sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Cadira de rodes inclinable o basculant: Just la que necessites?

Existeixen cadires de rodes inclinables o basculants, però saps realment quina és la que necessites?

Depenent del nivell de lesió de la persona, hem de tenir en compte quin tipus de posicionaments pot tenir la cadira que triem, perquè es tracta d'un element indispensable per a aquestes persones amb discapacitat que l'han d'utilitzar durant temps prolongats.

Altres factors a l'hora de triar la cadira que també hem de tenir en compte és la importància d'un bon reposacaps o altres elements com el seient i el respatller, el reposapeus, els suports de tronc, el tac abductor, i uns altres opcionals que faciliten el posicionament de l'usuari.

T'expliquem per a què pot ser útil una cadira de rodes inclinable i una de basculant.

 

 

Característiques d'una cadira de rodes inclinable

 

Per a facilitar el posicionament i moviment de l'usuari, existeixen les cadires de rodes inclinables per a aquestes persones que han d'utilitzar la cadira per llargs períodes de temps. Gràcies al seu suport inclinable, podem evitar els dolors d'esquena i de les articulacions, oferint un descans amb major confort.

El respatller inclinable de la cadira proporciona una major llibertat de moviment, podent col·locar aquest suport de manera vertical (gairebé 90°) a situar a la persona en posició horitzontal.

 

 

Característiques d'una cadira de rodes basculant

 

Aquestes cadires són per a les persones amb molt poca mobilitat que també han d'utilitzar la cadira durant molt de temps. Amb aquesta cadira evitem problemes relacionats amb els dolors d'esquena i articulacions gràcies al seu respatller inclinable i la seva posició basculant. Les cadires basculants són ideals per al confort i la comoditat de la persona, ajudant a prevenir l'aparició d'úlceres per pressió a més de posicionar a la persona correctament. Aquest factor s'aconsegueix a través de la redistribució de la pressió a l'esquena de l'usuari, perquè el seu centre de gravetat es redistribueix en girar l'eix de la cadira on es troba posicionada la persona.

A més, aquesta cadira disposa d'un seient i respatller anatòmic i un tascó elevat en el seient per a estabilitzar la pelvis i aconseguir una postura correcta de les cames.

 

 

És important que la cadira que triem s'adapti a la perfecció al seu usuari. Per aquest motiu, és recomanable que un professional especialista pugui aconsellar-nos en aquesta elecció i d'aquesta manera, triar la que millor s'adapti a les necessitats específiques de la persona.

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2021

menu