sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Cadira de rodes per a pujar escales a casa. Accessibilitat

Com poden pujar i baixar escales les persones en cadira de rodes? Et donem la solució en aquest article!

En els últims anys, s'ha produït un gran avanç pel que fa a la tecnologia. En l'àmbit de l'accessibilitat, també s'han produït grans millores i cada vegada existeixen ajudes més sofisticades i versàtils per a acabar amb les barreres físiques de l'entorn.

Així doncs, les ajudes salvaescales són sistemes moderns, segurs i fiables que proporcionen una major qualitat de vida a les persones. Sobretot, són útils per a les persones majors, amb mobilitat reduïda o discapacitat.

Potser t'interessa: Cadires per a l'elevació de les persones majors.

 

Què és una cadira de rodes?

La cadira de rodes és un mecanisme que permet el desplaçament en 3 o 4 rodes de les persones amb mobilitat reduïda o discapacitat. Aquesta limitació de moviment pot ser ocasionat per diferents factors com a problemes locomotors deguts a una lesió o malaltia física.

Existeixen una gran varietat de cadires de rodes, cadascuna ideada per a unes necessitats específiques. En aquest sentit, les cadires de rodes poden classificar-se en dos grans grups. Existeixen les cadires de rodes manuals i les cadires de rodes elèctriques.

Per a la seva elecció, han de tenir-se en compte diferents factors. Els més rellevants són que s'adeqüi a l'usuari en dimensió, pes i tipus de discapacitat. Si la cadira s'utilitzarà de manera recurrent, és important que disposi d'uns coixins anti escares.

També hem de tenir en compte les dimensions de la cadira i de l'entorn per on normalment la utilitzarem (en interior o exterior).

Un altre punt a valorar serà si l'usuari pot acte propulsar-se, si és per a realitzar distàncies llargues, etc. També hem de valorar si necessitem que sigui plegable i que ocupi poc espai per al seu transport.

 

”Silla

 

Dificultats habituals per a pujar escales

És un fet que a Espanya cada vegada existeix una esperança de vida major. Aquesta dada ens informa sobre alguns factors que han de tenir-se en compte. Una població envellida pot significar algunes necessitats especials, perquè cada vegada són més les persones que necessiten assistència d'unes altres. A més, la població major té més problemes limitants de mobilitat derivats de la pròpia edat.

Actualment, i desafortunadament, encara ens queda molta feina per fer en l'àmbit de l'accessibilitat. Aquest fet dificulta la mobilitat de les persones majors o amb limitacions de mobilitat, sobretot en la pròpia llar. Les persones que tenen escales en el seu habitatge, han de prendre mesures per a acabar amb les barreres arquitectòniques i evitar accidents o caigudes indesitjades.

Per això, existeixen una àmplia gamma de sistemes d'elevació que permeten acabar amb aquesta mena de desnivells i proporcionar una vida més autònoma i segura a les persones.

 

”Silla

 

Com pujar escales si una persona va en cadira de rodes?

Algunes d'aquestes persones majors o amb alguna discapacitat motriu, han de portar cadira de rodes per al seu desplaçament diari.

En aquests casos, encara resulta més important adaptar l'entorn i eliminar qualsevol desnivell vertical.

Hi ha diferents ajudes tècniques ideades per a facilitar el desplaçament d'aquests usuaris. És per aquest motiu que cada vegada és més comú la seva instal·lació en tota mena d'escales i entorns.

Entre els més usuals, existeixen les plataformes salvaescales.

Aquest sistema d'elevació permet pujar i baixar a la persona en cadira de rodes sobre una plataforma que es desplaça per una guia instal·lada en el propi recorregut de l'escala.

Aquesta solució els permet pujar o baixar escales sense necessitar ajuda de terceres persones. A més, són especialment segures, fàcils d'utilitzar i plegables pel que quan no s'utilitzen ocupen molt poc espai.

Les plataformes s'adapten a les escales rectes, corbes, de caragol, en interior o exterior. Per això, es consideren una ajuda realment versàtil i fàcil d'adaptar.

