sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Cadires de rodes per a platja i muntanya

Cadira de rodes per a la platja i muntanya

Les cadires de rodes convencionals per a persones amb mobilitat reduïda han millorat molt al llarg de la història. A més, amb el temps se n’han inventat de noves per poder accedir a espais que abans no era possible: la cadira de rodes per a platja i la cadira de rodes per a muntanya.

Cada vegada més, les persones amb discapacitat tenen l'opció de poder gaudir de la platja i la muntanya gràcies a l'avanç d'aquestes ajudes tècniques. S'han perfeccionat les rodes, s'han inclòs nous elements com a motors elèctrics, amortidors, frens… per tenir una cadira còmoda per a tot tipus de terreny.

Tipus i característiques de cadires de rodes per a platja

Què podem fer si volem anar a la platja en cadira de rodes o amb alguna ajuda tècnica? En el mercat existeixen moltes opcions per a facilitar el bany a les persones amb problemes de mobilitat i hem de distingir entre els sistemes que ofereixen autonomia i els que no.

En el moment de triar és important tenir-lo en compte per a donar-li el màxim partit a aquest sistema. Òbviament, en funció de les capacitats de la persona, podrem buscar una cadira que no necessita ajuda de ningú.

Aquestes són les diferents cadires que existeixen per a persones amb discapacitat per a anar a la platja o piscina: cadira aquàtica i cadira amfíbia. Aquests tipus de cadires de rodes per a persones amb discapacitat porten unes rodes de platja preparades per a poder moure's per la sorra o dins de l'aigua. Es poden utilitzar a la piscina i a la platja. Aquest tipus de cadires estan fabricades amb materials que resisteixen bé l'aigua salda com el clor de la piscina.

Cadira de rodes tot terreny per a personas amb discapacitat.

Per triar entre un tipus de cadira o un altre primera hem de saber a on la volem utilitzar. Mentre que per a la piscina podem utilitzar rodes més estretes, a la platja necessitarem rodes amples. També hi ha cadires que se submergeixen a l'aigua, mentre que unes altres suren.

Hem de tenir en compte que si la sorra de la platja és molt fina serà més complicat desplaçar-se, per la qual cosa millor triar platges amb sorra gruixuda i dura. Així que és important conèixer quines platges són accessibles.

Silla aquàtica per a piscines per a persones amb discapacitat

Les cadires de rodes per entrar a la piscina ofereixen dos tipus de sistemes. D'una banda, pots entrar directament a l'aigua mitjançant una rampa mentre que la cadira es manté submergida i, una vegada dins, començar a nedar. D'altra banda, hi ha les que suren i, mentre estàs assegut a la cadira, pots donar-te un bany. En aquesta última versió necessites d'una altra persona que pugui empènyer la cadira a l'aigua.

Les cadires aquàtiques que suren ho fan per mitjà de flotadors o rodes tipus sandvitx, així mantens el cos està submergit i pots relaxar-te dins l'aigua.

Cadira per a la piscina per a personas amb discapacitat

Cadires anfibies per anar a la platja

Estan pensades per poder moure's per terrenys complicats com la sorra de la platja o camins amb terra. A més, podem trobar cadires de rodes amb pneumàtics especials per poder moure't amb facilitat per terrenys complicats ja siguin irregulars o amb empedrats.

Igual que amb les cadires per a piscines, trobem models que permeten a la persona pugui propulsar-se ella mateixa o bé models de cadira que ha d'empènyer una acompanyant. Les cadires que permeten autopropulsió tenen rodes grans amb cèrcols i, alguns models, permeten instal·lar la roda Wheelez.

Cadira de rodes anfibia

Aquest tipus de roda està molt ben valorada ja que té un disseny molt ample i permet moure la cadira fins i tot quan hi ha sorra fina. Aquest tipus de rodes son molt interessants ja que les altres solen enfonsar-se. L'inconvenient d'aquest sistema és que quan estan instal·lades necessites un acompanyant per moure la cadira.

Gandules per a la platja per a persones amb discapacitat

Aquesta classe de gandules estan pensades per fer més fàcil la transferència entre la cadira de rodes i aquesta. Poden elevar-se i, a més, estan fetes amb materials que poden mullar-se. També estan equipades amb rodes per poder entrar a l'aigua amb facilitat.

Altres ajudes tècniques per a persones amb problemes de mobilitat

Per a les persones que tenen problemes de mobilitat, però necessiten una cadira de rodes, existeixen altres tipus d'ajudes tècniques per poder desplaçar-se per la sorra:

  • Crosses per a la platja: estan pensades per poder moure's per la sorra, suren i estan fabricades amb materials resistents a l'aigua.
  • Caminadors per a la platja: fets amb materials resistents i porten rodes amples per poder caminar per la sorra sense problemes.

Models de Cadires de rodes per a muntanya i les seves característiques

Existeixen diferents tipus de cadires de rodes per a muntanya, t'expliquem alguns:

Cadira de rodes Joëlette

Aquesta cadira és famosa perquè permet a persones amb mobilitat reduïda poder fer senderisme, trekking o carreres. Aquest model té una sola roda de trial i ve preparada perquè un acompanyant equilibra la cadira per la part posterior i una altra empeny per davant.

Està pensada per donar el màxim confort a l'usuari, però també per a facilitar el transport de les persones acompanyants. Té coixins ergonòmics, reposapeus i reposacaps. Té una roda antiburxades, amortidor, fre de disc, entre altres prestacions interessants.

Cadira de rodes per a excursions d'alta muntanya

Pots complementar la cadira amb kits variats, un de molt interessant és el kit elèctric. Aquest tipus de cadires de rodes elèctriques serveixen perquè la persona que va darrere no hagi de fer tota la força per poder pujar la muntanya en terrenys molt pronunciats.

També pot equipar-se amb diverses rodes tot terreny, un complement interessant en funció de l'activitat que es vulgui fer amb la cadira.

Cadira de rodes trial

Per a terrenys de dificultat baixa o mitjana, podem comptar amb l'ajuda d'una cadira de rodes trial. Aquestes estan preparades amb rodes resistents a terrenys rocosos o camins de terra. Existeixen models perquè l'usuari sigui totalment actiu i altres que tenen l'ajuda d'un motor elèctric.

Cadira de rodes per a la muntanya

Aquests models són molt versàtils així que també pot utilitzar-se com a cadira de rodes habitual, no solament per a excursions a la naturalesa. Algunes, són cadires de rodes elèctriques plegables, així que facilita molt més el transport.

Banyar-se en la mar o anar a la muntanya cada vegada és més fàcil per als usuaris de cadira de rodes. En la història de les cadires de rodes han evolucionat i a millor.

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2021

menu