sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Cadira salvaescales o plataforma?

Quan no existeix suficient espai per a un elevador de curt recorregut o un ascensor, la millor opció per pujar i baixar escales són les cadires salvaescales o les plataformes. Però, quin és la millor opció? Quina solució garanteix la major seguretat?

Plataforma salvaescales

Són una de les millors opcions per a les persones que utilitzen cadira de rodes. La seva aplicació va donis de salvar uns pocs graons fins a completar els diferents trams d'escales d'un bloc de pisos. A més, la seva instal·lació no sol requerir obres ni grans adaptacions de l'entorn, sent una solució de ràpida instal·lació.

D'altra banda, les plataformes salvaescales són molt versàtils i fàcils d'usar. Actualment compten amb una gran varietat de dispositius que permeten un ús intuïtiu, segur i automatitzat. A més, el públic que poden utilitzar la plataforma és molt ampli: donis de persones amb mobilitat reduïda, pares i mares amb carret o usuaris que necessitin ajuda per pujar el carro de la compra.

Les plataformes salvaescales poden instal·lar-se, segons sigui el model, en ambients interiors i a la intempèrie. Això suposa un punt més en usabilitat en qualsevol tipus d'espai, donis d'habitatges particulars a locals comercials. Expliquen, també, amb diferents mesures de seguretat i protecció que garanteixen la integritat del seu estat i funcionament.

Per contra, un dels punts que sol penalitzar les plataformes salvaescales és l'espai que ocupen desplegades. Per poder entrar o sortir d'ella, la plataforma ha de tenir suficient espai per garantir l'accés d'una cadira de rodes. Per aquesta raó, les plataformes solen instal·lar-se en espais oberts, normalment l'entrada de l'habitatge (hall).

En el cas de les escales amb corbes, el trajecte de la plataforma pot difícil o impossible si no es disposa de l'espai suficient per garantir el gir. Per això, la seva instal·lació és apta solament per a espais oberts i escales amples. Per guanyar espai en l'escala, una de les modificacions més comunes és fixar la plataforma directament a la barana, retallant fins a 15 cm segons els casos.

Cadires salvaescales

A diferència de les plataformes, els principals usuaris són persones amb mobilitat reduïda, encara que el seu ús és polivalent. En aquest cas, no pot utilitzar-se com a plataforma de càrrega ja que solament és apte per transportar una persona asseguda. Per això, si el seu ús va a veure privat i molt restringit, les cadires salvaescales són la millor opció.

D'altra banda, les cadires requereixen molt menys espai, tant per pujar-se o baixar-se d'elles com en el trajecte. Per aquest motiu, sol ser la solució en accessibilitat més escollida en cases o pisos on l'escala és estreta o compta amb diferents amplàries.

Les cadires salvaescales a més, ofereixen gran varietat d'acabats i opcions per personalitzar-les. D'aquesta manera, la seva integració en l'entorn és molt major, sumant així un plus en disseny i discreció. Com les plataformes, poden instal·lar-se en espais interiors i exteriors, així com en escales corbes o rectes.

A efectes tècnics, la cadira i les plataformes compten amb velocitats similars. En el cas de les plataformes presenten una major capacitat de càrrega que les cadires, segons sigui el model. Així i tot, tant el consum elèctric com el preu d'aquestes dues solucions són molt similars, encara que la plataforma sembli més gran.

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2021

menu