Aquestes ajudes s'instal·len en la mateixa escala de manera fixa.

 

 

 

Erugues salvaescales o cadires salvaescales?

A més de les plataformes elevadores, existeixen altres sistemes salvaescales, les erugues salvaescales i les cadires salvaescales. Per a determinar quina és la millor opció, hem de valorar les necessitats específiques de cada usuari i de l'entorn.

 

Cadires salvaescales:

Aquest tipus d'ajuda tècnica permet l'ascens i descens de la persona d'una planta a una altra de forma asseguda. Això evita haver de realitzar cap esforç físic i també impedeix qualsevol possible caiguda.
En aquest sentit, les cadires salvaescales estan pensades per a persones amb mobilitat reduïda o persones majors que han perdut part de la seva mobilitat. A més, les cadires puja escales s'instal·len de manera fixa en l'escala.
Aquestes ajudes s'adapten a espais reduïts i a escales de manera recta, corba, en espiral, etc.

 

 

”sillas

 

 

Erugues pujaescales

Les erugues salvaescales en canvi, permeten transportar a persones en cadira de rodes.

En Válida sin barreras disposem d'unes ajudes portables que serveixen per a pujar i baixar a persones amb mobilitat reduïda o en cadira de rodes. Es tracta dels models de puja escales EFICACIS i el puja escales ERUGA. 

Els pujaescales portàtils tenen els seus avantatges i inconvenients que t'expliquem detalladament a continuació. 
Aquests salvaescales proporcionen una gran ajuda a l'hora de pujar i baixar escales i no requereixen d'un gran esforç físic de l'acompanyant.

Aquestes solucions no requereixen d'una instal·lació fixa en el lloc d'instal·lació, això és molt útil perquè permeten el seu emmagatzematge fàcil. A més, són plegables o desmuntables, per la qual cosa poden transportar-se de manera fàcil i fins caben dins del maleter d'un cotxe. Per això, poden salvar diferents desnivells en diferents entorns.

Un factor a tenir en compte però, és que amb aquest sistema sempre necessitarem l'ajuda d'una altra persona que subjecti i dirigeixi el pujaescales. De totes maneres, l'assistent no ha de realitzar un sobreesforç perquè la màquina permet l'ascens i descens de la persona amb problemes de mobilitat d'una manera eficient i fàcil.

Un altre punt que haurem de valorar serà el de les mesures de les escales. Encara que no és necessari disposar de molt d'espai, haurem d'evitar espais reduïts que no permetin maniobrar bé durant la pujat o baixada del pujaescales i la cadira de rodes.

Aquests pujaescales disposen d'uns sistemes de seguretat que eviten qualsevol deteniment imprevist. De la mateixa manera, també disposa d'uns sensors que avisen de qualsevol problema en la màquina evitant qualsevol parada inesperada.

El tipus de puja escales EFICACIS, no sols permet portar a persones en cadira de rodes, també a usuaris amb mobilitat reduïda, perquè té un seient que permet a l'usuari viatjar assegut.

 

 

Válida sin barreras i solucions d'accessibilitat

En Válida sin barreras disposem del catàleg de productes d'accessibilitat més complet del mercat. Posem a l'abast dels nostres clients les últimes novetats del sector per a proporcionar una màxima seguretat i experiència de l'usuari.

Per això, treballem a màquines d'alta qualitat fabricades a la Unió Europea complint amb els màxims estàndards de seguretat.

Totes les nostres màquines ofereixen 2 anys de garantia de sèrie que inclouen el desplaçament i la mà d'obra de l'equip tècnic.

Així mateix, tenim delegacions i distribuïdors oficials repartits per tot Espanya per a oferir un servei pròxim i ràpid.

Pots contactar amb nosaltres trucant al telèfon gratuït 900 414 000 o enviant un correu electrònic a [email protected] amb la seva consulta. T'oferim tot l'assessorament i la informació en accessibilitat que necessites sense compromís. Així mateix, realitzem un estudi de l'escala a salvar sense cost perquè l'usuari pugui conèixer l'ajuda que millor li convé.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu