sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Cadira salvaescales o plataforma?

Quan no existeix suficient espai per a un elevador de curt recorregut o un ascensor, la millor opció per pujar i baixar escales són les cadires salvaescales o les plataformes. Però, quin és la millor opció? Quina solució garanteix la major seguretat?

Plataforma salvaescales

Són una de les millors opcions per a les persones que utilitzen cadira de rodes. La seva aplicació va donis de salvar uns pocs graons fins a completar els diferents trams d'escales d'un bloc de pisos. A més, la seva instal·lació no sol requerir obres ni grans adaptacions de l'entorn, sent una solució de ràpida instal·lació.

D'altra banda, les plataformes salvaescales són molt versàtils i fàcils d'usar. Actualment compten amb una gran varietat de dispositius que permeten un ús intuïtiu, segur i automatitzat. A més, el públic que poden utilitzar la plataforma és molt ampli: donis de persones amb mobilitat reduïda, pares i mares amb carret o usuaris que necessitin ajuda per pujar el carro de la compra.

Les plataformes salvaescales poden instal·lar-se, segons sigui el model, en ambients interiors i a la intempèrie. Això suposa un punt més en usabilitat en qualsevol tipus d'espai, donis d'habitatges particulars a locals comercials. Expliquen, també, amb diferents mesures de seguretat i protecció que garanteixen la integritat del seu estat i funcionament.

Per contra, un dels punts que sol penalitzar les plataformes salvaescales és l'espai que ocupen desplegades. Per poder entrar o sortir d'ella, la plataforma ha de tenir suficient espai per garantir l'accés d'una cadira de rodes. Per aquesta raó, les plataformes solen instal·lar-se en espais oberts, normalment l'entrada de l'habitatge (hall).

En el cas de les escales amb corbes, el trajecte de la plataforma pot difícil o impossible si no es disposa de l'espai suficient per garantir el gir. Per això, la seva instal·lació és apta solament per a espais oberts i escales amples. Per guanyar espai en l'escala, una de les modificacions més comunes és fixar la plataforma directament a la barana, retallant fins a 15 cm segons els casos.

Cadires salvaescales

A diferència de les plataformes, els principals usuaris són persones amb mobilitat reduïda, encara que el seu ús és polivalent. En aquest cas, no pot utilitzar-se com a plataforma de càrrega ja que solament és apte per transportar una persona asseguda. Per això, si el seu ús va a veure privat i molt restringit, les cadires salvaescales són la millor opció.

D'altra banda, les cadires requereixen molt menys espai, tant per pujar-se o baixar-se d'elles com en el trajecte. Per aquest motiu, sol ser la solució en accessibilitat més escollida en cases o pisos on l'escala és estreta o compta amb diferents amplàries.

Les cadires salvaescales a més, ofereixen gran varietat d'acabats i opcions per personalitzar-les. D'aquesta manera, la seva integració en l'entorn és molt major, sumant així un plus en disseny i discreció. Com les plataformes, poden instal·lar-se en espais interiors i exteriors, així com en escales corbes o rectes.

A efectes tècnics, la cadira i les plataformes compten amb velocitats similars. En el cas de les plataformes presenten una major capacitat de càrrega que les cadires, segons sigui el model. Així i tot, tant el consum elèctric com el preu d'aquestes dues solucions són molt similars, encara que la plataforma sembli més gran.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu