sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Cadires elevadores per a escales. Què són i com funcionen?

Existeix algun mecanisme que permeti pujar o baixar les escales sense risc a caigudes? Resolem els teus dubtes en aquest article.

Sabem que, amb els anys, poden aparèixer diferents limitacions motrius que empitjoren el desplaçament dels nostres majors. Així mateix, la seva agilitat es veu minvada i poden sorgir problemes d'equilibri.

És llavors quan una acció tan habitual com la de pujar i baixar les escales pot convertir-se en un perill per a la persona major. S'ha comprovat que aquest fet és una de les principals causes de caigudes entre la població major.

Per això, existeixen ajudes tècniques com les cadires elevadores per a escales. T'ho expliquem detalladament a continuació.

Potser t'interessa: Sistemes d'elevació per escales. Models i vídeos.

 

 

Què és una cadira elevadora per a escales?

La cadira per a escales, també denominada cadira salvaescales o elevadora, serveix per a transportar a persones d'una planta a una altra de manera asseguda. 

Les cadires puja escales poden ser una opció molt recomanable per a algunes necessitats i ocasions. Sobretot, quan la mobilitat de la persona es veu afectada i es requereixen mesures perquè pugui desplaçar-se de manera independent.

Aquestes ajudes són molt útils per a les persones majors, amb algun problema de mobilitat o discapacitat motriu, encara que pot utilitzar-la qualsevol usuari.

S'utilitzen sobretot en habitatges unifamiliars de dos o més plantes, però també poden instal·lar-se en una comunitat de veïns, locals i altres emplaçaments.

 

 

 

Avantatges de les cadires elevadores

Aquests sistemes salvaescales presenten una sèrie de beneficis als seus usuaris:

  • Proporcionen una gran autonomia i seguretat en el desplaçament diari de les persones amb mobilitat reduïda.
  • Són ajudes molt versàtils, adaptant-se a diferents tipus d'escala: tram recte, trams corbs, amb replanells, en espiral, etc.
  • Disposen de diferents opcionals per a una adaptació completa amb l'entorn.
  • Poden instal·lar-se en ambients d'interior i també en exteriors.
  • Són molt intuïtives i fàcils d'utilitzar.
  • Permeten instal·lar-se en escales realment estretes o amb pendents molt pronunciades.
  • No necessiten obres per a la seva instal·lació.
  • Instal·lar una cadira salvaescales permet a l'usuari continuar gaudint de la seva llar, sense haver de realitzar mudances ni obres en la pròpia llar.
  • A més de tots aquests avantatges, l'autonomia que brinda disposar d'aquesta mena de cadires també ajuda a millorar la seva confiança diària.

Com funcionen les cadires elevadores per a escales?

Aquestes cadires s'instal·len amb pals i un sistema de guiat que ressegueix tot el recorregut de l'escala. Són ajudes que funcionen amb electricitat i bateries que es carreguen de manera automàtica. Disposen d'un potent motor en la part inferior de la cadira que impulsa la cadira salvaescales per a realitzar el recorregut per la guia.

Així mateix, els salvaescales per a escales disposen de sensors de seguretat que detenen la cadira si detecten qualsevol possible obstacle durant el trajecte.

 

”sillas

  

 

Quins tipus de cadires elevadores existeixen?

En el mercat, existeixen una àmplia gamma de cadires salvaescales. A Válida sin barreras tenim models per a totes les necessitats que permeten acabar amb qualsevol barrera arquitectònica.

Per a classificar-les, existeixen diversos factors a tenir en compte.

Com és el tram d'escales a salvar?

Bàsicament, podem fer una distinció entre dos tipus de trams: Escales rectes o escales corbes. Això és important perquè les cadires per a trams rectes són més fàcils de fabricar i el seu cost és menor. La realització d'una cadira corba es fa especialment a mesura, per la qual cosa la seva elaboració és més laboriosa.

 

On va instal·lada?

Els models de cadires també poden canviar en funció de si van instal·lades en interiors o intempèrie. Els materials per a exterior han de ser més resistents i duradors perquè amb el temps no s'espatllin.

Com són l'espai i les necessitats de l'usuari?
Cada model de cadira té les seves pròpies tecnicidades i s'adapta a un entorn diferent. Per exemple, hi ha models que permeten instal·lar el reposapeus lliscat perquè ocupin menys espai. Hi ha altres cadires que permeten acabar la guia en l'últim graó, d'aquesta manera la cadira no queda parada enmig d'un passadís o davant d'una porta.

Per a triar el model de cadira salvaescales adequat, en Válida sin barreras et recomanem la visita d'un tècnic expert en accessibilitat. Els nostres tècnics t'oferiran tota la informació necessària per a l'elecció de la teva salvaescales. Una cadira adaptada a les necessitats arquitectòniques i personals.

 

Quin és el preu de les cadires elevadores?

Hi ha moltes persones que pensen que el preu de la cadira salvaescales és molt elevat. La veritat és que resulta un estalvi considerable si el comparem amb mudar-nos o fer obres en la llar. El preu final ve determinat per la mena d'instal·lació, perquè són productes fets a mida.

Sobretot, és important conèixer com és el tram d'escales. Si es tracta d'un tram recte, el preu serà més econòmic que el corb, perquè la seva fabricació és més laboriosa i a mesura. Altres factors com la distància a salvar, si la instal·lació és en interior o exterior o el model de salvaescales també influiran en el pressupost final.

Et deixem amb una guia de preus de cadires salvaescales.

 

 

”silla

 

 

Com triar la millor cadira elevadora per a les escales de la teva casa?

Si necessites instal·lar una cadira salvaescales per a escales, en Válida sin barreras pots realitzar la teva sol·licitud sense compromís.

Si vols assessorament i un pressupost per a una cadira elevadora i salvaescaleras pots fer-ho mitjançant el telèfon gratuït 900 414 000 o enviant un correu electrònic a [email protected]. Els assessors tècnics de Válida sin barreras realitzen visites a domicili amb estudi tècnic de l'escala sense cap cost.

En aquesta visita, l'assessor explica de manera detallada la solució que millor pot adaptar-se a les necessitats de l'usuari i de l'entorn. Al final de la visita, lliurament un pressupost al client perquè pugui valorar-lo sense compromís.

Alternatives a les cadires elevadores i solucions d'accessibilitat

Per a aquestes persones que utilitzen una cadira de rodes, la millor opció sense haver de fer transferències, és la d'instal·lar una plataforma salvaescales.

Aquestes solucions van instal·lades amb unes guies que segueixen el recorregut de l'escala igual que el sistema de les cadires. Normalment, trobem aquest tipus de solucions en comunitats de veïns amb un petit desnivell en l'entrada. També s'utilitzen de manera recurrent en botigues, restaurants, institucions públiques i fins i tot en habitatges particulars.

Les plataformes també es poden plegar, quedant recollides a un costat de l'escala quan no estan sent utilitzades.

D'altra banda, també existeixen els elevadors de curt recorregut. Aquestes solucions són semblants als ascensors convencionals, però de mesures més reduïdes i permeten salvar desnivells de fins a 3 metres de desnivell. A més, el seu consum elèctric és més reduït i té un cost de manteniment menor al dels ascensors.

La peculiaritat més distintiva d'aquests elevadors verticals és que permeten ser utilitzats per qualsevol persona, amb o sense minusvalideses. Per això, la utilitzen les persones que van carregades o simplement per comoditat.

 


”plataformas

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu