat que parla sobre la importància de l'esport per a les persones amb alguna incapacitat física.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu